Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

Onog momenta kad svima nam bude jasno da smo svi u istom problemu bez obzira dali smo ratari,vocari,stocari,povrtari,duvandjije ili sta vec mozda nam svima bude bolje.A dotle ce da nam dele na kasicicu kad kome.Jedne godine posteno plate kukuruz a ostalo uzmu djaba pa onda dogodine maline ,svinje.....tako da uglavnom dobra vecina nas seljaka radi djaba.Svi smo mi da izvinete u istim g...... do guse neki danas neki juce a neki sutra i zato treba da se`` borimo`` da svima bude bolje a ne da gledamo svako sebe.Zajedno smo najjaci. ::traktor1:: ::vino:: ::000:: :pcelac::

ljudi potpuno ste u pravu svi po na osob,ja samo kazem da prvo moramo da postignemo max rezultate u svojoj proizvodnji kako bi mogli na svetsku pijacu,izrael koji je u pustinji ima prosek mleka po kravi preko 10000 l u laktaciji i da ne nabrajam dalje a tek kad budemo po rezultatima respektabilni onda ce nas i vlasti drugacije gledati.a tajkuni su posebna prica po njima samo go..... motkom

ima u normalnim drzavama gde nema tajfuna ,monopola,nekontrolisanog uvoza, gde se i seljak pita za nesto i gde drzava stoji iza seljaka.npr danska.sta ti imas od ove drzave .subvencije koje moras da vratis kroz pio.znaci kuma donela u kesici odnela u guzici.moj komsija je danas prodao 5kom veprova po 115 din u klasi .pa gde to ima kilo nafte =kilo mesa.samo da nesto smrdi .SMRDI.I NE PISE SE DOBRO .OSECA SE TO U VAZDUHU.PO0ZZZZ
Post je spojen: [time]1289411651[/time]
NAS OSNOVNI PROBLEM JE STO NEMAMO MINISTARSTVO KAKO NAM JE POTREBNO. A TO ZNACI ;ne moze jedan covek da zna sve -kao nas ministar koji je uzgred receno strucnjak za kunice(i nosenje dzakova)mi moramo da imamo KOMORU naravno poljoprivrednu u kojoj ce bito po jedan clan iz svih oblasti poljoprivrede a ne ja vocar da odlucujem o mlekarima ili ti ratar da odlucujes o pcelarima .samo tako mozemo prosperirati pzzzz

U sustini nista nije postignuto PROTESTNOM VOZNJOM.Cene nije fomiao seljak, nego trziste.Drzava nije stala na stranu seljaka nego preradjivaca i .Koliko preradjivac da tolika je cena, to su pravila trzista.
Dzabe su se ljudi vozali i defilovali u najuzin delovima gradova, ispred noseva politicara i guzonja, NISTA nije uradjeno onako kako se ocekivalo da ce biti.Do sadasnje situacije je SRECOM doveo VREMENSKI faktor a ne max rod (setite se poplavljenih podrucja gde sda nema roda). Okolne drzave su negde pukle i to sada nas izvlaci a da je i tamo bio max rod mi bismo popusili k***nu sada posto nasa vlast nije htela da izadje u susret seljaku kada je ON to trazio, a ni sada nece.Samo gledajte B 92 i Znanje na poklon i bice vam lep feeling posto u toj emisiji ne postoji NEUSPEH nego sam 200 % rod itd.
Tako da ako je nekome rodilo, nazalost neko je i propao ove godine.Suma sumarum je ova cena svih kultura takva zbog necijeg gubitka

:cao:

Kengur je napisao(la):
U sustini nista nije postignuto PROTESTNOM VOZNJOM.Cene nije fomiao seljak, nego trziste.Drzava nije stala na stranu seljaka nego preradjivaca i .Koliko preradjivac da tolika je cena, to su pravila trzista.
Dzabe su se ljudi vozali i defilovali u najuzin delovima gradova, ispred noseva politicara i guzonja, NISTA nije uradjeno onako kako se ocekivalo da ce biti.Do sadasnje situacije je SRECOM doveo VREMENSKI faktor a ne max rod (setite se poplavljenih podrucja gde sda nema roda). Okolne drzave su negde pukle i to sada nas izvlaci a da je i tamo bio max rod mi bismo popusili k***nu sada posto nasa vlast nije htela da izadje u susret seljaku kada je ON to trazio, a ni sada nece.Samo gledajte B 92 i Znanje na poklon i bice vam lep feeling posto u toj emisiji ne postoji NEUSPEH nego sam 200 % rod itd.
Tako da ako je nekome rodilo, nazalost neko je i propao ove godine.Suma sumarum je ova cena svih kultura takva zbog necijeg gubitka

