Niko tu nije slep,samo ovi sto ih podrzavaju cekaju da im se udrobi ili su placeni da laju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A dobio je i od Karlovačke Patrijaršije zemlju , znači i vi kad bi se složili u vašoj crkvenoj opštini ne bi mogli ništa ,jer njemu zemlju dodeljuje sam Vladika, i orden Svetog Save je dobio ,što je malo kome od običnih ljudi dodeljivano, pa sad vi vidite kakva jaja nosi Dulićka!Radi on i u nasoj opstini crkvenu zemlju.U dublje nebih zalazio ono sto sam sve cuo,sve je to bagra teska nekada veliki komunisti danas najveci vernici.Zao me tih ljudi na protestima sto su bukvalno slepi ili se prave slepi da nevide ko ih zastupa i pravi majmune od njih.
Sigurno da ima i na lokalnom nivou dogovora,ali naš preosvešteni vladika je veliki mućkaroš i politikant i jedan od moćniji ljudi u državi a u crkvi je broj 1 -nezvaničnoNe verujem da vladika zna za ovo. To su lokalne mućke.
Koliko ima km od Kaća do Stanišića, šta je to za predsednika kluba 100 p + , pa taj je više puta prešao preko Venca sa traktorom nego neko kolima ??Ako pricamo o Bulovicu iz Stanisica, onda da mnogo uticajan covek je definitivno. Nasa crkva isto dobija nekih 100kj povrat u neko dogledno vreme i vec krecu planovi sta i kako. Vec krece interesovanje "vernika" itd itd. Necu da pljujem unapred, mozda sve bude transparentno,
Za crkvenu zemlju lokalna samouprava nema nadleznost,vladika za taj region je zaduzen za prodaju.Ne verujem da vladika zna za ovo. To su lokalne mućke.
Potpuno si u pravu. Inače merak mi je što sam u zadnje 2 godine preuzeo od njega 4,5 jutra zemlje. Jednima je plaćao 50 evra po jutru (1,5 kj) a za ona 3 nije ni plaćao. A sad kad treba da plati ko i svi onda se ljuti na vlasnike što su dali drugom...I onda pojedinci pisu izadjite i podrzite nas jer smo svi isti,e pa nismo ni priblizno isti. Te vodje rade vecinu drzavnog ili crkvenog zemljista preko raznih mucki za dz ili za sitne pare,a nas ubedjuju kako ce ti veliki ako ostanu bez drzavne jos da nabiju privatne zakupe,bojim se da se oni nisu navikli na posteno placanje bilo cega i kad bi dosla prva godina da na svu zemlju unapred mora da plati 200-300e/jutru brzo bi odustali od zemljoradnje.
Samo da znaš da su to njegove reči...Koliko ima km od Kaća do Stanišića, šta je to za predsednika kluba 100 p + , pa taj je više puta prešao preko Venca sa traktorom nego neko kolima ??
Ne za region nego za eparhiju druze ddragane.Za crkvenu zemlju lokalna samouprava nema nadleznost,vladika za taj region je zaduzen za prodaju.
Pa i kod nas u Titelu je zakupio,dobro parce zemlje.Poznat je on široj javnosti, Malešev... Jednom kolegi došao popa da sveti vodicu i ovaj ga pita za tu crkvenu zemlju a popa počeo nešto da se prenemaže, ne znam ja, moramo videti i tako... Ovaj kad je ispratio popu nije prošlo 10 minuta zove ga Malešev i kaže da se smiri da mu nebi i to malo arende što radi oduzeo... Eto takva je situacija.
Crkva je jedina firma koja legalno ima tarife i cenovnik,a nema fiskalnu kasu.