Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

oldtimer je napisao(la):
mika_google je napisao(la):
A sebi mozete da napravite da vam bude bolje jedino ako budete slozni, pomazuci jedni drugima...i ako budete imali uslove za skladistenje i cekajuci cenu...
A zito mozete da prodate i bez posrednika i izvoznika...Direktno strancu, koji ne zeli posrednika da bi ga sto jeftinije kostalo... Jer gde god postoji posrednik, postoji jos jedna provizija!

Za sve to moze da se napravi sema i kombinacija, ali da neko od vas u svakom mestu pocne da okuplja ljude koji imaju da ponude ono sto su sacuvali... da se definise zbirna stanica, a onog predsednika-tarzana "asocijacije poljoprivrednika" zaposliti da Vam napravi kontakte u inostranstvu... jer je to mnogo konkretniji korak od posete vladi, robnim rezervama ili ne znam kom drzavnom "kupleraju".

VERUJTE MI, direktna trgovina sa strancima je moguca i te kako!
Jedino sto bi Vam trebalo je registracija firme D.O.O. koja bi se bavila Exportom...

sjajna ideja :D. Zasto ne pokusas :haha: I ja sam ubedjen da bi uspelo... ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Imam utisak da ovaj radi za njih :sta: :sta: :sta:

DJOKAN je napisao(la):
dorel je napisao(la):
Ja sam se razocarao u sve, moj protest ce biti to sto necu sejati jedno 3-4 godine zito. Ako se predomislite i zelite da protestujemo ispred vlade, sa vama sam... :cao:

Apsolutna podrska tvom stavu sto se tice sejanja zita :ppozdrav: Licnog sam misljenja i nadam se da vecina poljoprivrednikam nece sejati kolicine zita koje su dosad i to ce ustvari i biti najveci protest :zli: Pa kad nebudu imali dovoljno zita da izvoze i da zaradjuju na seljaku,da vidim sta ce onda raditi olosi ::lose:: Sto se tice protesta ispred vlade,sa vama sam isto...Na mirne proteste vise necu ici,zato sto nisu urodili plodom i nevidim svrhu ..
I ja sam za to da netreba sejati,al isti vrag oni ce da uvoze i tu ce da uzmu % i hleb ce biti mnogo ::novac:: i opet po nama!!! Mi moramo da rusimo i gazimo da bi dosli do nekih promena tako mora...

dorel je napisao(la):
Imam utisak da ovaj radi za njih :sta: :sta: :sta:

A za koga to? :sta:

Da ti objasni drugar jednu stvar, mozda jesam glup za poljoprivredu...odnosno samo nemam iskustva, a volim selo i sve sto je vezano za selo!

Ali sto se tice pronalazenja resenja za Vas problem, ja mogu samo da izrazim svoj stav u vezi toga...

Cinjenica je da zivimo u lopovskoj drzavi koja ima X ministarstava, X javnih preduzeca od kojih svako ima po jos bar 3 novostvorena preduzeca koja su nastala odvajanjem sektora, da bi bio zaposlen neko od rodbine ovih bananamena sa vlasti!
Za svakog od tih "direktora" Vama izlaze pare iz dzepa jer svaki mora da dobije DEBELI procenat...Sto ce reci da Vasim izlaskom na ulice, rusenjem i paljenjem necega (izgradjenim od Vasih para) dobijate jos gori efekat! Zbog nastalih steta, zaustavljenog saobracaja itd....ova drzava ce uvesti neke nove poreze, neke nove cene da bi se svi ti gubici sanirali jer sigurno nece vaditi pare iz budzeta za to! Ili ako izvade pare iz budzeta nekako ce morati da vrate pare u budzet, ali ne te iste pare nego duplo vece od onih realnih!
I OPET BI SVE TO VI PLATITLI VASIM ZNOJEM I VASIM ZIVCIMA!

