Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Dok postoji RTS i njihovi verni poboznici u ovoj drzavi cvetaju ruze pa makar i isao bos po trnju.

Kad smo kod RTS... veceras u 22h u emisiji Signali na RTS 1 bice gosti pomocnik ministra Milos Milovanovic, predsednik Kluba 100P+ Vojislav Malesev i verovatno jos neko (ne znam za ostale goste)

@Steva1984
Stevo, polemisali smo o ovome drugoj temi pa ne bih ponovo o tome što rintam na dva posla a tebi drugu platu kroz subvenciju bez rada daje država. Pokušao sam da skrenem pažnju na izvor naše nemoći da pomognemo sebi. A to je da su nas podelili, da smo tu podelu prihvatili i da Steva podržava tu podelu a onda kažemo hajmo svi pa kad Steva dobije subvenciju do 100ha onda možemo kući
@sorin
Pozdravljam spremnost na jedinstvo poljoprivrednika problem poljoprivrede nije jedan . Problem je agrarna politika i sistemska podrška poljoprivrednoj proizvodnji

Upravo sam se nasao sa dvojicom iz susednog sela koje sam upoznao na protestu. U razgovoru, natuknuli smo da sad ima zacas da se organizujemo ako ponovo zatreba.

Koliko znam stocarima nije isplacena ta famozna subvencija od 25.000, premije za mleko isto kasne, mi ratari jos nismo dobili tih 30Ha, a vec smo poceli da se koljemo.

Ja kazem da bi trebalo sad da nadjemo neki modus da zajedno iznesemo svoje zahteve, i mali i veliki, i hobisti i profi i vocari i stoceri i da konacno ovu zemlju postavimo tamo gde treba.
Jedan od razloga za odsustvo malih poljoprivrednika je po meni neobavestenost, a verujem da im i trosak vremena i nafte nije bas zanemarljiv. Cinjenica je da meni 20-30 litara nafte nije neki izdatak jer godisnje stucem po 5-6 hiljada litara, ali nekome je verovartno tih 20 litara znacajna stavka, ali nemojte da nas osudjujete, ispadosmo mi sa 40 ha tajkuni, otkud sad to?

Mogu da kazem da, kad se sledeci put organizuje protest, ja cu prisustvovati bez obzira sta je razlog jer kako god da je, VECI MI JE PRIJATELJ I MALI I HOBISTA NEGO BILO KOJI MINISTAR!

Druze ... ako bude protesta ( zlu ne trebalo ) znas koga stavljamo na celo kolone ? Darka tvog vecerasnjeg gosta :)))

@Provac ... naravno da nisu u pitanju samo subvencije .. ali to je bolelo najvise ljude .. po ostalom blokade bi trajale jos dugooo dugooo , proce zetva bice vremena vise .. ima vremena i za to ;-))

wmm4bq.jpg

Druze ... ako bude protesta ( zlu ne trebalo ) znas koga stavljamo na celo kolone ? Darka tvog vecerasnjeg gosta :)))

@Provac ... naravno da nisu u pitanju samo subvencije .. ali to je bolelo najvise ljude .. po ostalom blokade bi trajale jos dugooo dugooo , proce zetva bice vremena vise .. ima vremena i za to ;-))

Upravo tako! Njemu ni traktor ne treba :)))))

Sta ovaj na RTS - u tupi? Kojih 30 ha, kada je pre protesta planirana uredba do 10 ha. Ja bih popizdeo da sam sa njime u emisiji, a stoka samo samar razume:zli: .

Na zalost, Malesev nije adekvatan sagovornik ovom prefriganom politicaru.

Koristi iste metoda kao i svi politicari, ponavlja jednu stvar dok nesvesno ljudi to ne poveruju.

U pravu je Mil, ako je 30 Ha bilo planirano, spustanjem na 10 Ha ostala bi kamara para u budzetu, pitam se ko je to trebalo da mazne i za koj sajt...

Jedno pitanje ako moze

Dali ce drzava oduzeti subvencije onima koji ne obradjuju zemlju, a dobijaju subvencije na istu.

Ljudi ja mislim da je ovo bila generalna proba pripremajte se ovo ne sluti na dobro ovaj treba da bude smenjen i ne samo on vec ceo paket ja Vam ka\em da ovo nije kraj jedva čekam izbore pun sam besa i nisam mogao da gledam RTS ne znam u kojoj on državi živi (da mu ne pominjem ime) vidi se da je štelovan od nekog ko je jači od cele Srbije prvo unište stočni fond ne isplate po grlu dovedu do prosjačkog štapa a onda navodno pomažu ali kome verovatno onima koji su punili farme nakupovane za sitne pare u toku februara meseca i vozili kamionima sve što ima četiri noge to je bio signal da smo gotovi.