:cao:
Upravu si 100%

u normalnim drzavama kazes?pa onda se spremite lepo u skolu jer u toj danskoj moras imati bar srednju pp skolu iz oblasti kojom se bavis pa ti onda drzava kaze da za tu i tu proizv treba minimum toliko ha ili grla pa tek onda mozes u banku po pare tako da ne budes proizvodjac problema vec proizvoda.i ja sam platio pio i zdravstveno pa nekukam jer to i u tim normal drz moras da platis

Ja sam recimo za stepenicu dolije-ne mogu da pratim naftu,vet.usluge,dok sa druge strane -niska cena mleka,žive vage goveda-u odnosu na prošlu godinu sigurno sam kraći za 40% u paritetu cena a od Države nemam ni cvancika :udri:

Kod nas je problem ako jedan deo poljoprivrednika zaradi neki dinar, on cuti. :nono:
Ako se zaradi na kukuruzu, proizvodjaci cute, malinari kada su prodavali malinu
za dobre pare, pre dve - tri godine su cutali. Sada se bune.
Neslozni smo kao narod. Zato nas i zezaju svi. Pustite EU i prazne price, samo da se molimo da nas, ne prime.
Tek cemo onda da propadnemo kao proizvodjaci.
Lopovi, biznismeni, tajkuni na svakom koraku.

@Provac
Uzmi recept za uspeh od zemljaka Slavise P. :haha: :haha:

za rabadziju i kengura da vam samo kazem da je mnogo MNOGO postignuto i to se bas ne obeleodanjuje upravo zbog vasih vodja koji su potkupljeni od strane min poljoprivrede koje ih je mnogo zaduzilo pa moraju da igraju kao oni sviraju .nista se ne moze resiti preko noci ali verujte da je mnogo postignuto upravo zbog polozaja seljaka i da se seljak pita , a bilo bi mnogo vise da vas gore sa severa vojvodine ne drze zatvorenih ociju ( mislim na vasa udruzenja lojalna min ) pa da su protesti bili masovniji kao sto se i svuda u svetu radi (videli ste sta su belgijanci uradili sa mlekom )sve ove akcije sto se desavaju trenutno oko mleka i mesa su delo nase asocijacije tek toliko da se zna.a vi i dalje placajte fond pio da biste posle imali penziju 8000.00 din sramota. sta ce meni njihova penzija ako ja mogu da zivim od zemlje onda cu placati privatno zivotno osiguranje, to je izmisljotina da bi ljudima uskratili podsticajna sredstva.sta se desava ako neko nece sa vama da prica i da resava probleme u poljoprivredi - onda slede protesti da ih nateras na to , ja znam da je vas status u vojvodini mngo bolji nego nas i nisam ni malo ljubomoran jer obozavam vojvodinu i jedini grad gde bih ziveo je n, sad ali da li znate kakva je situacija u sumadiji jad i tuga a o jugu srbije da ne pricamo to je katastrofa ljudi zive u 13 veku .prema tome dok dete ne zaplace majka sisu ne dava to je istina. nas je cilj da seljak u sledecem parlamentu ima svoju fotelju i da se i on pita (nepoliticki opredeljen seljak ) a ne da se uredbe donose mimo nas ili u saglasnosti sa rezimom bilo kojim nema veze, a sto se tice b92 i zaharija to je svima jasno da je to pogrebno preduzece srpske poljoiprivrede na celu sa pogrebnikom zaharijem koji svoju emisiju debelo unovcava na stetu poljoprivrede .pozzz

Pa da, mi u Vojvodini smo bili i ostali magarci posto se ovde zbog velicine obradivih povrsina i ne razmislja toliko o problemima u sirem krugu Srbije, ali jedno je sigurno da sam JA za poboljsanje kvaliteta zivota svih seljaka u Srbiji,makar gde bio.
Ja sam samo opisao stanje u Srbiji sada -danas, sutra i jos jedno kratko vreme u buducnosti.
Suma sumarum nece biti lako nikome, ice gore euro, cene stoke ce pasti, cene namirnica ce rasti i ....
::jako_besan::

Ljudi žive u 13. veku?! Malo morgen!