U ovoj drzavi su protesti postali pomodarstvo, jer je ljudima najlakse da krenu linijom manjeg otpora ne razmisljajuci o posledicama! Za svaku novonastalu situaciju onaj tamo leze na prugu, drugi blokira auto put, onaj tamo strajkuje gladju, treci zakucava ekser u saku i tako dalje!
A znas kako vas gledaju oni gore sa prozora?
"Eh narode stoko moja, sve ces ti to da platis, puta 5"
A onda kad mu dojadi galama pod prozorom, prima pregovarace kojima kad kaze "videcemo, zalozicu se maksimalno" oni se naivni prime da je on u sustini dobra dusa, povuku narod sa ulice i odu svojim kucama da se nadaju da ce ovaj da sredi situaciju!
A ustvari i ne znate koliko njemu zvoni nesto u predelu prepona!

Zato Vam kazem, resenje Vam nije da pravite haos po svojim mestima, po Beogradu, da ne sejete psenicu ili bilo sta drugo sto je predmet problema...vec da lepo sacekate da im zatreba pa da onda kazete ako hocete 15 dinara ili 20 dinara (cena je relativna stvar), tada ih dobijate jer Vi imate da ponudite ono sto njima treba da bi opet drzava zaradila izvozom...ali ste tada i vi namireni onim sto ste trazili, a drzava onda neka to zito proda za 70 dinara ako moze jer ste vi dobili svojih 15 ili ne znam koliko vec!
A odmah posle zetve nikada vise necete moci da dobijete onoliko koliko Vas rad zaista vredi, jer je ponuda velika (koliko god bila ustvari mala zbog recimo losih vremenskih prilika koje su pratile ovogodsnji prinos) iz razloga sto postoji DELTA AGRAR, MK KOMERC, i ostale velike firme koje samo sa svojih povrsina mogu da popune robne rezerve.

A "nikad vise" sam napisao zato sto vise ne postoji socijalizam u vidu one nase nekadasnje velike SFRJ koja je odmah po zetvi skladistila, susila i ne dugo posle toga izvozila sve to sto ste vi proizveli (u raznim oblicima), bez uvoza zapadnog djubreta koje je stajalo po 10 godina negde u silosima za 8 dinara/kg!

A ovi danas Vama daju 9 dinara, izvezu kad dodje vreme za 17-18 dinara... a kad zafali kod nas onda uvezu djubre za 7 dinara/kg!

Isto se to dogadja i sa sojom... Zabranili su sejanje GeMo soje, vasu kvalitetnu sa manjim prinosom od GeMo izvezu za lepe pare jer je zdrava...a uvezu brazilsku GeMo za male pare! Znaci gledaju da zarade makar 1 dinar za svoj dzep! A kad bi dozvolili ovde GeMo soju onda bi im propale kombinacije jer ne bi imali trzistu da ponude ono sto zaista ide, a to je zdrava hrana!

Od slaganja nema nista jer smo takav narod.

Nek crkne komsijna krava a kad crkne njegova nek crkne i moja DA NI MLEKO NE NOSI OD MENE,

E to smo mi. ::lose::

@mika@

Podrzavam coveka u pravu je definitivno za napisane postove

Evo druze jos jednog od primera kakvi su pojedini srpski seljaci...

Proizvede zito, prag isplativosti mu je na 11 dinara recimo...Trzisna cena (na evropskom trzistu) je recimo 15 dinara...
Dodje kupac (preprodavac) i pita ga koliko ceni svoje zito, seljak kaze recimo 15 dinara...ovaj kupi pola njegovog zita za 15 dinara.
Posto ga je kupio, covek napravi kombinaciju da to zito proda nekom za 50 dinara (dal je nekog zaj...o ili nije, ili je taj neki drugi kupac hteo bas to zito ne bitno).
Prodace eto to sto je kupio od seljaka, seljak ce igrom slucaja saznati da je ovaj prodao to njegovo zito za 50 dinara i kad mu ovaj preprodavac opet dodje za par dana da kupi opet zito od njega...opet po trzisnoj ceni od 15 dinara, taj seljak ce mu traziti 45 dinara jer ga ovaj prodaje za 50...
E to je prokleto!!!

Postavljeno mu je bilo pitanje "koliko trazis?", rekao je sta trazi i to je dobio jer je bilo realno... i umesto da dozvoli onom tamo da zaradi 35 dinara po kilogramu, on je jeo govna i tako oterao onog preprodavca i na kraju svoje zito prodao ne za 15 nego za 10 dinara!