M M puno prica a nista ne kaze, njivu je video samo na slici. Volela bih da mi ponovo objasni na koju foru smo muz i ja milioneri ::lose::::lose::::lose::

Kaze u jednom momentu M M, "prirodni resursi Srbije u poljoprivredi su ogromni pa nije potrebno ulagati puno"

E **greška ti stratega!

ja nemam prava na podsticaje ni u ratarstvu ni u stočarstvu,ni ako mi je zemlja pod vodom ali ako otpišem subvencije,izašao bi na proteste koliko mogu jer stoka mora da se nahrani i pomuzei podržao bih zahteve što je PADINAC istakao bez ikakvih problema.Kada ste već izašli nijednu od ovih tačaka niste podržali do ispunjenja,nego kako su obećali subvencije vi ste odustali a ti problemi se prolongiraju.Šta će biti dogodine kada ne bude ni S od subvencija.
A kako ti znas vec za sledecu god. da nece biti subvencija? Ili ti je to samo zarka zelja?

Treba tražiti smenu ministra, ovog M M, i ostalih stratega iz ministarstva jer zbog njih su ljudi izašli u protestnu vožnju.
Njima ne bi ni ovce dali da čuvaju a kamoli da prave strategiju dugoročnijeg razvoja poljoprivrede.
Mislim da bi trebali više podržati pokrajinsko ministarstvo poljoprivrede.

A kako ti znas vec za sledecu god. da nece biti subvencija? Ili ti je to samo zarka zelja?
Izvini ako ovaj ostane pri vlasti takozvani M.M. mi nećemo stvarno videti ništa od subvencija samo novokompovani stočari koji su spremali stoku za naredne licitacije i već znaju koja je zemlja njihova (ne mislim na male stočare koji se bave stočarstvom) i to nije naša žarka želja već naša buduća realnost, seti se koja firma (velika) je ušla u agrar i od tada nama "velikim" ide sve nizbrdo.

• Like
Reagovanja: raf
STa sere ovaj pederko o izvozu stoke. Pa vi ste za godinu dana naterali ljude da pokolju 60000 rasnih krava! Pravi je Tadic, arogancija i glupost u istom odelu, prica u prazno, jos samo da je na kraju rekao da nam idu ''bolji dani!''. Mislis da ces jednog dana i ti biti ministar, slepcu jedan. Da je ovo zemlja kako trebe da bude, u najmanju ruku bio bi ti na birou zbog laganja cele Srbije, a ne u fotelji sa 120000. Za lazi i proizvoljne poluinformacije sa mesta savetnika dobio bi pedalu, a ne da jos dodjes na RTS da teras inat i svo vreme tvrdis kako nam je u stvari dobro. Ma pukli smo skroz, kad nama neki slepac sto je ceo zivot proveo u krugu dvojke i ne razlikuje kukuruz od ananasa sere 2 sata na tv kako je iz godine u godinu stanje sve bolje i bolje. Naravno, sta je on kao pravnik mogao neko da pere **greška onom sabackom majmunu u ta 2 sata, ko da je u sudnici. Non-stop pricas o svakom dinaru koji ide u poljoprivredu, pa kad si takav postenjacina daj da vidimo javne nabake ministarstva samo za ovu godinu, daj nam primer kako treba voditi racuna o svakom dinaru! I jos nesto, ne drzite vi zatvorenu granicu nas, vec sebe radi, da vam se ne desi vekna leba od 200 dinara!
A sto se tice Maleseva, ok, barem ne treba da mu covek cupa reci iz usta...ipak je ovom papku skresao nekoliko puta, cisto da ne misli da su svi paori nepismeni.

Peet,pa to već i vrapci znaju
Ipak ja mislim da je to malo vise tvoja zelja. A i jos nekih na ovom forumu. Isuvise pisete da skoro nista nije ostvareno ovim protestom a ono sto se konkretno trazilo ostvarilo se (subv. za 100 ha). Samo jako mi je smesno a ujedno i zalosno kad ovaj Milovanovic izjavljuje da samo 1% ima registrovano vise od 30 ha. Ili da od 440.000 gazdinstva samo 74.000 ostvaruju subvencije. Pa nisam valjda ja uticao na to da izbace ljude iz sistema subvencija.

Tu nije pogresio sve skupa se vrti oko 80 000 domacinstava, koje dobijaju subvencije.
Ostali navijaju za njih.

Nazad
Vrh