Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Vi ste se uhvatili "Subvencije za poljoprivredu" a ovo su "subvencije za podsticaj ratarske proizvodnje".Zvuci slicno,ali nije isto.Svi smo poljoprivrednici,ali nismo svi ratari,i nemamo svi iste ciljeve.Ja sam podrzao protest zbog vas "ratara",jer ovde mi od toga nemamo nista.ALi se nemojte sad busati u grudi i vikati "Mi smo se izborili,a gde ste bili vi?"Vi ste se borili za svoje,i izborili.Videcu vas da li cete izaci kad ukinu subvencije za stocare,vocare i povrtare,jer nece biti para za sve nas.Tada gospodo mozete da sudite drugima,sada samo sebi,tj.ratarima.

Naravno da niko neće izaći, mi "ostali" smo izduvali ali dobro, neka bar jednom delu poljoprivrednika bude bolje dok svi zajedno ne propadnemo zbog takve politike i usko-ličnih interesa.

sada sam gledao statistiku i ovaj forum broji 8095 članova a takođe ima veoma pametnih i obrazovanih ljudi koi bi mogli da vode jednu da je nazovem FORUM ASOCIJACIJU i po meni je bitno da je to jedna a ne 5-6 asocijacia pa onda jedni pristanu na neke uslove drugi ne i ode mast u propast moj predlog je da se ovde sa foruma odaberu ljudi koi če nas predstavljati IZABRATI PRAVE DOMAČINE I STRUČNJAKE i iz drugih oblasti poljopribrede ( a ne da budu pravnici ko naš ministar ) koi znaju šta je največa problematika ne samo ratara nego i stočara i povrtara koliko mi se čini i ovaj protest je krenuo sa foruma pa zašto ne bi i jedna velika FORUM ASOCIACIJA mogla da postoi :ppozdrav:

Ovakve ideje podržavam.

Kiš, junače, pobedi li te demone? :osmeh:

Ne,pises gluposti,derane da si samo malo bolje citao,video bi da sam ja bio na nasim blokadama....ovo ovakvo sto je usvojeno ide na ruku samo velikim,pod tim mislim na gazde koji u kuci imaju po 2~3 i vise gazdinstava.

Prvo, stariji sam od tebe, prema tome ono "derane" sacuvaj za nekog drugog
Drugo, koristiti takve reci a istovremeno biti i moderator, je prilicno nezrelo
Trece, ja kao sto rekoh imam 40 ha i postadoh tajkun i gazda. E pa tih 40 ha je kupljeno novcem koji sam doneo iz inostranstva, i verovatno nisam jedini. Sigurno postoje likovi koji su i na diskutabilan nacin dosli do poseda ali ne treba generalizovati. Organizacija protesta, barem u mom slucaju je bio jedino poljoinfo forum, a izasao bih i za bilo koji drugi zahtev. Inace bavim se i svinjarstvom i povrtarstvom tako da me svaki protest manje ili vise kaci.
Konacno, onaj koji ima 4-5 gazdinstva nije morao da seje te parcele? Ili verujete u one racunice malog savetnika o 1009 evra za Ha psenice?

S obzirom da se cak ni na ovom forumu 20 ljudi ne mogu sloziti jedno mogu da kazem: Kukala nam majka nama poljoprivrednicima!

Ohh ,tvoj problem sto se osecas,starijim,umesto da si mi zahvalan sto sam te ocenio,kao "mladjeg".
Moje pisanje nije nezrelo,nego je vama tesko da malo prelistate starije postove,pa da vidite sta ko pise,a ne samo "raspal" po drugoj strani...

Kada sam ja bio na barikadama,na kojima je mogla i glava da se izgubi,neki se još nisu ni rodili a ovamo sad heroji malo ozbiljnijeg prela kojem je samo još muzika uživo falila.Spustite se malo na zemlju.

ovo je bio poljoprivedni protest politika i ostale fantazije me ne zanimaju ,poljoprivednicima ne treba politika , a :veseljak:: jelo i naravno:ppozdrav: je bilo doneli nam i prolaznici i svi ljudi dobre volje

Ohh ,tvoj problem sto se osecas,starijim,umesto da si mi zahvalan sto sam te ocenio,kao "mladjeg".
Moje pisanje nije nezrelo,nego je vama tesko da malo prelistate starije postove,pa da vidite sta ko pise,a ne samo "raspal" po drugoj strani...

Kolega, u mom profilu pise i odakle sam i koliko godina imam, to ste mogli videti.
Osim toga ja sa svojim godinama nemam apsolutno nikakav problem, i nepotrebno mi je da mi iko persira, posebno neko koga apsolutno ne poznajem. Misljenje koje me tangira je od ljudi koje poznajem i koje cenim. A procitao sam dosta Vasih postove, i dosta cesto koristite rec "glupost" kao da ste pretplaceni na znanje. Mozete napisati i 200 postova, i dobiti 200 pohvala ali sve to mozete sa jednim upropastiti.
U svakom slucaju ovim svaki dijalog sa Vama prekidam, jer ne vidim nikakvu svrhu da se to nastavi. Ukoliko Vas je povredilo nesto sto sam napisao, zao mi je ali sve sto sam rekao bilo je moje misljenje od koga ne odtupam.