I pre 10 godina kad smo išli na ekskurzije po Srbiji kroz koju god vukojebinu da smo prošli, svuda su bile kuće od cigli i blokova! A mi u Vojvodini i dalje živimo u kućama od naboja, pravljenih pre 200-300 godina! Zato mi oprostite što neću pustiti suzu za Šumadijom i Jugom Srbije. Plaćali smo mi i zajam za Kosovo, i zajam za Srbiju i zajam za Bog te pita šta sve ne. A šta smo mi u Vojvodini dobili? Bukvalno samo šerpu ribe.

Zar nije cilj ove teme da se konacno slozimo i kazemo ok juzno od Save i Dunava zive od malina,kupina...mi podrzavamo da oni traze xxx cenu za robu,a mi severnije zivimo od ratarstva pa onda oni nas podrze u nasim zahtevima i svima lepo,a ne da se prepucavamo. :cao:

Volim kad počnu da pričaju kako mi u Vojvodini živimo kao carevi i da bi zato trebali da se solidarišemo do besvesti sa *manje srećnima* i da vazda plaćamo tuđe greške u računicama. Vojvodina se kontinualno muze još od kraja Prvog Svetskog Rata (o tome se ne govori da je Vojvodina - iako je bila osvojena i pripojena teritorija - svejedno plaćala reparacije nakon rata). Plaćamo vala te reparacije već 100 godina zato što nam ovde teče med i mleko! Dokle više?!

Podržaću ja njih u njihovim zahtevima, ali kako ja ne tražim deo onoga što su oni stvorili, tako ni ja neću dati više ništa od onoga što sam ja stvorio. Kada jednog dana neko bude organizovao Zajam za Vojvodinu, onda ću i ja promeniti priču. Nema više ništa za džabe i na lepe oči.

@ Attila
Iz tebe govori onaj politicar copavi, CANAK. Racunica i nasa i vasa je ista kao i svugde u svetu. Realno je da ja sa 1 ha malina uberem oko 15 tona malina sto treba da bude minimum 30.000 eura. Ja da bih podigao taj malinjak ja moram rucno da posadim 20.000 sadnica, jednu po jednu. Moram da oplevim i okopam 4 kilometra trave oko struka prve godine jer ne postoji preparat u svetu koji moze da unisti korove a lastar postedi.Moram da posadim 1.000 bagremovih direka i za njih privezem 2 *4 km zice. Svakog proleca da svezem 20.000 sipki, jednu po jednu. Svaku da orezem i sve to RUCNO I JEDNU PO JEDNU JER DRUGACIJE NE MOZE NIGDE, PA NI U EVROPI. Pa mi smo maline prodavali po 2 dojc marke. Jos smesnija situacija je sa kupinama. Otkupna cena im je bila 1.5 eura 2007 a 2010 i po 0.15 eura. Koji to poljoprivredni proizvod na SVETU moze da pojeftini 10 puta. Dal mozda u Evropi u trznicama nije kupina sa 4 eura pojeftinila na 0.40 eura. U ovoj zemlji samo budala moze da investira u ozbiljnu proizvodnju. NIGDE SELJAK NIJE PREPUSTEN SAM SEBI KAO MI U OVOJ JADNOJ ZEMLJI. Ja sam sad trenutno na poslu u salonu zabave, a skoro je 1 iza ponoci. A voleo bih da sam kuci, sa zenom i detetom. I bio bih da mi nisu uzeli dzabe kupinu i sljivu. Za kisu u sezoni maline mogu samo boga da krivim... Tovljenike vise ne drzim a i prasici mi ogadili. Tovne pilice samo za sebe. Kod nas vocku natreske da posadis ima da se omladi... I to zdravu vocku, koja ima miris i ukus za razliku od onih Turskih sto se uvoze.... Sve ovo ide u pogresnom pravcu, sistem ne valja, zivi bili pa videli... U bilo kojoj zemlji na svetu bi nas tretirali kao gospodu a ne kao govna. Moj drug Vlada kada je bio u Irskoj u samousluzi je bio zapanjen kada su se ljudi sklanjali da prodje FARMER do kase jer on zuri i on proizvodi hranu, on se zapitao dal su normalni, pa nije trudna zena. Kod nas je poljoprivrednik sinonim za glupog coveka, jer da zna nesto da radi ne bi bio seljak... Ma ne mogu da se nerviram, sto puta sam rekao da necu komentarisati ovakve stvari a ja opet. Ne znam zasto uopste i otvaram ove stranice... Video sam da je Attila nesto komentarisao ajd mislim nesto pametno posto on istina ima nekad dosta dobre komentare, kad ono on oplevio po nama vocarima. Ko tu koga nosi na grbaci i te gluposti... I naravno da nije u pravu jer vec dogodine stvari mogu da se okrenu... ZELIM VAM SVIMA SVE NAJBOLJE, EXTRA ROBU, EXTRA CENE, EXTRA VREME...