Sta to mene briga dal ce on da zaradi 1 dinar ili 1000 dinara, trazio sam dobio sam svoje... i neka mi dodje opet, imam uvek zagarantovanog kupca!

jebote ovaj mika sa gugla kao da je pao sa marsa

ivanm je napisao(la):
Miko, prijatelju, odakle tebi takve informacije?
Na koje informacije mislis? Ako mislis na gore navedene cene, dati su samo primeri kao pretpostavke reda velicina... zato pise "recimo" posle odredjenih podataka...

I nemojte mi zamerati zbog mojih postova, ja sve Vas postujem, radite kao crnci i na kraju vas zejebavaju kojekakvi kokosi i potcenjuju...

Samo zelim da kazem da morate da menjate nacin razmisljanja i da nadjete pametnije resenje problema...
Kao da svi zaboravljate da je ova vlast dosla tu gde je sad decenijom protesta i kojekakvih demonstracija...pa oni su ispekli taj "zanat", znaju kako su njih mazali... pa oni sad primenjuju taj recept na Vama!
Postavljanjem prave taktike ih bacas u situaciju kakvu nisu ocekivali od seljaka...jer oni od Vas-nas ocekuju samo kuku i motiku a ne neke mnogo promisljene poteze (jer ocajan covek ne razmislja bas puno i racionalno)...
Znaci kad te on ocekuje na ulici ti ga umesto na ulici sacekaj u praznom silosu nekog privatnika kad mu zatreba jos-jos psenice, pa ga lepo blagim zagrljajem preko ramena povedes kod sebe kuci i kazes "podjite sa mnom, mislim da imam resenje za vas problem"... a budi siguran da si ga time uhvatio za ona zvonca izmedju nogu i spreman si da zavrnes, a on to zna... e tada trebas da znas da mu u takvim uslovima ti diktiras cenu (realnu)...
Jer nema dovoljno (dobre) psenice da proda zapadnom partneru na kome ce da zaradi 9-10 dinara po kilogramu da bi posle te iste robne rezerve mogao da napuni psenicom SH kvaliteta od 6-7 dinara...

Da bi kupili SH kvalitet, znaci moraju da kupe od Vas kvalitetnu i da je navodno stave u robne rezerve pa da nakon toga mimo naroda tu istu psenicu koju smo mi trebali da jedemo prodaju zapadnjacima, i uvezu mnooogo jeftiniju i prave ti hleb od nje...a sebi u dzep od te razlike u ceni stave jako lepe devizne butkice ::novac::

Da sumiramo, ako Vama daju 15-16 dinara vise nemaju prostora za malverzaciju...vec ta psenica sto ste im vi prodali ostaje u ovoj drzavi...

U zemlji Srbiji nije nista vise realno,sloboda govora je odavno ukinuta.ovde zivot polako gubi svaki smisao a samim tim i volja naroda za bilo kakvim promenama,uklucujuci i to da se drzava i njeni puleni bave legalnim kiriminalom.I istina je sigurno da se na ljude iz asocijacije vrsi jako veliki pritisak,pa ovi na vlasti su svasta u stanju da urade,cak i da prete porodicama.Verovtno i sada tim ljudima prisluskuju telefone i prate ih,i drze na uzici.Sloba je za ove malo dete,ogrezla drzava u kriminalu i korupciji.Cinjenica je da stanje u drzavi katastrofa a i realnost da se nista nece promeniti dok se kompletna garnitura vlasti ne smeni a i to ce morati jedino na silu :udri: :udri: :udri:

zoran sef je napisao(la):
gomila gluposti....
Ajde onda lepo pred skupstinu, bas da vidim efekte protesta... :haha: :haha: :haha:
Lakse je protestvovati i iz godine u godinu dozvoljavati nekome da vas klepa po usima, da vas pravi budalama.... pa da zbog toga protestvujete ispred svojih mesnih kancelarija, tako izdrzite mozda mesec dana i onda vas opet klepnu dogodine, pa opet iduce... i tako u krug...
i sta ste dobili:haha:? Jos nizu cenu nego prosle godine...