Ono sto me je potaklo na odgovor je bio recnik koji koristite. Citiram, "Zinulo vam **greška", "glupost", "deran" i sl. To mi dovoljno govori o Vama!

ok nema problema svako ima svoje misljenje , drugo znam da oni koji bar iz mog sela koji nisu bili sa nama u pancevu se dobro kaju a neki su hteli da dodju na kraju da i oni vide nesto pa smo im preneli da nema potrebe

Vi ste se uhvatili "Subvencije za poljoprivredu" a ovo su "subvencije za podsticaj ratarske proizvodnje".Zvuci slicno,ali nije isto.Svi smo poljoprivrednici,ali nismo svi ratari,i nemamo svi iste ciljeve.Ja sam podrzao protest zbog vas "ratara",jer ovde mi od toga nemamo nista.ALi se nemojte sad busati u grudi i vikati "Mi smo se izborili,a gde ste bili vi?"Vi ste se borili za svoje,i izborili.Videcu vas da li cete izaci kad ukinu subvencije za stocare,vocare i povrtare,jer nece biti para za sve nas.Tada gospodo mozete da sudite drugima,sada samo sebi,tj.ratarima.

Prvo mi nije jasno, pobogu gde ste bili vi? Zasto se i vasa udruzenja nisu oglasila, nego je bilo po principu nije nasa muka. Ne kazem za tebe, sto je ok i hvala ti za podrsku, ali i stocari, i vocari i svi ostali imaju traktore. Niko im nije branio da se pridruze. Osim nesto sitne stoke, nisam stocar ali itekako znam ljude koji jesu i sta im radi drzava poslednjih 3-4 godine! Hocu da kazem trebali su svi da ustanu i traze promenu bazne politike prema poljoprivredi! Tada bi onaj gad sto se i dalje cinicno smeje pao, odigrale bi se korenite promene. To da li smo se za nesto izborili, ostaje tek da se vidi 31.01.2011.

Ima vas nekolicina koji nisu dosad ostvarili subvencije (najverovatnije zbog Pio) pa se bunite do besvesti sto nije ostvareno i to. Kao sto ste ucestvovali na ovom protestu tako su vam i ispunjeni uslovi. Shvatite da je cela Vojvodina izasla zato sto ljudi skoro svi rade vise od 10 ha (jasno je svima zasto Srbija nije izasla) a vi bi hteli sada jednim metkom ubiti 100 jelena. Zar se nije organizovao ovaj protest sto su hteli dati samo za 10 ha ili ste zaboravili? Zar mislite da bi ova vlada jos vise dala od ovoga sta su prihvatili? Jako tesko. Ionako ne zna se sta ce biti, kad ce biti i dali ce biti ostatka od preko 30 ha.
Tako da za one zahteve sta bismo svi hteli da nam se ostvare bar za sad treba zaboraviti. Za ubuduce kad budu opet gazili neka obecanja nafte cemo izdvojiti opet za provoz.

Samo da se zna da su na prvim pregovorima u ponedeljak uvece bili prisutni i ljudi iz udruzenja stocara koji su odmah prihvatili sve sto je onaj bradati jarac reko cim su culi za 25000 po grlu krupne stoke (znaci da je i njima zinula guzica za pare ) tako da su nas izdali vec prvog dana .I odma objavili na rts 1 da seljaci vise nisu slozni ,e onda smo im zatvorili slavinu

Pozdrav za sve učesnike protestne vožnje traktorima ( za Beograd ), nismo se svađali i delili ni pre, ni za vreme pa nećemo ni sad posle protesta, svako je pomogao na svoj način, ili kako je mislio da je najbolje.
Pokretač svega ovog je svakako nezadovoljstvo i pokušaj prevare seljaka a veoma značajnu ulogu u ovom izlivu nezadovoljstva je imao i ovaj sajt poljoinfo, čak mogu slobodno reći i vodeću, jer je seljak ( koga su učili da ispisuje razne papire , mislim na one za subvencije ) naučio i da barata internetom, pa su informacije brže stizali i od i do poljoprivrednika, pa otud i tako veliki odziv, kojem su se mnogi začudili i iznenadili.
Sa povratka snimak rtvok http://www.youtube.com/watch?v=0JPtkbwdt_U&feature=player_embedded

INTERVJU Ministar poljoprivrede za BLIC
Petrović: Nismo popustili ratarima
PITANJE: Koji su dalji planovi kako se ovakva situacija ne bi ponavljala?
ODGOVOR: U avgustu, čim bude završena setva pšenice, otvaramo debatu o poljoprivrednoj politici za 2012.
Za ceo tekst http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/258087/Petrovic-Nismo-popustili-ratarima
Posle ove i ostalih nebuloza našeg ministra, mislim da ni ostali zahtevi nisu trebali biti zaboravljeni.
1. Subvencije od 14000 po hektaru za sva registrovana gazdinstva do 100h (manji od 10 h bez pio obaveze)
2 Ukidanje uredbe o zabrani izvoza Pšenice i
3. Ostavku Min. Poljoprivrede Petrovića
+ zabrana prodaje zemlje strancima
+ ukidanje obavezne registracija traktora i mehanizacije svake godine,
+ povraćaj refakcije za 100 lit po hektaru
+ povraćaj od 40 % za traktore i mehanizaciju
Doneti dugoročnu strategiju razvoja poljoprivrede, a za 2012 uredbe doneti do jesenje setve tj. 01.10.2011
i isplatiti subv za 30 dana po prijemu.
+ stočarima kojima je uredba doneta izvršiti urednu isplatu.
Zadovoljan sam da je postignut cilj a ovi i ostali zahtevi, biti na razmatranju u krojenju strategije dugoročnijeg razvoja agrara.

Nazad
Vrh