Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
ja nemam prava na podsticaje ni u ratarstvu ni u stočarstvu,ni ako mi je zemlja pod vodom ali ako otpišem subvencije,izašao bi na proteste koliko mogu jer stoka mora da se nahrani i pomuzei podržao bih zahteve što je PADINAC istakao bez ikakvih problema.Kada ste već izašli nijednu od ovih tačaka niste podržali do ispunjenja,nego kako su obećali subvencije vi ste odustali a ti problemi se prolongiraju.Šta će biti dogodine kada ne bude ni S od subvencija.

BEZ KOMENTARA za sve postove posle protesta @ Attila M. Svaka čast za komentar vidi se sad ko ima snage za pisanje i ko je pisao pre a ko posle protesta.Pozzzz

• Like
Reagovanja: 740
protest nije nastao iz čistog mira on i jeste nastao samo zbog subvencija od 14000 din/h a sada što su se neki ponadali da če neko drugi izbombardovati i još po nešto to je druga priča sada bi trebali da se svi dogovore koi su konkretni problemi u poljoprivredi da se napravi lista zahteva pa sa tim pred ministra a ovo što se desilo je samo bila reakcija na pokušaj da se ukinu subvencije koje su seljaci očekivali jer su i bile predviđene

@PADINAC
Bili smo i ostali podeljeni na velike i male, "hobiste " i "profesionalce". Čim je interes velikih ostvaren svi ostali zahtevi koji su služili da povuku i male na proteste su zaboravljeni. Ništa novo gospodo "mali" ovaj put niste zaboravljeni od ministra i države već od kolega "velikih","profi"

Poslednja izmena:
@PADINAC
Bili smo i ostali podeljeni na velike i male, "hobiste " i "profesionalce". Čim je interes velikih ostvaren svi ostali zahtevi koji su služili da povuku i male na proteste su zaboravljeni. Ništa novo gospodo "mali" ovaj put niste zaboravljeni od ministra i države već ok kolega "velikih","profi"
Post koji je sve objasnio...pa onda se zapitajte da li zrenjaninac i njemu slicni imaju comment ili no comment!

Podela profesionalce i hobiste, male i velike nametnutane od strane ministarstva, a prihvatili su je veliki jer time oni dobijaju. A dobija i država, daje manje novca i ima veliku grupu malih čiji je interes i motiv da se bune mali, i grupu velikih ciji je interes velik ali su malobrojni ilako ih je kontrolisati. Ovaj put su profesionalci stavljajući u spisak zahteva interese malih imali iza sebe poršku malih kao i potencijalni rezervoar ljudi koji će se uključiti u protest ako policija pokuša da ih rastera. Ova jput je samo potencijalno jedinstvo malih i velikih dobilo bitku , zamislite tek kako bi bilo da smo stvarno jedinstveni. Na žalost za šaku para veliki ponovo zaboravljaju male i vraćamo se na početak. Kakav stav veliki imaju prema malima i "hobistima " može se zaključiti i iz teme o subvencijama da li dati svima ili samo "profesionalcima ". Svakako podržavam velike u borbi za sebe, mada ne znam zašto, jer su oni protiv subvencija za male-"hobiste", Na ovim protestima je desetak zahteva bilo šargarepa za male, kad eto ti kraja nema ni šargarepe . Razmislite ko će vas sledeći put podržati.

Poslednja izmena:
Što se "mali" npr. ne organizuju u zadruge?

A mogu i da se dogovore međusobno da jednom od njih ostali tobože daju zemlju u arendu, tako se ukrupni posed preko 10 hektara (u međuvremenu bi svaki nastavio da obrađuje svoju zemlju). Tako će samo jedan od njih plaćati PIO, a preostali deo od subvencija bi delili na ravne časti. Treba se snaći u životu a ne samo kukati.
A to da se iko oslobodi od plaćanja PIO lično ne podržavam. I ja kad budem otvorio radnju, moraću da plaćam porez i niko me neće pitati da li mi je posao tog meseca bio dobar ili loš! To je jednostavno moja obaveza prema državi i tu nema mesta za diskusiju.
I ja bih bio srećan kada bi mi država dala neku subvenciju čisto da otplatim PIO, a onda sve ostalo što zaradim ostane meni. Toga, međutim, neće biti.

"Mali" bi dosad već trebali da shvate da ako se sami ne organizuju, neće ni imati ništa. Uzalud čekaju pečene ševe da im padnu sa neba.

I neka ne misle "mali" da sam protiv njih, nego samo smatram da su nerealni sa svojim zahtevima da žele sa svojih 1-2 ha da žive kao oni sa 20-30-40 ha. Pa gde to još ima? Postoji rešenje i za njihov problem, a to su zadruge.

Pa ne znam šta misle ljudi da postignu pojedinačno, sa tako malo zemlje.