A svake godine si ostavio para i para privatniku za skladistenje, susenje, prljavstine (i to ti je sve on odredio), mogao si vec sam imati silos od 100tona! A da ne pricam da si se utalio sa komsijom, pa napravio da vam obojici bude kao u bajci...

Ajde idi pali skupstinu, da imaju mladi za sta da ti se zahvale kada neka nova vlada bude placala zakup i privatne zgrade u kojoj ce se odrzavati sednice skupstine.

Kengur je napisao(la):
Ti si kao neki ekonomista, expert za poljoprivredu kao ovi nasi ministri :sta:

:nono:
Za ovo ne treba da budes expert za poljoprivredu...
Ti vec imas proizvod, ajde sad prodaj ga...zasto cekas da ga neko drugi proda? Kad ga neko prodaje umesto tebe to znaci da ti ne umes da plasiras svoj proizvod...a za posredovanje se uzima procenat, isto kao ova drzava vama... Drzava to proda za onoliko koliko vi zelite da dobijete, ali vama da 12dinara a sebi uzme do 15 ili 17... i eto oni su naplatili svoju uslugu...a vase je dal cete da im date ili necete, a svake godine ste im dali...

Ja i kazem da vi to mozete da prodate za 15-17, ali budite sami sebi posrednici! Ali ajde preduzmite nesto konkretnije od protesta na ulicama jer time uludo trosite vreme...bolje da ga provedete sa svojim porodicama ako nista drugo! Otvorite zadrugu, ozivite staru drustvenu...trazite od drzave koncesiju na 10-20 godina...ali pre toga spremite jak program razvoja zadruge i dobicete je! A za sve to angazujte dobrog pravnika koji ce da zastupa vase interese, i coveka koji je po struci agro-ekonomista koji ce vas predstavljati pred lokalnim samoupravama i koji ce svojim znanjem i iskustvom moci da ulije poverenje toj samoupravi da vam ustupi na koriscenje propalu seosku zadrugu sa zemljom, vagom, silosima i onim mehanizacije sto je ostalo posle godina i godina kradja...

Ajmo svi da krenemo od toga, da pokusamo...ako nista drugo bar je bio pametan pokusaj za razliku od onih destruktivnih, i vreme je bar utroseno na nesto sto moze imati mozda mnogo veceg efekta nego protesti u bilo kom obliku!

P.S. Pored prisluskivanja telefona ljudi iz asocijacije, prati se i ovaj forum a i svi ostali vezani za ovakve teme...

mika_google je napisao(la):
zoran sef je napisao(la):
gomila gluposti....
Ajde onda lepo pred skupstinu, bas da vidim efekte protesta... :haha: :haha: :haha:
Lakse je protestvovati i iz godine u godinu dozvoljavati nekome da vas klepa po usima, da vas pravi budalama.... pa da zbog toga protestvujete ispred svojih mesnih kancelarija, tako izdrzite mozda mesec dana i onda vas opet klepnu dogodine, pa opet iduce... i tako u krug...
i sta ste dobili:haha:? Jos nizu cenu nego prosle godine...

A svake godine si ostavio para i para privatniku za skladistenje, susenje, prljavstine (i to ti je sve on odredio), mogao si vec sam imati silos od 100tona! A da ne pricam da si se utalio sa komsijom, pa napravio da vam obojici bude kao u bajci...

Ajde idi pali skupstinu, da imaju mladi za sta da ti se zahvale kada neka nova vlada bude placala zakup i privatne zgrade u kojoj ce se odrzavati sednice skupstine.

Kengur je napisao(la):
Ti si kao neki ekonomista, expert za poljoprivredu kao ovi nasi ministri :sta:

:nono:
Za ovo ne treba da budes expert za poljoprivredu...
Ti vec imas proizvod, ajde sad prodaj ga...zasto cekas da ga neko drugi proda? Kad ga neko prodaje umesto tebe to znaci da ti ne umes da plasiras svoj proizvod...a za posredovanje se uzima procenat, isto kao ova drzava vama... Drzava to proda za onoliko koliko vi zelite da dobijete, ali vama da 12dinara a sebi uzme do 15 ili 17... i eto oni su naplatili svoju uslugu...a vase je dal cete da im date ili necete, a svake godine ste im dali...