Bar da znam da je ove godine mala cena psenice jer su dali pare vocarima,stocarima ali nije zna se ko pokupi kajmak i od vocara i od ratara.
Ovo je po meni vrhunac ljudske ... kada pocnemo da se svadjamo mi poljoprivrednici,a treba da se ujedinimo.

Čitajući ove zadnje postove, padaju mi na pamet reči koje izgovara Milutin u knjizi Danka Popovića 'Knjiga o Milutinu', kada su došli da mu naplate 'porez'- ..ostavite mi ovu juničicu i ovu krmačicu, pa kad se Milutin zaima biće para i za Milutina i za državu..
Vreme je neposredno posle prvog svetskog rata i dan danas se mogu videti slične priče samo je razlika u tome što danas bankari deru kožu Milutinu.
Za Atilu i slične njemu- ništa se ne menja ako Milutina nazovemo npr. Šandor.

Attila M. je napisao(la):
Volim kad počnu da pričaju kako mi u Vojvodini živimo kao carevi i da bi zato trebali da se solidarišemo do besvesti sa *manje srećnima* i da vazda plaćamo tuđe greške u računicama. Vojvodina se kontinualno muze još od kraja Prvog Svetskog Rata (o tome se ne govori da je Vojvodina - iako je bila osvojena i pripojena teritorija - svejedno plaćala reparacije nakon rata). Plaćamo vala te reparacije već 100 godina zato što nam ovde teče med i mleko! Dokle više?!

Podržaću ja njih u njihovim zahtevima, ali kako ja ne tražim deo onoga što su oni stvorili, tako ni ja neću dati više ništa od onoga što sam ja stvorio. Kada jednog dana neko bude organizovao Zajam za Vojvodinu, onda ću i ja promeniti priču. Nema više ništa za džabe i na lepe oči.
zar Vojvodina nije Srbija :sta:

Nemojte praviti palacinke bez brasna! Vojvodina jeste Srbija ali pare nisu i Vojvodjanske i to znate, ali najveci krivac je Beograd!

Attila M. je napisao(la):
Ljudi žive u 13. veku?! Malo morgen!

I pre 10 godina kad smo išli na ekskurzije po Srbiji kroz koju god vukojebinu da smo prošli, svuda su bile kuće od cigli i blokova! A mi u Vojvodini i dalje živimo u kućama od naboja, pravljenih pre 200-300 godina! Zato mi oprostite što neću pustiti suzu za Šumadijom i Jugom Srbije. Plaćali smo mi i zajam za Kosovo, i zajam za Srbiju i zajam za Bog te pita šta sve ne. A šta smo mi u Vojvodini dobili? Bukvalno samo šerpu ribe.
Mogli bi ste malo svoju protestnu setnju da doterate do recimo Djale ili Krstura pa da vdiite kako to "bogati Vojvodjani" zive a kako zive sela oko Vranja?!? neznate:haha:? ja cu da Vam kazem....to su sve novi krovovi kuce bar na jedan sprat sve u svemu cca 200m2 kuce a pola Vojvodine od severa zapada ama gde god se okrenes su NABIJANICE
Zalosno je sto se mi ovde prepucavamo ali moramo shvatiti da nikome nije lako iako to naizgled drugacije deluje.
Nemoze o problemima u poljoprivredi pricati seljak kome je problem da plati PIO !!! pa za svakim radnikom u ovoj drzavi se placa PIO( bar bi trebalo)cifru koju treba da izdvojis za doprinose na godisnjem nivou je cca 75000 din za 2010 to ti je iznos koji ti drzava da za cca 5HA
Svi koji imaju 5-10Ha trebalo bi da rade nesto profitabilnije na svojim njivama a ne da sade psenicu i da kukaju.
Zalosno je to sa kupinom,donekle i sa malinom ali za toi nije drzava kriva vec hladnjacari koji svi dobro zaradjuju
Neznam u cemu je problem sa Zaharijem,mnogi bi mogli da se ugledaju na primere naprednih proizvodjaca iz priloga u emisijama.

Ajd nek neko objasni problem sa Zaharijem umesto mene... Kolko znam na forumu ima i tema o njemu, toliko ga poljoprivrednici vole. Podugacak je spisak ljudi koje je on navukao na kojekakve sadnice, puzeve, gljive,zeceve,borovnice, turske tresnje...

Nazad
Vrh