Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

Atila,narod u Vojvodini je disciplinovaniji i samim tim se teže organizuje van državnih aparata a i još uvek važi sistem da komšiji crkne krava dok su Srbiji jedinstveniji i vlast tamo manje mrda nego kod nas.
Mi smo dve ribe na istoj vatri.
U Srbiji su manje parcele i ljudi su prinuđeni da se bave profitabilnijim kulturama ali i moj imenjak je lepo napisao da ima i mnogo posla.
Koliko radimo toliko i zaradimo :ppozdrav:

@Zoran sef, hajde molim te politicku propagandu ostavi za druge sajtove. U nekoliko tema vec promovise svoje ideale, a bar na ovom sajtu mozemo da se suzdrzimo od toga, jer verujem da mnoge to smara. To je cisto molba, nemoj da se ljutis :cool:.

Svi mnogo rade i svi zasluzuju bolje i svi treba da se borimo za zajednicka prava. Sirotinje ima i u severnim i juznim delovima Srbije i zato niti je fer govoriti da Vojvodjani zive bolje, niti je fer govoriti da se ispod Beograda zivi gore, ili bolje. I jedne i druge muci to sto za svoj rad ne dobiju ni delic onoga sto zasluzuju i sto veliki deo kolaca se ne vrati nazad. Kakve ko kuce od seljaka ima ne treba raspravljati, jer ih je vecina stvorila postenim radom.

Čitam skorašnje postove u ovoj temi i ne mogu da verujem da glavna poruka od samog početka nije shvaćena realno i u potpunosti.Ja sam ušao u ovu borbu sa ciljem,misleći da smo svi poljoprivrednici isti!!!bez obzira na delatnost,geografski položaj,veroispovest,finansisku situaciju...CILJ JE DA SE ZAŠTITIMO OD MONOPOLA I OBEZBEDIMO PROSPERITET I BOLJU RENTABILNOST POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE U CELOSTI.dokle god sve drugo ne ostavimo po strani i ne ujedinimo se svi zajedno,dokle god nam državni čelnici ne pomognu,nema nam spasa.!!!Moraju i pregovori u ministarstvima, koja se dotiču poljoprivrede,da budu konstruktivniji i konkretni a ne rekla kazala kao do sad.MORAMO JEDNI DRUGIMA POMOĆI MORAMO JEDNOM STVARI POSTAVITI NA PRAVO MESTO.Trgnite se ljudi ako to ne učinimo SAMI niko drugi neće verujte mi...

Nisu krivi ljudi juzno od Save (Sumadija, Vranje i td.) sto grade kuce od 200m2 i vece.
Ljudi imaju manje obradive zemlje i ne kupuju traktore od 30,-40-,50 000 eura. :ppozdrav:
Sto zarade to u nesto uloze. I cisto sumnjam da je neko izdvajao NOVCE za njih. (za Kosovo, da)
Nismo mi krivi sto pare idu za Bg. I nase pare tamo zavrsavaju. Mogu vam reci da Srbija uzima kredite za
auto-put Horgos-Pozega, koji se gradi samo do Save. :sta: :sta: Juzno od Save se nezna kada ce poceti.
Vuce i Pajtic dobro. :cao: Kod nas se ne otvaraju nove firme.
Ostavim sve po strani i okrenimo se problemima koji sve muce. Bilo da je psenica, tovljenici, malina.
Svi smo u slicnim problemima. :cao:

Attila M. je napisao(la):
Volim kad počnu da pričaju kako mi u Vojvodini živimo kao carevi i da bi zato trebali da se solidarišemo do besvesti sa *manje srećnima* i da vazda plaćamo tuđe greške u računicama. Vojvodina se kontinualno muze još od kraja Prvog Svetskog Rata (o tome se ne govori da je Vojvodina - iako je bila osvojena i pripojena teritorija - svejedno plaćala reparacije nakon rata). Plaćamo vala te reparacije već 100 godina zato što nam ovde teče med i mleko! Dokle više?!

