peto1
Moderator
Dok postoji RTS i njihovi verni poboznici u ovoj drzavi cvetaju ruze pa makar i isao bos po trnju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Upravo sam se nasao sa dvojicom iz susednog sela koje sam upoznao na protestu. U razgovoru, natuknuli smo da sad ima zacas da se organizujemo ako ponovo zatreba.
Koliko znam stocarima nije isplacena ta famozna subvencija od 25.000, premije za mleko isto kasne, mi ratari jos nismo dobili tih 30Ha, a vec smo poceli da se koljemo.
Ja kazem da bi trebalo sad da nadjemo neki modus da zajedno iznesemo svoje zahteve, i mali i veliki, i hobisti i profi i vocari i stoceri i da konacno ovu zemlju postavimo tamo gde treba.
Jedan od razloga za odsustvo malih poljoprivrednika je po meni neobavestenost, a verujem da im i trosak vremena i nafte nije bas zanemarljiv. Cinjenica je da meni 20-30 litara nafte nije neki izdatak jer godisnje stucem po 5-6 hiljada litara, ali nekome je verovartno tih 20 litara znacajna stavka, ali nemojte da nas osudjujete, ispadosmo mi sa 40 ha tajkuni, otkud sad to?
Mogu da kazem da, kad se sledeci put organizuje protest, ja cu prisustvovati bez obzira sta je razlog jer kako god da je, VECI MI JE PRIJATELJ I MALI I HOBISTA NEGO BILO KOJI MINISTAR!
Druze ... ako bude protesta ( zlu ne trebalo ) znas koga stavljamo na celo kolone ? Darka tvog vecerasnjeg gosta ))
@Provac ... naravno da nisu u pitanju samo subvencije .. ali to je bolelo najvise ljude .. po ostalom blokade bi trajale jos dugooo dugooo , proce zetva bice vremena vise .. ima vremena i za to ;-))
A kako ti znas vec za sledecu god. da nece biti subvencija? Ili ti je to samo zarka zelja?ja nemam prava na podsticaje ni u ratarstvu ni u stočarstvu,ni ako mi je zemlja pod vodom ali ako otpišem subvencije,izašao bi na proteste koliko mogu jer stoka mora da se nahrani i pomuzei podržao bih zahteve što je PADINAC istakao bez ikakvih problema.Kada ste već izašli nijednu od ovih tačaka niste podržali do ispunjenja,nego kako su obećali subvencije vi ste odustali a ti problemi se prolongiraju.Šta će biti dogodine kada ne bude ni S od subvencija.
Izvini ako ovaj ostane pri vlasti takozvani M.M. mi nećemo stvarno videti ništa od subvencija samo novokompovani stočari koji su spremali stoku za naredne licitacije i već znaju koja je zemlja njihova (ne mislim na male stočare koji se bave stočarstvom) i to nije naša žarka želja već naša buduća realnost, seti se koja firma (velika) je ušla u agrar i od tada nama "velikim" ide sve nizbrdo.A kako ti znas vec za sledecu god. da nece biti subvencija? Ili ti je to samo zarka zelja?
Ipak ja mislim da je to malo vise tvoja zelja. A i jos nekih na ovom forumu. Isuvise pisete da skoro nista nije ostvareno ovim protestom a ono sto se konkretno trazilo ostvarilo se (subv. za 100 ha). Samo jako mi je smesno a ujedno i zalosno kad ovaj Milovanovic izjavljuje da samo 1% ima registrovano vise od 30 ha. Ili da od 440.000 gazdinstva samo 74.000 ostvaruju subvencije. Pa nisam valjda ja uticao na to da izbace ljude iz sistema subvencija.Peet,pa to već i vrapci znaju