Dr.Gruja
Član
SEDI JEDAN!Još jedan ne zna da računa, a subvencionisna nafta? Sedi, jedan!
A lanjska refakcija za naftu od dve hiljade din.po hektaru plus 14000,00
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
SEDI JEDAN!Još jedan ne zna da računa, a subvencionisna nafta? Sedi, jedan!
pa njemu odgovara jel ce da kupi zemlju od babe i dede kako on kaze n.p.r. Za 120e lanac a ne za 200enije mi jasno da asocijacija poljoprivrednika iz banata podržava predloženo premiranje po kg kad se zna da veći deo ne seje šećernu repu i po kojoj im je to računici isplativije nego predhodno. što se tiče zakupa ono se neće smanjiti bez obzira bilo subvencija ili ne tako da govor dotičnog iz alibunara nema veze sa pameću. Pod hitno treba se treba ograditi od takvih asocijacija i udruženja jer kako se meni čini oni više vode brigu o velikima nego nama zarad nekih svojih ličnih interesa.
krlemrle@ nemas ti pojma o poljoprivredi
i prosle godine si imao tu naftu
U Čenti,predpostavlja se koletovi i li njemu sličnim, plaćeni huligani,polupali stakla na dvadesetak traktora
Sunce li im kalajisano
Nisam, imao sam 30% refundirano nakon što sam platio punu cenu, a sad imam 50% i to odmah "plaćeno"(iznos na bonu) s tim da prošle godine i pretprošle nisam osim nafte ništa ni dobio. ne podržavam po kili, ali tek ono nije valjalo keš po hektaru. Treba da nam daju svima i bonove za đubrivo, pa će dobro proći onaj koji zaista tu subvenciju ulaže isključivo u poljoprivredu. Keš po hektaru je dobar samo za zloupotrebe.
SEDI JEDAN!
A lanjska refakcija za naftu od dve hiljade din.po hektaru plus 14000,00
ima matematiku kao dusan petrovic kao neko moze da se ubedi da su sunvencije ove godine bolje
po njihovoj racunici ako budem imao 14000kg po hektaru pesnice x 1 dinara onda cu dobiti subvecije kao i prosle godine ,a taj prinos neznam dali ima sorta sa tolikim genetskim potencijalom
Komšo,dodao bi još i seme i kraj priče.Sa tom varijantom treba izaći pred ministarstvo i može da pije vodu.
Skal ti se razumes u poljoprivredu kao marica u krivo drvo ,,meni treba 30 ,000eur evra da podignem vocnjak,,po h plus sva agrotehnika koja je skuplja nego sto ti samo mozes da sanjas ( atomizer 10,000 evra,, freza pipalica 5000 eur,,sistem za navodnjavanje ,ograda2000 eur,malcer ,prikolica itd itd ) a rataru treba 500evra da posadi 1h psenice ,,a moje djubrivo u jednom nanosenju kosta 13000 din po h plus hemija- i tako 3-5 puta godisnje ,,o cemu ti pricas majke ti nemoj da lupetas kad nisi upucen i ne iznosi nistine ,,ne bunim se ja sto drugi dobijaju nego sto ne dobijaju SVI ,,
ma jebes gorivo imam uslovljeno do 15 a nemam para imam gorivo u dvoristu za 80 din kvalitetnije od tog belog d2 mani me goriva koliko to goriva trosis covece imao si ga i prosle godine ajd napravi 14tona psenice po hektaru pa se izjednaci stime na suvbenciju od 14000din od prosle godine i na kraju da rezimiram i nema sta vise da se ubedjujemo.
navedi mi 1 drzavu u okruzenju koja placa po kilogramu pa i u evropi
a odakle ti računi od goriva za subvenciju po ha ?ma jebes gorivo imam uslovljeno do 15 a nemam para imam gorivo u dvoristu za 80 din kvalitetnije od tog belog d2 mani me goriva koliko to goriva trosis covece imao si ga i prosle godine ajd napravi 14tona psenice po hektaru pa se izjednaci stime na suvbenciju od 14000din od prosle godine i na kraju da rezimiram i nema sta vise da se ubedjujemo.
navedi mi 1 drzavu u okruzenju koja placa po kilogramu pa i u evropi
Samo sto si prosle godine imao 60 litara po Ha povrat akcize, a ove godine bonove za 40 litara po Ha, stavi na papir i samo ce ti se kasti.Nisam, imao sam 30% refundirano nakon što sam platio punu cenu, a sad imam 50% i to odmah "plaćeno"(iznos na bonu) s tim da prošle godine i pretprošle nisam osim nafte ništa ni dobio.