Podržaću ja njih u njihovim zahtevima, ali kako ja ne tražim deo onoga što su oni stvorili, tako ni ja neću dati više ništa od onoga što sam ja stvorio. Kada jednog dana neko bude organizovao Zajam za Vojvodinu, onda ću i ja promeniti priču. Nema više ništa za džabe i na lepe oči.
Ja nezelim da nikoga prozivam jer ljudi iz konteksta reci mogu svasta da izvuku.To pitanje vojvodine i da im neko stalno uzima novac je smesna stvar.Razmislite malo logiku Pajkica i cuveni zakon o prenosu nadleznosti "KO JE BOGAT BICE JOS BOGATIJI"Po tom sistemu vrednosti ljudi koji su siromasni okolina vranja,pirota itd nek umru od gladi a bogati paori koji u sistemu imaju po 100-150ha zemlje nek se bogate i zive za sebe.Ja nezelim sutra da prodjem srbijom i vidim mesta ekonomski bogata i mesta u kojima vlada jad i beda,nego zelim gde god da prodjem da me odusevi bogastvo ljudi prvestveno u deci i decijem osmehu pa tek onda u ekonomskom napretku.Ja zivim 37 km od beograda i mogu da vam kazem da imamo najlosi put u celoj srbiji,ja do beograda nemogu da dodjem bez sat i po iako imam 37 km,da vam nepricam o cuvenom klizistu na umci toliko za sad odsmo :off_topic:

kurkela,ne radi se o krivici juznjaka vec o stalnom kukanju kako je jug siromasan a bogati vojvodjani zive u nabijanicama a ti nemaju traktor od 30-50hilj evra a posle svakakvih komentara na forumu ubedjen sam da naseg seljaka niko nemoze ujediniti

Strasno... :bravo:
E, moja Srbijo... A kao da se nije u ondasnjoj SFRJ izdvajalo iz te iste Sumadije za razvoj Vojvodine, kao da pare iz NIS- a nisu zavrsile u Vojvodini (svih 400 mil.) ..
A sad pod plastom nije Vojvodina krava muzara , zeli se ne otcepljenje od Srbije, nego se u bolesnim glavama jos uvek masta o Austro-Ugarskom Carstvu.
Davno je to zavrsena prica, a zavrsio je Gavrilo Princip onog dana u Sarajevu.
Vojvodina i treba da se razvija, jer ako je jedan region ekonomski jak , lako ce pomoci manje jakom regionu u nuznoj potrebi, kao sto je i sad Vojvodina to i pokazala i poslala 13 slepera pomoci ugrozenima u Kraljevu.
I , hvala joj za to... :ppozdrav:

Oh da, ja prvi vozim traktor od 50000 evra. Isto tako i moje komšije. A susedno selo se podelilo na one sa džondirušama i one sa Fendterušama.
Ja inače posedujem i plantažu pamuka u Texasu jer mi je pokojni askurđel otišao tamo i zauzeo sebi malu parcelicu, koja se zatim generacijama postepeno širila. Takođe u Argentini posedujem 15000 grla rogate marve i 30000 hektara pašnjaka. Umalo da zaboravim i na kudeljaru koja jedina u Vojvodini radi sa dobitkom. A tu su i seoska ciglana kao i sušare u Irmovu, Bečkereku i Deronjama... Pretprošle godine nisam znao šta ću od sebe i silnih para, pa sam u Segedinu sagradio mlin sa 20 silosa, i otkupio sam 51% akcija industrije mesa PICK.
Zatim sam se prošle godine uortačio sa komšijama iz šest susednih sela i napravili smo zadrugu *Utopija* sa sveukupno 50000 hektara obradive zemlje od kojih je 86% zemlja primae classis.
Zbog dobre saradnje sa Amazone, Lemken i Vogel and Noot, naša zadruga je ostavrila pravo na popust od 49% na sve priključke. Veštačko đubrivo dobijamo iz Rusije s popustom od 32%.
Što se izvoza tiče, držimo monopol na tržištu žita u Južnoj Africi, Kukuruz izvozimo u Španiju i Nemačku, po izvozu Soje u SAD smo na 6. mestu a po izvozu uljane repice na 4.
Nastavio bih ja i dalje ali ne bih da vas bacam u još dublji bedak kad biste videli pravu istinu o stanju paora u Vojvodini. Ima nam se na čemu zaviditi...

