Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

POTPIS NA PRETHODNI POST! ::svaka cast::

Ali jedino se ne slazem sa jednim delom, cak sta vise, mislim da je i gospodin premijer osoba koja se nizasta ne pita...
Po meni je jedino resenje tog problema, ne dajte psenicu, stvorite uslove za cuvanje i ne brinite...trebace ona vrlo brzo njima po ceni koju vi odredite...

To sto psenice ima po Evropi je jako malo, jer su svi zaglibili kao i mi... Znam da je trenutna cena u Nemackoj 146e/t, a jos ce da skace! U Italiji slicno stanje, oko 140 i nesto...

A ako im sada date psenicu, nece proci ni mesec dana i sve ce da izvezu a nama ce da uvezu djubre iz SAD staro boga pitaj koliko...jer se u ovoj drzavi stiti uvoznicki lobi, jer u svakoj toj kombinaciji ima IMT (ima li tu mene) koji napuni dzepove privatnika i politicara, a bogami i privatnih zadruga koje vam odbijaju na vlagi, hektolitru, prljavstini, pa sad cak i na merenju (50-ak kg)....

Znam i da mnogo njih mora da ostavi poprilican deo zbog nenormalnih pariteta u zadrugama koje obradjuju zemlju...ali cuvajte sto vise mozete, docice Vasih 5 minuta pa cete uzeti svojih 15,16,17 din/kg.

IZVINJAVAM SE, MALO SAM OTISAO I U OFF-TOPIC...

Jebte mater bandi govnarskoj.
Joj samo da ima protesta u mojoj okolini isao bi i ja.
Govna skrnava nedaju da se narod malo oporavi od silnih gubitaka, da ih malo stimulisu za zivot.
Kako ih nije sramota.
Djubrad jedna.
Gazite sve redom, neka crkne prokleta demokratija.Jebo ih osnivac govnarski.
Unistili su nas mlade,kakva nam je buducnost.Imamo li mi perspektive :sta:
Sravnite Beograd, jebo ga glavesina koji obitava u njemu.

PROTESTIMA DO POBEDE

Kako ih nije stamota:haha: :sta:
Pa svi mi dobro znamo da su to sve ljudi bez skrupula...koji navodno narod "stimulisu", ali kreditima i subvencijama od istih tih para koje vam zakinu na cenama finalnih poljoprivrednih proizvoda...

Ali ne slazem se sa onim "sravnite Beograd", ne zato sto zivim u istom...Vec samo zbog toga sto ce to opet da ide po vasem dzepu kada bude trebalo da se obnavlja...

Treba naci nacin da ih preskocite svi zajedno, ali bez protesta...protestima nista ne dobijate, vec samo dobijate kontra-efekat...zaustavlja se sve, jer istim tim auto putem kojim cete vi da gazite traktorima treba da prodje neki kamion koji placa putarinu, vozilo koje vozi recimo sanitetski materijal, vozilo koje nesto izvozi iz drzave (mozda bas vasu psenicu ili kukuruz)... A vase je samo da nadjete dobar nacin da osete da im trebate!
Prvo da budete slozni svi, a ne da bude klasicna nasa srpska poslovica "da i komsiji krava bude ko civava"...Vec da se sa istim tim komsijom i mestanima udruzite, mehanizacijski, fizicki,... i da gurate jedni druge.
da cuvate proizvod i da cekate cenu! a ne da prodate govnarima cim ponude prvu cifru od recimo 8,5din.
Uvek se nadje neki pametni koji mimo sistema i dogovora proda svoje u bezcenje i time ostalima stavi pecat na cenu!

