Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

Ej, ja zivim u Beogradu i vozim dzip-a starog 3 god, a novac je od poljoprivrede,..., uglavnom. A i ovde ljudi nemaju novaca isto kao i na selu, velika vecina. Onaj mali sloj koji nesto ima to je ustvari 2-3% ljudi, samo su upadljivi pa izgleda da ih ima mnogo.

Zoki je, verujem, mislio na glavonje a i džip je širok pojam, ima ih svakakvih od 10-150 hiljada evra. Nego da ne idemo u :off_topic: , srž problema je što država svesno i namerno gasi jedinu granu privrede koja generiše čist prihod a podpomaže birokratiju, upravu i upravljački tj. menadžerski kadar što je, bez nagomilanog kapitala u svim segmentima privrede, čista ludost i propast za sve sem vrlo uskog kruga ekstraprofitera.

A pošto ti isti profiteri upravljaju vladom i podmazuju gde treba, onako kako samo njihovim interesima odgovara, onda ovo što nam se dešava nije nikakvo čudo.

baš kao u seriji bela lađa-metafora u pravom smislu
Post je spojen: [time]1289852295[/time]
Sve si lepo rekao osim da ovi u Evropi imaju jednu ogromnu prednost u odnosu na nas a to je da nemaju BORISA TADICA i onog gitaristu Dinkica koji smatraju da treba da budemo zemlja MENADZERA a ne poljoprivrednika sto i jesmo. Mi radimo posao koji donosi zive PARE i treba da nas neguju a ne da nas UNISTAVAJU. U sustini imena nisu toliko ni vazna vec SISTEM ne valja i zato ga treba menjati....
Post je spojen: [time]1289809437[/time]
Bio sam u Sloveniji na sajmu vina u jednom selu pored Maribora i ziv sam svedok da je tamo svima kriza osim poljoprivrednicima. Tamo ne moze neki sugavi otkupljivac koji je uclanjen u stranku na vlasti da zaradi kao 100 domacinstava. A kod nas seljak vozi juga i golfa 2 a agent prodaje, menadzerov savetnik, referent nevladine organizacije voze Mercedes star 2 godine... Taj BEOGRAD JE JEDNO VELIKO ZLO. Ali zaigrace mecka i pred njihovim vratima... Zivi bili pa videli... Svi ti koji se pitaju u vezi poljoprivrede nisu bili u vocnjaku niti su drzali u ruci zrno psenice.. A ta gamad zaradjuje 5 puta vise od coveka koji proliva svoj znoj na njivi. Ja znam da su oni to lepo zamislili ali malo su se zajebali...Mani me vise tih ustogljenih pedera u skupim odelima u skupim automobilima koje smo mi kupili... I pitas sto protesti... MA MOTKA JE IZ RAJA IZASLA... :udri: :udri: :udri:
Upravo tako :ppozdrav: :ppozdrav:

bio i ja u sloveniji sa vinarima i video kako su ljudi lepo udruzeni u zadruge , da ne poverujes a kazu slovenci stipse ovo ono ali lepo to fercera, e sada sta je najbitnije , pa to je standard i stabilna drzava, jer sta tebi vredi kad ti sada posejes kulturu (bilo koju) i na leto kad skines letinu i preracunas da ti je kurs evra odneo 30 posto jebo car vajdu.e zato bi poljoprivredu trebalo izvuci iz politike kao i mnoge bitne grane drustva(vojsku, policiju sudstvo ,zdravstvo) pa osnovati poljoprivrednu komoru koja bi bila nadlezna za robne rezerve (mislim na poljo proizvode) e onda bi situacija bila drugacija jer bi u tom slucaju svaka grana poljoprivrede imala svog coveka u komori tako da bi se u slucaju problema pitali strucni ljudi a ne da imamo jednog uneiverzalnog min koji nista nezna osim da nosi dzakove,mislim da bi sledeci izbori trebalo ako da bog uskoro da budu i da bi trebalo to postaviti kao uslov sa nase strane .nije nas seljak ni malo neradniji niti nesposobniji od bilo kog u evropi to se dokazalo kad nas covek ode u svet, a sto se tice kolege koji nije za proteste e pa ja cu njemu lepo da kazem ovako :sta ti radis kad cuvas krave i one odu u tudju njivu? pa lepo vratis ih, a kad to urade pet puta, e onda uzmes bic i isibas ih.e to ti je isto sa nama, mi pricamo sa ministarstvom danima mesecima i oni te lazu iz dana u dan a ti nemas izbora da to obelodanis narodu jer je kod njih u rukama i tv i novine i ti nemas drugog izbora do bica ili ti demonstracija ,pa to svuda rade u svetu samo se tamo zovu ,,studenti,, a kod nas huligani pozzzz

provac je napisao(la):
.nije nas seljak ni malo neradniji niti nesposobniji od bilo kog u evropi to se dokazalo

niko ne spori trud koji ulaze nas covek,medjutim da li se drugi vise trude ili bolje znaju evidentno je da su prinosi u svim oblastima poljoprivrede kod nas daleko iza svetkih ili evropskih, ja o tome govorim da se tu jos mnogo MORA I TREBA uraditi a to znaju ne samo strucnjaci u Ministarstvu vec i po fakultetima,institutima.