@Zoran Sef: mene si našao da dovodiš u vezu sa Čankom? Svaka čast... ::svaka cast::
Nisam nigde prozivao malinare i kupinare nego samo one koji vazda govore kako nama ovde teče med i mleko i time opravdavaju turanje svoje ruke u naš džep.

I ko to kaže da se Vojvodina razvija kad je sve što valja ili odneto na Jug ili je prodato strancima?! Vojvodina je zadnji put bila razvijena dok je pripadala Austrougarskoj (koliko god se ta činjenica nekima ne sviđala). Dovoljno mi je samo da pogledam kartu infrastrukture i da vidim kuda su sve prolazile pruge - kojih danas više nema!
Neko je pitao da li Vojvodina nije isto što i Srbija? Pa ne znam. Vi recite meni. Vojvodina mu dođe nešto kao kolonija Srbije, jer već 100 godina imaju isti nedomaćinski odnos prema njoj baš kao što je npr. Engleska imala prema Indiji.

I napokon, kao što sam već rekao: podržavam malinare, stočare, voćare itd. u to nema sumnje. Ali budem li čuo da još neko kaže kako je u Vojvodini sve sagrađeno od žeženog zlata... Pa svašta ću mu reći!

ja bih samo da vas podsetim i vas vovodjane i sve poljoprivrednike a to je trebao da uradi administrator da se drzite teme niko vas nije prozivao u losem kontekstu ovde je tema samo jedna a to je PROTESTNA VOZNJA TRAKTORIMA i prema tome drzite se teme i nemojte mlatiti praznu slamu oko toga sta je i ko je bedan jer smo svi u istom kosu, a kome se vodi politika neka otvori posebnu temu pa neka tamo raspreda o tome ko ima bolje kuce ili ko bolje zivi.nemojte mutiti vodu vi pojedinci koji niste ucestvovali ni u protestima ni u dosadasnjem radu na ovoj temi vec ako vam ne odgovara ovaj vid naseg nezadovoljstva vi i dalje bidite pod skutama vasih vodja i vasih udruzenja a nemojte nas sprecavati da omogucimo bolje sutra i za vas, jer se ovde vodi bitka za sve, a ne za pojedince tako da svi oni koji sede i kod kuce trljaju lan neka to i dalje rade a ne da osporavaju ono sto je postignuto .ZA NAS JE TO MNOGO a nadamo se bice jos vise .da li ste culi da je cena mleka od danas 32 din.to sigurno nije zahvaljujuci vama vec onima koji svaki dan pritiskaju min poljop i drze ih u neizvesnosti STA JE SLEDECE?MI ZNAMO STA SMO POSTIGLI.Sigurno da nismo prezadovoljni ali smo pokazali da postojimo i da smo svakim danom sve veci i da postajemo neko ko se bori za interese seljaka.molim vas zaobidjite ta prepucavanja tipa vojvodina jug, sever istok jer sam ja licno vas spomenuo kao one koji se nisu odazvali protestu ne zato sto ste vi zadovoljni vec sto imate korumpirane vodje koji se bore za sebe e to je bila poenta moje price a ne da iznosite prljav ves i da pljujete po ostatku srbije jer ako hocete davali smo svi pare za celu ex yu pa nista sve nam se obilo o glavu dajte se urazumita da je nas cilj da se seljak u SRBIJI uopste digne i da zivi kao sav normalan svet .jos jednom vas molim ne skrecite sa teme jer nas ometate a mi vas ne ,vi koji imate drugaciji pogled i misljenje izrazite svoje stavove i nezadovoljstvo na vama svojstven nacin, mi ovako idemo do kraja.pozzz za celu srbiju

Gospodine Provac, Vi ste prvi rekli da nismo svi u istom sosu.

I što se mene tiče, sigurno više neću pisati u ovoj temi. Što sam imao da kažem - rekao sam.

Pozdrav!

