Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Ne Kiš,ako si mene pitao.Ti si u našu bandu kojima je sve potaman,i ja sam se tukao sa demonima ali kada sam video glavešine protesta kod nas nije mi mnogo trebalo da odlučim

Vi ste se uhvatili "Subvencije za poljoprivredu" a ovo su "subvencije za podsticaj ratarske proizvodnje".Zvuci slicno,ali nije isto.Svi smo poljoprivrednici,ali nismo svi ratari,i nemamo svi iste ciljeve.Ja sam podrzao protest zbog vas "ratara",jer ovde mi od toga nemamo nista.ALi se nemojte sad busati u grudi i vikati "Mi smo se izborili,a gde ste bili vi?"Vi ste se borili za svoje,i izborili.Videcu vas da li cete izaci kad ukinu subvencije za stocare,vocare i povrtare,jer nece biti para za sve nas.Tada gospodo mozete da sudite drugima,sada samo sebi,tj.ratarima.

E pa bas zbog toga su svi trebali izaci na proteste,sta ste Vi cekali?
Da bi se postiglo, sta?
Jedino sto se moglo postici je da pregovaraci imaju jos jaci adut (masovniji) u cilju postizanja SVOJIH ciljeva, sto su ti traktoristi sto svesno sto nesvesno i bili.
Ko je formulisao zahteve, ko je odlucivao na cemu insistirti a na cemu praviti ustupke, kako to da je jedan zahtev stoposto ispunjen a svi ostali sto posto odbaceni? da li bi se to promenilo da su i mali imali neke svoje zahteve i da su izasli. Da li bi pregovaraci bili drugi?
I na kraju zasto je ovde insistirano da drugacije misljenje od oficijelnog nije pozeljno iznosit (sada je nadam se ta zabrana prosla?)
Da li je sve ovo bilo samo pokazivanje snage nekih mnogo mocnijih igraca koji su u stanju da blokiraju Vojvodinu i da zaporete blokadom Pancevackog mosta? To je veoma veoma poznat scenario i uvek uspeva. To sto neki neposredni ucesnici i sami misle da je sve to spontano je takodje tipicno. Mnogo je pojendinaca u organizovanoj masi koji misle da nisu izmannipulisani tj uvereni su da razmisljaju svojom glavom a ustvari su samo orudje u rukama mocnijih. Makar mi ovde na ovimprostorima smo to trebali da naucimo iz skore proslosti.

Pa sta ti mislis?

Mislis da bi se oni borili kad bi se reklo,ejj ajd da zbog svinjara/stocara izadjemo i da blokiramo puteve jer su sramno niske cene?

Imenjače,pa ko je vodio proteste,prošle godine iz kikindske opštine niko nije mrdnuo prstom kada su organizovani protesti.Zašto.A ovoga puta se za jedan stvorilo toliko traktora.Kada se ljudi samoinicijativno organizuju to drugačije izgleda

Moram još da dodam da smo i mi izašli sa svojim zahtevima u kojima bi i vi bili obuhvaćeni jer ne bi se radilo samo o subvencijama.Rezultat bi bio taj da ne bi dobili subvencije,jer te subvencije dobijate zahvaljujući tome što su izmislili da ih mi ne dobijemo.Dok se nekom ne smrkne drugom ne svane.Ali smo vas jednim delom sebe ipak podržavali

Imenjače,pa ko je vodio proteste,prošle godine iz kikindske opštine niko nije mrdnuo prstom kada su organizovani protesti.Zašto.A ovoga puta se za jedan stvorilo toliko traktora.Kada se ljudi samoinicijativno organizuju to drugačije izgleda

Proteste su vodili ljudi koji su najviše pogodjeni uredbom (to su oni od 100ha). Nisu političari, nego paori.

Pa sta ti mislis?

