Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po mom mišljenju problem subvencija nije u načinu nego u POVERENJU.Osvedočenom lažovu i lopuži se normalno neveruje.Našao bi svako svoju računicu u svakom sistemu jer ni jedan sistem nije dobar za sve,ali ovde se radi o čistoj predizbornoj prevari .Ovi bi se ne samo izbeglo plaćanje subvencija proizvođačima,nego bi došlo i do pada cena p proizvoda jer je uredbom propisano kad i kome možeš da prodaš.ali ne i po kojoj ceni!Naravno takodobija ogromne zasluge za pad cena životnih namirnica što i jeste glavni cilj ministarstva trgovine.Zato se i ponosno hvali da je on lično smislio ovaj način po kili.
protest Titel Krle ne samo da nemaš pojma o poljoprivredi i životu nego neznaš ni matematiku za drugi osnovne(akoje hitno odmah plaćeno pošalji mi na pp da ti i ja dam kolko i buljavi)
Zar ti nije ni sad jasno da ova drzava ne zivi od voca vec od svih drugih ratarskih proizvoda?odgovor za Olalija :Zato sto se subvencije daju samo za ratare a mi obradjujemo vodu i vazduh a ne zemlju,,mozda i svemir ,,mi nismo u toj prici ,,pogresna agrarna politika u celosti ,,ti kad posadis voce ili povrce ti si se oprostio od drzave tebi nista ne sleduje jer tvoja zemlja nije ista kao ona gde se sadi kukuruz i psenica ,repa ,soja - jednostavno si zaboravljen
Pa kako kad je jutros bio pun autobus zandara.Ma treba zablokirati novi put PANCEVO-BEOGRAD kao prosle godine pa da im napunimo beograd
Osim pljačke tu se ništa drugo i nemože videti osim ako je neko toliko slep kod očiju.Prosperitet jednog društva,zajednice se nemože zasnivati na pljački velike većine te zajednice zarad prosperiteta male manjine(čitaj kapitalaca i mafijaša).Zar ti nije ni sad jasno da ova drzava ne zivi od voca vec od svih drugih ratarskih proizvoda?
Pa cim kazes da na 3 ha ulozis kao neki ratar na 30 ha onda verovatno i zaradis kao ratar na 30 ha. Al ste svi zavidni koji radite nesto manje ha pa vam je bilo tesko da platite PIO i jednostavno ta mrznja prema ljudima koji obradjuju od 20 ha na vise vas tera da napisete i da sirite gluposti u ovoj temi. Ako vam dosad nije bilo dobro (obracam se svima kojima dosad nisu odgovarale subv.) sta bre vidite vi sad u ovom nacinu subvencionisanja osim pljacke?
Kolega Mindjusar malo sam bio odsutan sa foruma pa me sad iznenadio ovaj tvoj preokret. Tako da nesto mi nije jasno sta se desilo sa tvojim tvrdnjama da ovakav vid subvencionisanja je odlican i da tebi godi iz svake tacke gledista te si izjavio da nikako neces ucestvovati u protestima a sad vidim da si voljan za front. Aj bez ljutnje ako mozes da mi objasnis!Hoće-hoće,na papiru ćeš braćela dobiti 2-3din,a zapravo će to uzeti kole i ostali,onako k'o mađioničari,da nećeš ni primetiti,a kad primetiš biće jako kasno
I ja sam mislio kao ti dok nisam PAŽLJIVO proučio član 3,
Molim lepo Banatsko Novo Selo, objasni zašto je budalaština?
Nisam, imao sam 30% refundirano nakon što sam platio punu cenu, a sad imam 50% i to odmah "plaćeno"(iznos na bonu) s tim da prošle godine i pretprošle nisam osim nafte ništa ni dobio. ne podržavam po kili, ali tek ono nije valjalo keš po hektaru. Treba da nam daju svima i bonove za đubrivo, pa će dobro proći onaj koji zaista tu subvenciju ulaže isključivo u poljoprivredu. Keš po hektaru je dobar samo za zloupotrebe.
pa nek uzme on 40 ha u zakup i nek poseje kukuruz a posto je strucnjak imace i 10000kg prinos pa ce imati 9000000din i plus subvencija pola miliona pa ce mu se isplatiJedan od pravaca novog načina subvencionisanja,
http://www.tanjug.rs/novosti1/37427/naplata-poreza-razlog-za-protest-poljoprivrednika.htm
lep bruto a neto???
A sta sa onima koji ne mogu da prikazu zemlju koju rade ?(Iz ovih ili onih razloga;npr. nesredjeni papiri)Ne valja po kilogramu, ali bolje išta nego ništa. A naravno da nije dobar ni taj tako kratak rok. Po meni bonovi i samo bonovi, ali i za đubrivo. To što zemlje okruženja daju subvencije na njihov način ne mora da znači da je to i najbolje ili primanjivo u našem konkretnom slučaju.
Generalno mislim da je bolje korigovati postojeće principe nego se vraćati u prošlu godinu.