Ne moze neko da mi kaze da je vreme drustvenih "ekonomija-zadruga" u selima proslo!
Nego su ljudi sami sebe zajebali!
Ne generalizujem stvari i ne upirem prstom u sve seljake, ali opste mi je poznata stvar pojedinih drustvenih ekonomija u kojima su zaposleni kada im crkne privatni traktor kod kuce, odlazili u zadrugu i skidali deo sa zadruznog ili krali iz magacina! Ili krali naftu! E zbog toga smo doziveli da imamo gomilu privatnih zadruga koje nam piju zadnju kap krvi!
A za to sto te zadruge postoje i sto vas toliko klepaju se zahvalite ocevima, dedama i komsijama...jer da nije bilo kradja delova i nafte, te ekonomije bi dan danas radile kao singerice (a privatne se nikada ne bi ni formirale), ostale bi nama mladima da nam sluze i da se ponosimo nasim dedama i pradedama koji su ih i gradili! OVO ZA KRADJE JE BILO UPUCENO SAMO ONIMA KOJI SE PRONALAZE U TOME!

Ja sam veliki idealista i mnogo volim ovu drzavu, ali ne ovakvu kakva je!
Volim selo, volim da odem sa drugarom koji ima gomilu zemlje na njivu posle zetve, da me przi 40C...i da tovarimo izbaliranu slamu po citavu noc!
Voleo sam, dok mi je deda bio ziv, da mu uzmem traktor,zakacim dve zmajevke i da idem da pomazem komsiji koji vadi repu...

Napravite mali presek situacije, cena obrade zemlje kod privatnih zadruga koje vam obradjuju i otkupljuju proizvode po smesnim cenama da bi na kraju i na tome uzeli basnoslovne iznose, pa vec iduce godine isti ti imali po dve nove linije za repu i novi kombajn! Sve je to od vasih para!!!

Podvucite lepo crtu ispod takve racunice, pogledajte koliko vam para uzimaju za kojekakve baljezgarije...
I videcete da se isplati da sa par komsija dignete silos, koji ce vas izaci dosta manje jer vas je par..i koji ce vam se isplatiti da ga za vec iducu godinu imate za dzabe i da cekate cenu!
Isto tako se udrusite i po pitanju radova u polju, pa kad komsija ide na duboko oranje... upalite 4 traktora, odete na njegovu njivu, pa na svoje...pa zavrsite to za isto vreme koliko bi radili i svoju sami!
Isto tako za svaku operaciju u polju, udruzeno... bez prebijanja posle, ko je sta kome ucinio... jer neko nema balirku, neko sejacicu, neko "govno-rasturivac", ali cinjenica je da bolje da ti uradis komsiji ovo, a on tebi nesto drugo nego da platis nekom tamo privatniku ne znam koliko KG psenice za uslugu sto ti je to uradio!
Jednostavno, jedni drugima kad pomazete obezbedite samo naftu jer kad se podvuce mnogo je jeftinije od bilo cije usluge! A kad se masina pokvari "pu-pu-pu", opet ste tu svi da ucestvujete u toj popravci jer ta masina radi kod svakog od vas a samo jedan je ima, ali nema neku drugu koju opet ima neko iz druzine!!!!

KOGA NE MRZI NEKA PROBA DA STAVI NA PAPIR, VIDECETE O CEMU PRICAM...VELIKI SAM IDEALISTA I DEMAGOG ALI SAM OZBILJAN KAD KAZEM DA NAM SVIMA NEDOSTAJE SLOGA!!!

IZVINJAVAM SE OPET NA OFF-TOPICU I NA SPAMU OVE TEME "SAMO MOJIM VIDJENJEM"

mika_google je napisao(la):
Kako ih nije stamota:haha: :sta:
Pa svi mi dobro znamo da su to sve ljudi bez skrupula...koji navodno narod "stimulisu", ali kreditima i subvencijama od istih tih para koje vam zakinu na cenama finalnih poljoprivrednih proizvoda...

Ali ne slazem se sa onim "sravnite Beograd", ne zato sto zivim u istom...Vec samo zbog toga sto ce to opet da ide po vasem dzepu kada bude trebalo da se obnavlja...