Mislis da bi se oni borili kad bi se reklo,ejj ajd da zbog svinjara/stocara izadjemo i da blokiramo puteve jer su sramno niske cene?
Imao sam do skoro preko 30 krmaca i svu proizvedenu prasad sam tovio.Posto sam ovih godina gubio i "gace"na njima trenutno sam smanjio proizvodnju na 7 krmaca.

Nijedna politicka stranka nije smela da nas podrzi jer bi to znacilo da su protiv 2,5 miliona Beogradjana
A kamoli da organizuju ovako nesto

E pa bas zbog toga su svi trebali izaci na proteste,sta ste Vi cekali?
Pa ljudi nisu nasli sebe u tim protestima,onaj do 10ha dobija subvencije,pa posle do 30ha,to nije opravdanje sto nisu izasli na proteste ali je jednostavno tako.Zasto svi ovi nisu izasli na proteste pre 3god kad su Macvanski proizvodjaci svinja protestovali,nisu nasli sebe tu i kraj.Zato bi trebalo sve ove nazovi "ASOCIJACIJE POLJOPRIVREDNIKA"ukinuti,jer ih je oformilo ministarstvo poljoprivrede da bi lakse moglo da manipulise poljoprivrednicima(seljacima) i osnovati jedno udruzenje(sindikat,nazvati kako hoces ali znati sta mu je cilj)na nivou Srbije i ukljuciti kompletnu poljoprivredu,tako da kad ljudi protestuju protiv neke nepravde u bilo kojoj grani poljoprivrede,protestvuje i onaj sto nema nikakve veze sa tom vrstom proizvodnje.

2it64g2.jpg
ncy4pv.jpg

posle zetve mozemo opet na protest pa do septembra pa se onda delite ko i za kog i za sta ce da protestuje , :haha::ppozdrav: na sledecim protestima ce da bude bar 50% ljudi vise

Što se tiče našeg protesta ovde u Staroj i Novoj Pazovi, moje mišljenje je da: ako je neko iz vrha i nešto organizovao kod nas , to bi mogla da budu samo ona prva dva dana KOČENJA (nedelja i ponedeljak), a sve ostalo je išlo spontano napred, i tada da je neko i hteo da nas ubedi da se raziđemo, nebi mu uspelo, jer smo se svi držali stava da ako kolege u Pančevu ostaju, ostajemo i MI !

Mislim da sad mogu komotno da prestanem da pratim ovu temu, jer sad glavnu reč i pravo na kriticizam preuzimaju ljudi koji su celo vreme sedeli kod kuće u debeloj hladovini i koji sad uzimaju za pravo da prebacuju ljudima sa barikada što se nisu izborili i za njihove interese, a sami se nisu setili bukvalno ni čašu vode da odnesu rečenim učesnicima protesta.

Ljudima sa barikada svaka čast, a ostali neka se ne jede što nisu dobili ništa s obzirom na to da su isto toliko i uložili u celu stvar.

Mislim da sad mogu komotno da prestanem da pratim ovu temu, jer sad glavnu reč i pravo na kriticizam preuzimaju ljudi koji su celo vreme sedeli kod kuće u debeloj hladovini i koji sad uzimaju za pravo da prebacuju ljudima sa barikada što se nisu izborili i za njihove interese, a sami se nisu setili bukvalno ni čašu vode da odnesu rečenim učesnicima protesta.

Ljudima sa barikada svaka čast, a ostali neka se ne jede što nisu dobili ništa s obzirom na to da su isto toliko i uložili u celu stvar.

slazem se sa vama sto nisu dosli da traze i da se izbore za ono sto ih muci nego sad nam se podsmejavaju , sto smo spavali u traktor ,dole na travu ,u auto , ili mozda nisu smeli da izadju :haha::haha:

Kada sam ja bio na barikadama,na kojima je mogla i glava da se izgubi,neki se još nisu ni rodili a ovamo sad heroji malo ozbiljnijeg prela kojem je samo još muzika uživo falila.Spustite se malo na zemlju.

Nazad
Vrh