kad nas covek ode u svet,

da kad nas covek ode u svet prihvata posao koji niko drugi nece u tim zemljama jer domacini te vrste poslova nece da rade, ili je tim drzavama jeftinije da vrbuju gotovo obrazovane ljude u punoj radnoj snazi nego da ulazu u skolovanje jednog kadra

a sto se tice kolege koji nije za proteste

ovde sam se ja osetio prozvanim..ako ne gresim...nemoj misliti da meni nije preko glave svega i da sam zadovoljan ali neke stvari treba i gledati sa pozitivne tacke,ja sam pre pola godine isplatio kredit za Rusa 82.1,kupio sam veliku tanjiracu i novu pneumatsku na kredit i imam jos dve rate da isplatim.U poslednje dve tri godine vidljivo napredujem u proizdvodnji kukuruza....zasto zato sto pre nisam imao nove masine..radio sam sa Rusom 52 godiste 66' i sam starom OLT mehanickom sejacicom......ovoga nije bilo pre 10 ili 20 godina.Neko ce reci ....da ali pre 20 gdoina su cene i pariteti bili ovakvi ili onakvi ali i to treba zaboraviti jer ako se pre 20 godina moglo ziveti od "maxima"zemlje onda se to u danasnje vreme povecalo na nekih 100 jutara.
Dakle prvo pokusavam da resim probleme u svom dvoristu a verujem da u nasoj poljoprivredi ima jos mnogo prostora da se napreduje pa tek onda kad se to dovede na nivo svetske ili evropske produktivnosti onda mozemo reci da smo nezadovoljni zbog toga i toga i da to treba menjati
U potpunosti se slazem sa izjavom nekog clana da nemozemo mi ici i resavati problem sa otkupljivacima ili hladnjacarima da bi to trebala drzava
Problem je sto je drzava sve rasprodala,zadruge sve rasprcala, u poljoprivredu su usli privatnici sa sumnjivim kapitalom ne bi li oprali lovu kroz poljoprivredu i da naravno " shishaju " naseg seljaka.
Imas hladnjacara s jedne strane i Malinara s druge, ovaj prvi ulozio pare u sve i ocekuje neku zaradu a i pp isto to,i sta je resenje:haha:po meni malinari da naprave svoju hladnjacu a ovaj prvi ce da propadne.
Kako su u Hajdukovu ( selo pored Subotice )proizvodjaci jabuka se udruzili i napravili svoju hladnjacu i sada kao jaci i ozbiljniji igrac na trzistu mogu da nastupaju pre velikim kupcima ili da izvoze.Ovakav primer postoji i u Tavankutu.i sve funkcionise
Ja jesam za napredovanje u poljoprivredi i da treba nesto menjati sto ne valja ali da ne ponavljam sebe PRVO POGLEDATI U SVOJE DVORISTE STA MOZE DA SE URADI I UNAPREDI.
Ja se iskljucivo bavim ratarstvom, zito vise ne sejem jer je prepuno prevara,i veliki sam agitator na forumu da se zito ne seje pa da vidimo sta ce tajkuni i drzava da uradi bez zita...da prebacimo loptu malo u njihovo dvoriste...bazirao sam se na kukuruz posto u izvozu koliko toliko zavisim od svetske cene,naravno i tu ima pomalo usputnih gubitaka ali i ta otkupna mesta moraju od necega da zive.

Rezultati su postignuti vecinom i sad neki umesto da cute i rade,oni filozofiraju i kvare jedinstvo po sistemu "Zasto da neko bude bolji od mene". :udri: :udri:

da sam ja nekog nazvao idiotom vec odavno bi bio sankcionisan,to sto nerazmisljam isto kao vecina neznaci DA VAM NECU RECI STA MISLIM

rabadzija ti si ocigledno zalutao na ovu temu i ocigledno u ovu zemlju.ako je tebi sve po volji i ako je sve kako treba sto se mesas u ovu temu, jer je ocigledno da si ti zadovoljan a ovde se radi o protestima a zna se ko protestuje onaj ko je nezadovoljan ,ako bih ti rekao da 150 polj nije dobilo podsticajna sredstva za podizanje novih zasada voca samo zbog administrativnih gresaka tipa zareza tacke ili vec tako necega kako da ne protestujem kada sam sve ulozio u zivotu i sada me neko pravi budalom tipa : pa nismo mi donosili te uredbe to je doneo prethodni ministar , pa ispada da je prethodni ministar bio iz ZANZIBARA a ovaj iz srbije. prema tome sadi i dalje kukuruz i uzivaj u svim blagodetima koje ti pruza.nemoj samo da te iduce godine vidimo prvog na protestima jer nikada ne znas sta donosi dan a sta noc, pogotovo sto nemas dugorocni plan razvoja polj za zemlju srbiju pa ce ti onda jednoga dana reci e ti vise ne mozes da sadis kukuruz , kao sto su rekli svinjarima da nesmeju vise da vakcinisu svinje od svinjske kuge.