Treba naci nacin da ih preskocite svi zajedno, ali bez protesta...protestima nista ne dobijate, vec samo dobijate kontra-efekat...zaustavlja se sve, jer istim tim auto putem kojim cete vi da gazite traktorima treba da prodje neki kamion koji placa putarinu, vozilo koje vozi recimo sanitetski materijal, vozilo koje nesto izvozi iz drzave (mozda bas vasu psenicu ili kukuruz)... A vase je samo da nadjete dobar nacin da osete da im trebate!
Prvo da budete slozni svi, a ne da bude klasicna nasa srpska poslovica "da i komsiji krava bude ko civava"...Vec da se sa istim tim komsijom i mestanima udruzite, mehanizacijski, fizicki,... i da gurate jedni druge.
da cuvate proizvod i da cekate cenu! a ne da prodate govnarima cim ponude prvu cifru od recimo 8,5din.
Uvek se nadje neki pametni koji mimo sistema i dogovora proda svoje u bezcenje i time ostalima stavi pecat na cenu!

Ne moze neko da mi kaze da je vreme drustvenih "ekonomija-zadruga" u selima proslo!
Nego su ljudi sami sebe zajebali!
Ne generalizujem stvari i ne upirem prstom u sve seljake, ali opste mi je poznata stvar pojedinih drustvenih ekonomija u kojima su zaposleni kada im crkne privatni traktor kod kuce, odlazili u zadrugu i skidali deo sa zadruznog ili krali iz magacina! Ili krali naftu! E zbog toga smo doziveli da imamo gomilu privatnih zadruga koje nam piju zadnju kap krvi!
A za to sto te zadruge postoje i sto vas toliko klepaju se zahvalite ocevima, dedama i komsijama...jer da nije bilo kradja delova i nafte, te ekonomije bi dan danas radile kao singerice (a privatne se nikada ne bi ni formirale), ostale bi nama mladima da nam sluze i da se ponosimo nasim dedama i pradedama koji su ih i gradili! OVO ZA KRADJE JE BILO UPUCENO SAMO ONIMA KOJI SE PRONALAZE U TOME!

Ja sam veliki idealista i mnogo volim ovu drzavu, ali ne ovakvu kakva je!
Volim selo, volim da odem sa drugarom koji ima gomilu zemlje na njivu posle zetve, da me przi 40C...i da tovarimo izbaliranu slamu po citavu noc!
Voleo sam, dok mi je deda bio ziv, da mu uzmem traktor,zakacim dve zmajevke i da idem da pomazem komsiji koji vadi repu...

Napravite mali presek situacije, cena obrade zemlje kod privatnih zadruga koje vam obradjuju i otkupljuju proizvode po smesnim cenama da bi na kraju i na tome uzeli basnoslovne iznose, pa vec iduce godine isti ti imali po dve nove linije za repu i novi kombajn! Sve je to od vasih para!!!

Podvucite lepo crtu ispod takve racunice, pogledajte koliko vam para uzimaju za kojekakve baljezgarije...
I videcete da se isplati da sa par komsija dignete silos, koji ce vas izaci dosta manje jer vas je par..i koji ce vam se isplatiti da ga za vec iducu godinu imate za dzabe i da cekate cenu!
Isto tako se udrusite i po pitanju radova u polju, pa kad komsija ide na duboko oranje... upalite 4 traktora, odete na njegovu njivu, pa na svoje...pa zavrsite to za isto vreme koliko bi radili i svoju sami!
Isto tako za svaku operaciju u polju, udruzeno... bez prebijanja posle, ko je sta kome ucinio... jer neko nema balirku, neko sejacicu, neko "govno-rasturivac", ali cinjenica je da bolje da ti uradis komsiji ovo, a on tebi nesto drugo nego da platis nekom tamo privatniku ne znam koliko KG psenice za uslugu sto ti je to uradio!
Jednostavno, jedni drugima kad pomazete obezbedite samo naftu jer kad se podvuce mnogo je jeftinije od bilo cije usluge! A kad se masina pokvari "pu-pu-pu", opet ste tu svi da ucestvujete u toj popravci jer ta masina radi kod svakog od vas a samo jedan je ima, ali nema neku drugu koju opet ima neko iz druzine!!!!