Karalic je napisao(la):
Strasno... :bravo:
E, moja Srbijo... A kao da se nije u ondasnjoj SFRJ izdvajalo iz te iste Sumadije za razvoj Vojvodine, kao da pare iz NIS- a nisu zavrsile u Vojvodini (svih 400 mil.) ..
A sad pod plastom nije Vojvodina krava muzara , zeli se ne otcepljenje od Srbije, nego se u bolesnim glavama jos uvek masta o Austro-Ugarskom Carstvu.
Davno je to zavrsena prica, a zavrsio je Gavrilo Princip onog dana u Sarajevu.
Vojvodina i treba da se razvija, jer ako je jedan region ekonomski jak , lako ce pomoci manje jakom regionu u nuznoj potrebi, kao sto je i sad Vojvodina to i pokazala i poslala 13 slepera pomoci ugrozenima u Kraljevu.
I , hvala joj za to... :ppozdrav:

E sad su smesan :haha: sumadija pomogla Vojvodini :haha: :haha: a cime to? olaksali nam dzepove da lakse idemo :haha:
A pare od NIS-a i treba da idu Vojvodini jer sve sto NIS vredno poseduje, nalazi se u Vojvodini!!! Ti ne udises Pancevacki vazduh a voleo bi malko ::novac:: ::lose:: ::lose:: ::lose::

ti atila stvarno preterujes daj se malo urazumi ovo nije politicki forum .pre svega si na forumu a da se ne zna ni odakle si kako da znam kakve su ti namere .mozda nas provociras , ja sam ti napomenuo da sam pomenuo vojvodinu jedino u kontekstu da ste izdali proteste ne zbog losih ljudi vec zbog korumpiranih vodja polj udruzenja, jer su se ljudi sirom srbije udruzili i zlazili sa po 5-6 traktora i solidarisali sa protestima , a vi ste ostali kod kuca , e to je ono sto je tema a ne sada da vi nam solite pamet sta je vojvodina sta je sumadija sta je macva sta je jug ,pa to svi znamo i nemoj mesati politiku jer to spada vec u domen politike koje nam je preko glave.nasa je glavobolja svima ista DA NAM BUDE BOLJE a ako sutra tebi u vojvodimi bude bolje bice i onom u negotinu i pirotu i kragujevci i svima e to je poenta price i molim te ne skreci sa teme

provac je napisao(la):
ja bih samo da vas podsetim i vas vovodjane i sve poljoprivrednike a to je trebao da uradi administrator da se drzite teme niko vas nije prozivao u losem kontekstu ovde je tema samo jedna a to je PROTESTNA VOZNJA TRAKTORIMA i prema tome drzite se teme i nemojte mlatiti praznu slamu oko toga sta je i ko je bedan jer smo svi u istom kosu, a kome se vodi politika neka otvori posebnu temu pa neka tamo raspreda o tome ko ima bolje kuce ili ko bolje zivi.nemojte mutiti vodu vi pojedinci koji niste ucestvovali ni u protestima ni u dosadasnjem radu na ovoj temi vec ako vam ne odgovara ovaj vid naseg nezadovoljstva vi i dalje bidite pod skutama vasih vodja i vasih udruzenja a nemojte nas sprecavati da omogucimo bolje sutra i za vas, jer se ovde vodi bitka za sve, a ne za pojedince tako da svi oni koji sede i kod kuce trljaju lan neka to i dalje rade a ne da osporavaju ono sto je postignuto .ZA NAS JE TO MNOGO a nadamo se bice jos vise .da li ste culi da je cena mleka od danas 32 din.to sigurno nije zahvaljujuci vama vec onima koji svaki dan pritiskaju min poljop i drze ih u neizvesnosti STA JE SLEDECE?MI ZNAMO STA SMO POSTIGLI.Sigurno da nismo prezadovoljni ali smo pokazali da postojimo i da smo svakim danom sve veci i da postajemo neko ko se bori za interese seljaka.molim vas zaobidjite ta prepucavanja tipa vojvodina jug, sever istok jer sam ja licno vas spomenuo kao one koji se nisu odazvali protestu ne zato sto ste vi zadovoljni vec sto imate korumpirane vodje koji se bore za sebe e to je bila poenta moje price a ne da iznosite prljav ves i da pljujete po ostatku srbije jer ako hocete davali smo svi pare za celu ex yu pa nista sve nam se obilo o glavu dajte se urazumita da je nas cilj da se seljak u SRBIJI uopste digne i da zivi kao sav normalan svet .jos jednom vas molim ne skrecite sa teme jer nas ometate a mi vas ne ,vi koji imate drugaciji pogled i misljenje izrazite svoje stavove i nezadovoljstvo na vama svojstven nacin, mi ovako idemo do kraja.pozzz za celu srbiju