Ja i kazem da vi to mozete da prodate za 15-17, ali budite sami sebi posrednici! Ali ajde preduzmite nesto konkretnije od protesta na ulicama jer time uludo trosite vreme...bolje da ga provedete sa svojim porodicama ako nista drugo! Otvorite zadrugu, ozivite staru drustvenu...trazite od drzave koncesiju na 10-20 godina...ali pre toga spremite jak program razvoja zadruge i dobicete je! A za sve to angazujte dobrog pravnika koji ce da zastupa vase interese, i coveka koji je po struci agro-ekonomista koji ce vas predstavljati pred lokalnim samoupravama i koji ce svojim znanjem i iskustvom moci da ulije poverenje toj samoupravi da vam ustupi na koriscenje propalu seosku zadrugu sa zemljom, vagom, silosima i onim mehanizacije sto je ostalo posle godina i godina kradja...

Ajmo svi da krenemo od toga, da pokusamo...ako nista drugo bar je bio pametan pokusaj za razliku od onih destruktivnih, i vreme je bar utroseno na nesto sto moze imati mozda mnogo veceg efekta nego protesti u bilo kom obliku!

P.S. Pored prisluskivanja telefona ljudi iz asocijacije, prati se i ovaj forum a i svi ostali vezani za ovakve teme...
Ti mora da si blizak sa ovima iz vlasti cim tebi sve deluje tako lako i mislis da ovde trenutno ima perspektive za bilo sta...

@mika_google

Ejjjjjjjjjjjjjjj, ajd se stvarno okani nepotrebnih majmunisanja.Ti stvarno kao da ne živiš u Srbiji.

Ozbiljno ti kažem, nemoj nam kidati i ovo malo živaca sa tvojim nebulozama kako- šta.
To i nepismen vidi i razume. Jel tebi jasno da mi mali-veliki seljaci nemamo prava da trgujemo, nego smo vezani za nekog a taj neko za nekog i tako sve u krug, do izvozničke mafije.
Prestani više da predlažeš i ironično se podsmevaš tuđim mukama.
Protesti su jedini izlaz da se malo oporavi budžet seljaka, da se više ulaže u proizvodnju, da više imaju tvoji sugrađani u Beogradu da bacaju dragoceni hleb (dnevno 300 t, ako se ne varam :udri:),od pšenice koju mi sa mukom i problemima proizvedemo i oni uzmu za bagatelnu cenu.

PROTESTIMA DO POBEDE

:ppozdrav:

Mene su učili u školi (čitao po knjigama) da je Turčin bio opasan uzmeti sve, a ostavi samo koliko da preživiš (jer čim preživiš, imaće šta da uzme i narednu godinu), a šta je sad ovo, ovi naši srboturci gori od Turčina oni uzimaju krv, a ne danak niko ni ne pita dal imaš da preživiš. Tuuurciiiiiiiii dođite nam opeeeet. :bravo:

ne mogu se izvoziti maline iz Srbije mimo izvoznicke mafije...Dali je to tebi jasno?Shvatas li ti da ne postoji nacin da prodamo maline i kupine zamrznute u nasim hladnjacama mimo njih...NEMA... SAMO ONI TO MOGU...NAMA NIJE DOZVOLJENO. JEL DOLAZI TO DO TVOG MOZGA...POKUSALI SMO...N E M O Z E . RAZUMES? NE DAJU. MOZEMO CUVATI 100 GODINA ROBU. ONI IZVOZE,PRETE,UCENJUJU OTIMAJU... POKUSALI SMO SVE... BLOKADE... JEDINO RESENJE JE SVI U BEOGRAD. I MALINARI I KUPINARI I JABUKARI I POVRTARI I RATARI I STOCARI... DA JEDNOM ZA SVAGDA PREKINEMO BOGACENJE BEOGRADSKIH DAHIJA NA NASOJ GRBACI..

Ćuti bre Golube vidiš da ovi "naši" nešto jedu govna sa turcima. :udri: :udri: :udri: :udri:
Maneken u srebrenici a u Bratunac poslao sedmog zamenika kurira. ::lose:: ::lose:: ::lose::

Nazad
Vrh