KOGA NE MRZI NEKA PROBA DA STAVI NA PAPIR, VIDECETE O CEMU PRICAM...VELIKI SAM IDEALISTA I DEMAGOG ALI SAM OZBILJAN KAD KAZEM DA NAM SVIMA NEDOSTAJE SLOGA!!!

IZVINJAVAM SE OPET NA OFF-TOPICU I NA SPAMU OVE TEME "SAMO MOJIM VIDJENJEM"

Joj covece gde ti zivis :sta:

Е пријатељу ово је Србија,односно тајкунизована Србија видиш да прете овом људима што су организовали протесте :zli: лепо си ово срочио али није баш тако у пракси,и у доста ствари си у праву сто се тиче крађе економија итд.

@ dJokan
ajde kad tako sve lepo znas ti nama reci sta da radimo sa malinama koje nam uzimaju u bescenje? Onima koji su se zajebali i napravili svoje mini hladnjace nedaju da izvoze vec opet upucuju na izvoznicku mafiju.Kojim god putem da krenes stizes do poljoprivredne mafije... MOTKA JE IZ RAJA IZASLA...

Nisam upucen u problematiku sa malinama,a u mom okrugu a ni blizu okruga ne gaje se maline na veliko,pa ti stoga i nemogu dati adekvatan odgovor!!!I sta cete da radite protiv te mafije,kad krecete sa motkama :sta: I sto od mene trazis odgovor :sta: Jel sam rekao da ce se protesti utisati,to se desilo!Jel pljujem sve najcrnje po sadasnjoj vladi i ministarstvu,pljujem i dalje stojim iza mojih stavova da su apsolutno tacni!Ako nisam bio u pravu a neko ima kontraargumente,neka mi to prebaci....Realno najveci sam kriticar ove bedne vlade i ministarstva, situacije, iz koje se nazalost nevidi izlaz u skorije vreme ::lose::

provac je napisao(la):
snezo pa ti si izgleda prespavala leto ? zna se ali ne odgovara jer psenice u evropi nema sve je poplavljeno i ko je ima vredece ,a ovi NASI tajfuni nude 12 din pa ti vidi.mi smo juce uputili premijeru cvetkovicu pismo u kome trazimo hitan sastanak sa njim a ne sa onim min poljoprivrede sto je veca traktorska guma od njega. jer se on nizasta ne pita ?pa sto ce nam onda ministarstvo polj gde ima iljadu zaposlenih koji pojedeose to nase zito sto NE VALJA.TAKO ONI VELE.
Post je spojen: [time]1278745213[/time]
izvinjenje DJOKANU ,ja postujem sve saborce.ne volim samo ove sto laprdaju na forumu te ovo, te ono, te ja bi ovo ,te ja bi ono, a sedi kuci i kuca po tastaturi ,,i ona ga vise ne voli,, a nista konkretno ne preduzima.PUNA PODRSKA SVIMA KOJI SU BILI I OPET CE IZACI PA MAKAR I BACIKLOM

Nisi me razumeo, mislila sam da li je ministarstvo izaslo sa zvanicnom cenom, a sada da li to nama odgovara ili ne, to je druga prica

Ja sam se razocarao u sve, moj protest ce biti to sto necu sejati jedno 3-4 godine zito. Ako se predomislite i zelite da protestujemo ispred vlade, sa vama sam... :cao:

dorel je napisao(la):
Ja sam se razocarao u sve, moj protest ce biti to sto necu sejati jedno 3-4 godine zito. Ako se predomislite i zelite da protestujemo ispred vlade, sa vama sam... :cao:

Apsolutna podrska tvom stavu sto se tice sejanja zita :ppozdrav: Licnog sam misljenja i nadam se da vecina poljoprivrednikam nece sejati kolicine zita koje su dosad i to ce ustvari i biti najveci protest :zli: Pa kad nebudu imali dovoljno zita da izvoze i da zaradjuju na seljaku,da vidim sta ce onda raditi olosi ::lose:: Sto se tice protesta ispred vlade,sa vama sam isto...Na mirne proteste vise necu ici,zato sto nisu urodili plodom i nevidim svrhu ..

mi smo uputili pismo premijeru da se ne slazemo sa cenom i ponudjenom kolicinom otkupljene psenice , pa ako ne bude odgovora onda nam nema druge do dici celu srbiju u bgd ,ne moramo trktorima mozemo i peske .moram da vam odam jednu malu tjanu koju su mi preneli moji iz udruzenja vocara i vinogradara srbije koje ja inace zastupam u ovim protestima.jedan od clanova ima rodjeka u austriji ciji su seljaci imali isti problem i nisu ima dali da protestuju,,demokratija,, e onda su se oni dosetili pa su zapretili da ce svako od njih zapaliti na svojoj njivi po jednu automobilsku gumu,,e pa sada vi vidite kada se zapali nekoliko hiljada guma sta ce se desiti sa atmosferom, znaci bice kao ovaj vulkan kada je proradio,nema aviona a sve ce se dici u evropi protiv ove vlade koja to nije sprecila.ekoloska katastrofa?nisam zavrsio da dodam da su oni uspeli pa ne bi bilo lose da razmislimo o tome.pozzz
svima ja znam da im necemo dati da spavaju na miru pa ko duze izdrzi a ja mislim da se ovaj pokret vrtoglavo siri jer da nije tako ne bi bilo o psenici i uopste o poljoprivredi ne skidaju sa tv-a onog ministra sto vozi kombajn a zavrsio poljoiprivredu diplomirajuci na ,,nutriji,,.nemojte klonuti duhom tipa,,ma nema nista od ovoga,, jer nam niko nece pomoci do mi sami sebi
Post je spojen: [time]1278885584[/time]
da dodam da ovo nije protest samo zbog psenice ovo je sveopsti protest zbog stanja u kome se poljoprivreda nalazi i ima tu da se ceramo sa njima jos dugo dugo dok ne bude kako treba.to je ujedno odgovor i za malinare jer ova asocijacija je napravljena za SVE koji se bave poljoprivredom.niko nece biti zapostavljen

Provac, ova ti je super sa gumama :D

Oldtimer i to sto kazes ::lose::

moram samo da vam skrenem paznju da su metodi kojim se celokupna ekipa oko dragina bavi unistavanjem ovog naseg pokreta na nacine koji su mala beba u odnosu na pinocea i gorih, jer uvek kada gledate inf ili poljoprivredne emisije citajte malo izmedju redova.svi korumpirani clanovi iz raznoraznih udruzenja izlaze na tv i daju podrsku min i draginu ,a zasto ?zato sto su dobili ono sto su trzili pa sada moraju da igraju kako ovo sviraju , e to nece proci kod ovog udruzenja jer ce svaki ko i pokusa da se sa njima slize dobiti pedalu iz ,APS,-a ma ko on bio .trebaju nam ljudi cistog obraza i tu je nasa snaga ,to je ono sto njih je..e ne znaju kako da nas uniste pa su poceli pritisci pretnje .o svemu cemo vas obavestavati.SAMO DA ZNATE DA ONAJ STO VODI ONU POLJ EMISIJU ZNANJE ........ VEC 85 GODINA, OSNIVA POLITICKU PARTIJU .UJEDINJUJE SELJAKE .ZAPITAJTE SE ZASTO
Post je spojen: [time]1278886521[/time]
nece se oni iscimati zbog nas nego zbog EU od koje ima drhte noge kad im samo spomenes to ime, jer se to debelo vidi na satelitu i uopste.ja necu odustati i da zatrazim pomoc i od eu i od svih zemalja koje mogu da uticu na njih.nema nazad samo napred.