Ma da sigurno si ti to aranzirao! Nema mleka za Beogradjane BATO zato ih stiskaju :nono: :nono:

atila nismo svi u istom sosu jer smo mi svoje guzice debelo oznojili ,i presli hiljade kilometara i pojeli kile zivaca i na kraju potrosili puno naovaca , a ne zbog onog iz sombora ili kikinde ili zajecara ili krusevca vec za SVE zapamti to covece , mi smo svoje muke mogli debelo unovciti i reci CAO ali nismo prodane duse kao pojedini lideti vasih polj udruzenja koje mi sa ponosom mozemo u svako doba dana i noci da prozovemo jer oni odu kod dragina ili cvetkovica i dobiju ono sto ONI traze i time je prica zavrsena , njima su usta zapusena a mi i danas dani izadjemo i kazemo DA MESA NECE BITI i to pod punom odgovornoscu i nikog se ne bojim e to je svrha prozivanja vojvodine (doduse ne bas cele jer su se mnogi odazvali i ucestvuju i danas dani ) ali sobzirom da je vojvodina vodeci polj gigant srbije onda je odaziv bio slab, e to je poenta cele nase price ne kaze niko vama da vi morate da protestujete ili da se pridruzite nama ali kad se neko ne buni onda znaci da mu je DOBRO,pozzzz za sve forumase jer sam malopre napravio glupost i pozdravio srbiju a na forumu su ljudi iz cele ex yu (izvinjenje)

provac je napisao(la):
ti atila stvarno preterujes daj se malo urazumi ovo nije politicki forum .pre svega si na forumu a da se ne zna ni odakle si kako da znam kakve su ti namere .mozda nas provociras , ja sam ti napomenuo da sam pomenuo vojvodinu jedino u kontekstu da ste izdali proteste ne zbog losih ljudi vec zbog korumpiranih vodja polj udruzenja, jer su se ljudi sirom srbije udruzili i zlazili sa po 5-6 traktora i solidarisali sa protestima , a vi ste ostali kod kuca , e to je ono sto je tema a ne sada da vi nam solite pamet sta je vojvodina sta je sumadija sta je macva sta je jug ,pa to svi znamo i nemoj mesati politiku jer to spada vec u domen politike koje nam je preko glave.nasa je glavobolja svima ista DA NAM BUDE BOLJE a ako sutra tebi u vojvodimi bude bolje bice i onom u negotinu i pirotu i kragujevci i svima e to je poenta price i molim te ne skreci sa teme

Da si se malo potrudio da procunjaš do dela foruma *članovi poljoinfo foruma* video bi da sam među retkima koji su napisali čitav esej o sebi - uključujući i to odakle sam.

A na ostalo samo toliko: ne moram ja nikome da solim pamet kakva je Vojvodina a kakva Šumadija. To zna svako dete koje je barem jednom išlo na ekskurziju u životu.

Neću više skretati sa teme i više ne odgovaram na prozivke da sam provokator/Čanakovac i šta još. Pozdrav.

TOSHIBA, ma ne ti si aranzirao sto ne umes kao covek da se pradtavis odakle si to vec govori o tebi sve.muka ni je od takvih koji sede kod kuce i blate one koji rade za njih a jos te posle pljuju i omalovazavaju , ja sam lepo napomenuo ako ti se ne svidja ovaj vid borbe onda izaberi svoj ovo je nas pravac i na to imamo pravo ,a sta smo mi postigli to ce ti vreme pokazati VISE NEGO STO MOZES I DA ZAMISLIS

Nazad
Vrh