Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA
Oh da, ja prvi vozim traktor od 50000 evra. Isto tako i moje komšije. A susedno selo se podelilo na one sa džondirušama i one sa Fendterušama.
Ja inače posedujem i plantažu pamuka u Texasu jer mi je pokojni askurđel otišao tamo i zauzeo sebi malu parcelicu, koja se zatim generacijama postepeno širila. Takođe u Argentini posedujem 15000 grla rogate marve i 30000 hektara pašnjaka. Umalo da zaboravim i na kudeljaru koja jedina u Vojvodini radi sa dobitkom. A tu su i seoska ciglana kao i sušare u Irmovu, Bečkereku i Deronjama... Pretprošle godine nisam znao šta ću od sebe i silnih para, pa sam u Segedinu sagradio mlin sa 20 silosa, i otkupio sam 51% akcija industrije mesa PICK.
Zatim sam se prošle godine uortačio sa komšijama iz šest susednih sela i napravili smo zadrugu *Utopija* sa sveukupno 50000 hektara obradive zemlje od kojih je 86% zemlja primae classis.
Zbog dobre saradnje sa Amazone, Lemken i Vogel and Noot, naša zadruga je ostavrila pravo na popust od 49% na sve priključke. Veštačko đubrivo dobijamo iz Rusije s popustom od 32%.
Što se izvoza tiče, držimo monopol na tržištu žita u Južnoj Africi, Kukuruz izvozimo u Španiju i Nemačku, po izvozu Soje u SAD smo na 6. mestu a po izvozu uljane repice na 4.
Nastavio bih ja i dalje ali ne bih da vas bacam u još dublji bedak kad biste videli pravu istinu o stanju paora u Vojvodini. Ima nam se na čemu zaviditi...
@Zoran Sef: mene si našao da dovodiš u vezu sa Čankom? Svaka čast...

Nisam nigde prozivao malinare i kupinare nego samo one koji vazda govore kako nama ovde teče med i mleko i time opravdavaju turanje svoje ruke u naš džep.
I ko to kaže da se Vojvodina razvija kad je sve što valja ili odneto na Jug ili je prodato strancima?! Vojvodina je zadnji put bila razvijena dok je pripadala Austrougarskoj (koliko god se ta činjenica nekima ne sviđala). Dovoljno mi je samo da pogledam kartu infrastrukture i da vidim kuda su sve prolazile pruge - kojih danas više nema!
Neko je pitao da li Vojvodina nije isto što i Srbija? Pa ne znam. Vi recite meni. Vojvodina mu dođe nešto kao kolonija Srbije, jer već 100 godina imaju isti nedomaćinski odnos prema njoj baš kao što je npr. Engleska imala prema Indiji.
I napokon, kao što sam već rekao: podržavam malinare, stočare, voćare itd. u to nema sumnje. Ali budem li čuo da još neko kaže kako je u Vojvodini sve sagrađeno od žeženog zlata... Pa svašta ću mu reći!