uredbe se menjaju kako se kome digne k....evo čak i viceguverner Narodne banke na tv-u izjavio kako inflacija raste zbog velikih cena polj.proizvoda i da se očekuje pad inflacije početkom prolećnih radova itd......-sranje koje više ni najgluplji čovek nemože da svari.i to su ljudi koji su "stručni" da kao prvo tako nešto izjave a kao drugo da se nalaze na takvim funkcijama. :zli:

miroslavjovanovic78@gmail je napisao(la):
uredbe se menjaju kako se kome digne k....evo čak i viceguverner Narodne banke na tv-u izjavio kako inflacija raste zbog velikih cena polj.proizvoda i da se očekuje pad inflacije početkom prolećnih radova itd......-sranje koje više ni najgluplji čovek nemože da svari.i to su ljudi koji su "stručni" da kao prvo tako nešto izjave a kao drugo da se nalaze na takvim funkcijama. :zli:

To ti je realnost, jer ce oboriti cenu kukuruza pred setvu jer ljudima trebaju pare! Dakle javno nam kazu sta ce nam raditi ::jako_besan::

Ili će na ponudi biti veća količina robe i stim pada i cena :cao: . Logično ? Ne ?

a dinkić tobože "kupio" stan od 353500 evra.pa će nagodinu da proda taj od 150 kvadrata za 450000,pa će opet dići kredit i kupiće od 300 kvadrata za milion evra.PA šta?ima se-može se.a narod lakoveran pa se priiiima.dok se kod nas ne uvede šerijatski zakon,nema nama boljitka od kriminala i korupcije.pa ako se dokaže da je lopov-seci do laktova,sitan lopov-seci prste.pošten čovek u srbiji teško može da opstane jer mora da plaća skupo reket na papirologuju :udri:

@Šandor
Koliko je sta u ovoj zemlji logicno ni Frojd ne bi mogao da desifruje! Ovi sa susarama i silosima sigurno jedva cekaju da stigne prolece i pod "krilom" drzave krenu u pljacku jadnog seljaka!

provac,ako svinjari hoce da izvoze svinjsko i preradjevine,nema vise vakcinisanja vec lepo podignite zoohigijenu na zavidan nivo a ne da u 21 veku uzgajate svinje kao iz doba Crnog Gruje,mi iskljucivo mi pp smo krivi jer nismo u stanju da ispunimo izvoznu kvotu od 10000 t govedjeg mesa jedva namaknemo 2000,da bi vas neko respektovao morate prvo svoje proizvodnje da podignete na produktivniji nivo, tacno znam gde mi je mesto u ovoj zemlji i tako se ponasam i radim,na ovu temu dolazim kao rucna kocnica za vas

Ko to kaze da zoohigijena nije na nivou?
Interes drzave je da otkupne cene mesa, mleka, psenice,,,
bude sto jeftinija da bih se bogatili njihovi tajkuni i uz njih ova sitnija bagra nakupci, klanicari.
A ujedno i ovi iz grada jeli jeftinu hranu.
Da je otkupna cena visa, videli bih kako ima trzisnih viskova i izvoza.
Sta se menja na ovoj ceni ako se izvozna kvota ispuni:haha: :sta:
Ovde bih jos jeftinije bilo.

@Kurkela opet se vracamo na temu selo-grad.
Pa zar je po Vama najlakse proizvesti sirovo meso??
Svi se bune protiv poskupljenja tovljenika za 20din/kg,tada bi cena bila 140-150din/kg,a u mesnici je meso te iste svinje 400,dok su iznutrice i ostali otpad takodje po vecoj ceni od cene zive stoke,znaci svi zarade osim proizvodjaca.
Da li se neko iz grada bunio kad poskupi meso u mesnici,a proizvodjaci ne podignu cene,a kada proizvodjaci podignu cene oni na sva zvona objave to poskupljenje.

Druze, nismo se razumeli!!! :sta:

Bavim se tovom svinja.
U predhodnom postu sam napisao kako drzava radi sa nama. :zli:

Prost je razlog zašto svuda udruženj afunkcionišu osim ne kod nas >> što je veći kapital u pitanju, veći je interes. Ja sa mojih 7krava i 10ha zemlje imam mnogo manji interes od npr Trajkovića ili Čobanina koji imaju po 150-200 krava i obradjuju 200ha. Ovi kao što sam ja je najviše, ali oni samo BOg zna zašto ćute, ovakvih kakav je trajković je malo, a onih koji rade MNOGO zemlje je još manje (svega nekolicina), ali takvima udruženje i ne treba jer su kupili sve ostalo. Naravno da su to tajkuni, i upravo su oni ti koji ne daju da se sve formira, jer ako sad plaćaju ove koji su sada na vlasti, zna se da plaćaju i one koji su opozicija. Promenom vlasti promenice se samo ime vladajuće stranke i ništa drugo.
Zato pamet u glavu, dupeta u traktore da poorete šta još niste poorali i da proleće dočekamo ORGANIZOVANI !!!!

Nazad
Vrh