samo da dodam i tek kakve veze ima beograd sa niskom cenom nasih proizvoda( psenice ,suncokreta) vlada se nalazi u beogradu ako se nevaram i njih interesuje samo sta se radi po beogradu ( beogradska hronika dobro jutro beograde itd..) bas me zabriga, vlasti nismo zanimljivi u smilsu da nam obezbede fer uslove trgovine, prepusteni smo monopolskom surovom kapitalizmu ,pa kada nama sada slobodno mogu reci otimaju po ovim cenama ne bi se ja ni ljutio kada bi i ovim kupcima monopolistima udarili porez na ekstraprofit realno bar 80% i pri tome bi oni imali zarade minimalno 10-15% za razliku od nas koji ili smo na nuli ili u gubitku
- - - - - - - - - -
da s enadovezem i finalni prozvod u reciprotetu sto bi rekao golubovic tj, potvrdio ono sto sam ja pisao predhodnih postu
zito 2012 cena 28-29 din hleb 50 dinara zito rod 2013 cena 15-16 dinara cena hleba moral bi biti po toj logici 25-30 dinara maksimalno ( da napomenem 1 kg zita =1400gr hleba (voda kvasac )
suncokret rod 2012 cena 54-57 dinara litar ulja 160-180 dinara suncokret rod 2013 cena od 20 do daj boze 30 kako je krenulo litra ulja 80-90 dinara nebi smelo biti skuplje jer i nisu platili skupo sirovinu .
ali nelipsi magarce do zelen trave od toga nema nista jasno se vidi iz primera ko tu ima zaradu do 100% i preko toga sto bi nas narod rekao dinar na dinar a bez ijedne ulozene pare Monopolski otkpljivaci i preradjivaci uljajice i velika skladista Mlinska industrija