ok ajde da si ti u pravu,svabe kazu "ti si u pravu, a ja imam svoj mir",i sva ta neobradiva vojvodjanska zemlja ne menja stanje onih koji su ozbiljno zagrizli u ratarsku prozvodnju,zao mi sto moram da te razocaram i pored komunistickih udzbenika ja umem da koristim i svoju glavu,a m alo sam se potrudila da upoznam svoju zemlju ,pa da ti kazem svi ti tvoji korovi se daju istrebiti,to se vabi "privodjenje zemljista kulturi",ako su uslovi za rad takvi ,da ti ne preti da traktor svakog trenutka uradi kolut unazad...svaka vasa mocvara moze da se isusi ,da se uradi melioracija,..dodji ti malo na nasu smonicu ,pa kad se plug zabije,a traktor ti se propne ko besan konj,pozeleces se svih laznih "komunistickih udzbenika"..
ti isti iz vlade ( samo rotiraju od jednog mesta do drugog ) su i napraviuli ovak cirkus osnivanja poljoprivrednih gazdinstava i subvencionisanja istih ,bez dobrog sistema kontrole,pa su i kurta i murta uzimali subvencije,a oni su sa crkavicama od privatizacije dotirali,e sad para vise nema ...a seljaci treba da ostanu na suvom,i sto rece neko ,nama trebaju normalni uslovi za rad ,smanjene marze na djubrivo i sredstva za zastitiu,subvencionisano gorivo po ha obradive zemlje,sitem zemljoradnickih zadruga,obuka i organizacija malih prozvodjaca,nasa Seljacka banka za kreditiranje a ne ove derikoze itd.to je vec neka druga tema