DJOKAN je napisao(la):
Apsolutna podrska tvom stavu sto se tice sejanja zita :ppozdrav: Licnog sam misljenja i nadam se da vecina poljoprivrednikam nece sejati kolicine zita koje su dosad i to ce ustvari i biti najveci protest :zli: Pa kad nebudu imali dovoljno zita da izvoze i da zaradjuju na seljaku,da vidim sta ce onda raditi olosi ::lose:: Sto se tice protesta ispred vlade,sa vama sam isto...Na mirne proteste vise necu ici,zato sto nisu urodili plodom i nevidim svrhu ..

Takvim stavom mozete da za*ebete samo sami sebe... ::lose:: Ti koji zaradjuju na izvozu zaradice i bez Vas... Zasto sad kupuju samo 70000t? Pa vide da im je dovoljno da im podmiri potrebe i dopuni dzepove.

A sebi mozete da napravite da vam bude bolje jedino ako budete slozni, pomazuci jedni drugima...i ako budete imali uslove za skladistenje i cekajuci cenu...
A zito mozete da prodate i bez posrednika i izvoznika...Direktno strancu, koji ne zeli posrednika da bi ga sto jeftinije kostalo... Jer gde god postoji posrednik, postoji jos jedna provizija!

Za sve to moze da se napravi sema i kombinacija, ali da neko od vas u svakom mestu pocne da okuplja ljude koji imaju da ponude ono sto su sacuvali... da se definise zbirna stanica, a onog predsednika-tarzana "asocijacije poljoprivrednika" zaposliti da Vam napravi kontakte u inostranstvu... jer je to mnogo konkretniji korak od posete vladi, robnim rezervama ili ne znam kom drzavnom "kupleraju".

VERUJTE MI, direktna trgovina sa strancima je moguca i te kako!
Jedino sto bi Vam trebalo je registracija firme D.O.O. koja bi se bavila Exportom...

Izvinite ako zvucim pretenciozno,
samo mi je porazavajuce da idete linijom manjeg otpora "necemo da sejemo".
Nije poenta biti deo sistema jer to ne moze svako, vec ga samo dobro analizirati, naci mu slabu tacku i rupu (a ima ih)... i onda ne kao riba, vec kao ajkula ploviti izmedju stubova tog sistema!

Svu srecu Vam svima zelim, i zelim Vam da na kraju za svaki vas radni sat proveden na njivi imate cistih 3 eura! :ppozdrav:

mika_google je napisao(la):
A sebi mozete da napravite da vam bude bolje jedino ako budete slozni, pomazuci jedni drugima...i ako budete imali uslove za skladistenje i cekajuci cenu...
A zito mozete da prodate i bez posrednika i izvoznika...Direktno strancu, koji ne zeli posrednika da bi ga sto jeftinije kostalo... Jer gde god postoji posrednik, postoji jos jedna provizija!

Za sve to moze da se napravi sema i kombinacija, ali da neko od vas u svakom mestu pocne da okuplja ljude koji imaju da ponude ono sto su sacuvali... da se definise zbirna stanica, a onog predsednika-tarzana "asocijacije poljoprivrednika" zaposliti da Vam napravi kontakte u inostranstvu... jer je to mnogo konkretniji korak od posete vladi, robnim rezervama ili ne znam kom drzavnom "kupleraju".

VERUJTE MI, direktna trgovina sa strancima je moguca i te kako!
Jedino sto bi Vam trebalo je registracija firme D.O.O. koja bi se bavila Exportom...

sjajna ideja :D. Zasto ne pokusas :haha: I ja sam ubedjen da bi uspelo... ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Nazad
Vrh