Karalic
........u bolesnim glavama.......... samo da te upoznam sa nekim sitnicama koje poticu jos od Marije Terezije,u to vreme je postojala maticna evidencija naroda pa sve do dan danas postoji arhiva cele populacije a teritorije koje su bile pod Turcima do nedavno nisu znale ni kad su se rodili tacno a kamoli da su imali zapis o tome......pa podatke o stanovnistvu Kosova pisu kako ko kome odgovara.
A da ne kazem da se po gradovima vidi uticaj AusUgar naravno samo po lepom pa da do toga da je narod mnogo disciplinovaniji na tim teritorijama gde nisu vladali Turci da li je to slucajno ili ne to vec nije tema za ovaj forum
Provac
....mi korumpirani sa severa..........mozda smo samo drugacije vaspitani i disciplinovaniji nama ako nesto fali mi radimo jos vise i vise.....kupimo jos zemlje ili uzmemo u arendu pa nam bude dosta a nismo naslonjeni na TARABU ili sedimo ispred seoske kafane i bunimo narod.
Pricas o exYU...pa svima nama treba da je imperativ Slovenacka pp ali tamo narod cuti i radi i samo radi ne visi na tabari i kometarise sa komsijom kako mu je tesko i kako mu je kriva drzava.RAD RAD I SAMO RAD da podsetim neke koji su mozda bezali sa casova biologije covek je radom postao covek inace bi jos visio na grani
Mislim da ti kao ti preuvelicavac svoj polozaj uticaj ili nazovi vec kako hoces ti mislis da si nesto bitan u ovoj poljoprivredi i drzavi e to je tvoj problem.
Drzava ,situaciju u nasoj poljoprivredi poredi sa drugim drzavama i radi koliko moze u ovoj situaciji i besparici.
Nema sta da prica mlekar koji ima stalski prosek 4 ili 5000 litara mleka ( Izrael je podatak od pre 20 godina dok sam bio na fakultetu u Ns smer stocarstvo ,imala stalski prosek od preko 10.000 kg/laktaciji da ne pricam o Holandiji ili Danskoj itd) ili proizvodjac kukuruza koji nema vagon zrna po Ha a mi ove rekordne godine cemo jedva namaci mozda 6.5-7t/Ha
Morate shvatiti da se od par Ha zemlje vise ne moze ziveti,kad je prosek ukrajinskog gazdinstva preko 1000 Ha a koliki je kod nas

namakli smo 5 Ha

a ponavljam iz predhodnog posta na zapadu posto sve uporedjujemo sa zapadom ljudi prvo idu u poljoprivrednu skolu pa tek onda mogu da se registruju da se bave poljoprivredom itd itd da se ne ponavljam
Nemojte se iznenaditi ako ubuduce i kod nas ne bude uslov za subvencije i skolska diploma poljoprivrednom smera
Ministarstvo pp nije socijalna ustanova koja treba da resava da seljak bolje zivi,seljak ako misli da prezivi iz dana u dan mora vise i vise da radi i to moraju svi da shvate bili mi danas u Srbiji ili sutra u Evropi
MI MORAMO TEZITI DA SEBE I SVOJU PROIZVODNJU prvo unapredimo dovedemo do maximalni rezultata i prinosa pa onda mozemo na utakmicu sa ostalim svetom jer ni ja visak kukuruza nemam kome prodati sem na svetskoj pijaci niti onaj sa malinama niti treci sa mlekom.