Podela profesionalce i hobiste, male i velike nametnutane od strane ministarstva, a prihvatili su je veliki jer time oni dobijaju. A dobija i država, daje manje novca i ima veliku grupu malih čiji je interes i motiv da se bune mali, i grupu velikih ciji je interes velik ali su malobrojni ilako ih je kontrolisati. Ovaj put su profesionalci stavljajući u spisak zahteva interese malih imali iza sebe poršku malih kao i potencijalni rezervoar ljudi koji će se uključiti u protest ako policija pokuša da ih rastera. Ova jput je samo potencijalno jedinstvo malih i velikih dobilo bitku , zamislite tek kako bi bilo da smo stvarno jedinstveni. Na žalost za šaku para veliki ponovo zaboravljaju male i vraćamo se na početak. Kakav stav veliki imaju prema malima i "hobistima " može se zaključiti i iz teme o subvencijama da li dati svima ili samo "profesionalcima ". Svakako podržavam velike u borbi za sebe, mada ne znam zašto, jer su oni protiv subvencija za male-"hobiste", Na ovim protestima je desetak zahteva bilo šargarepa za male, kad eto ti kraja nema ni šargarepe . Razmislite ko će vas sledeći put podržati.

To je podela na ljude koji placaju PIO i koji ga neplacaju.Ima profi seljaka sa koji neplacaju PIO.Poznajem dosta ljudi kojima je poljoprivreda cist hobi jer nisu ludi da napuste EPS,Telekom,NIS,radna mesta po opstinskim sudovima uglavnom svi su u gradu a roditelji su im stari ili pomrli pa neko nastavi da radi cisto iz hobija da ubodu kao neki dinar na jesen ili u prolece kad okruni kukuruze za letovanje,zimovanje ili neki autic a neki samo izdaju zemlju u zakup

Ne postoji tako nešto da neko ne plaća PIO. Ni ljudi u državnim firmama ne dobijaju platu pre nego što im se odbiju porezi. Znam kako stvari funkcionišu konkretno u Telekomu.

@Attila M. Ja da sam u nekim takvim firmama nebi se odrekao radnog mesta radi subvencije drzave pre bi kao i vecina kod nas pored svog drzavnog radnom mesta radio malo i zemlju iz hobija sa skromnim ulaganjima
Ima njih dosta koji imaju krave muzare i do 15 hektara svoje zemlje znaci poljoprivreda im je jedini prihod i nece da plate PIO kao uhrane bika prodaju i eto im subvencija.

Ne bi želeo da ova tema, koja je zaslužna, za uspeh ovog našeg protesta, preraste u svađu malih i velikih. Pokazali smo im da su oni tu zbog nas, a ne mi zbog njih i to je najvažnije

Upravo iz ovog konteksta sam napisao No Coment i nizbogčeg drugog.Veliki i mali profi i hobisti me ni je sve jedno.Imam drugara u svim grupama i ne bih se uplitao u tu raspravu.

Slažem se sa Atilom da treba platiti PIO.hobisti ga većplaćaju i nisu na teretu države što je i osnovni njegov cilj.
Stevo,ne rade svi po tim firmama koje si naveo,ima i dosta lošijih plata i normalno da se prihod traži na drugu stranu.
Što se tiče poljoprivrednika koji nisu platili PIO,razlog je prost-nema računa a onaj sa 20 i više ha i te kako ima računa,zato ih nemojte osuđivati,sigurno im nije lako.
Taj što ima krave muzare ima pravo na 25000 po kravi i mora postojati neki drugi razlog što ne uplaćuje PIO a to je možda inat,a ne bik jer bije isto subvencije +bik ili samo bik
A što se udruživanja tiče to je u zemlji Srbiji teško

Upravo sam se nasao sa dvojicom iz susednog sela koje sam upoznao na protestu. U razgovoru, natuknuli smo da sad ima zacas da se organizujemo ako ponovo zatreba.

Koliko znam stocarima nije isplacena ta famozna subvencija od 25.000, premije za mleko isto kasne, mi ratari jos nismo dobili tih 30Ha, a vec smo poceli da se koljemo.

Ja kazem da bi trebalo sad da nadjemo neki modus da zajedno iznesemo svoje zahteve, i mali i veliki, i hobisti i profi i vocari i stoceri i da konacno ovu zemlju postavimo tamo gde treba.
Jedan od razloga za odsustvo malih poljoprivrednika je po meni neobavestenost, a verujem da im i trosak vremena i nafte nije bas zanemarljiv. Cinjenica je da meni 20-30 litara nafte nije neki izdatak jer godisnje stucem po 5-6 hiljada litara, ali nekome je verovartno tih 20 litara znacajna stavka, ali nemojte da nas osudjujete, ispadosmo mi sa 40 ha tajkuni, otkud sad to?

Mogu da kazem da, kad se sledeci put organizuje protest, ja cu prisustvovati bez obzira sta je razlog jer kako god da je, VECI MI JE PRIJATELJ I MALI I HOBISTA NEGO BILO KOJI MINISTAR!

Pametno rečeno Sorin,sa zahtevima koji nas sve dotiču a ne samo subvencije koje će biti ukinute a ostali problemi ostaju

Nazad
Vrh