"Захваљујући" ставу модератора нисам се укључивао у расправе на форуму више од годину дана.Читајући ваше постове на ову тему јасно је да многи не разумеју улогу државе, али и то да је садашња држава и садашњивластодршци незнајућа и немоћна. Заборавимо политику, да заборавимо странке, већ само да гледамо решења која су други давали. Најпре, није истина да држава не може директно помоћи - Драгин је био у сличној ситуацији па нам је исплатио субвенције у сред лета да не морамо одмах продати пшеницу, омогућио је субвенционисано лагеровање и тд. Зашто сви пренебрегавате да држава има право да користи институцију заштитне цене? Ако нам је производна цена 20дин/кг, а у Паризу на берзи је 21-22дин, нека држава откупи од нас, барем да нам врати уложено па нека и држава овако огољена заради продајом на берзи. Зашто се нико не буни што су нам субвенције 6000дин/ха? (заборави нафту јер смо и за то и раније добијали, а количина од 120л/ха - па ко је луд? само ови са Теразија који ни незнају како изгледа трактор па не знају колико се потроши годишње по ха). Ја лично нисам у могућности да изађем на протест јер сам запослен, а газдинство ми је на 50км од места становања, али то не значи да га не подржавам. И одмах да напишем онима који ће се можда налупати везано за мој пост - немам земљу само у саксији, радим 20ланаца дедовине и ни динар нисам добио од државе на "изволте", па ни ћошку општинске земље за ове или оне паре... Укратко - доста је бло ћутања било које врсте у овој држави, протест, сада и одмах и сељака, и ветеринара и лекара...