Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
@Mil
Procitajte ponovo moj post sa malo vise paznje. S obzirom da sam bio od prvog dana tamo znam vrlo dobro sta su bili pocetni zahtevi.
Ponavljam, da ste bili prisutni mogli ste postaviti i svoje zahteve. Ne ocekujte da drugi bije vase bitke!

Jedan od zahteva je bio i da gazdinstva <10 Ha ne placaju PIO za subvencije, kao i da ministar polozi ostavku. Na kraju je izbaceno sve (na moju veliku zalost) a ostalo je samo ono sto je ministar petrovic na svoju ruku doneo i izmenio.

Treba tu podneti puno raznoraznih zahteva i nadam se da ce sad kad je svako pokazao svoje lice (APS i APV, P100+ i ostali) konacno da se pojavi neko koce zastupati interese velikih, malih, ratara, stocara i inih.

Iz mog sela sam bio samo ja (iako ima mnogo vecih od mene) i nek im je na cast! A sto se tice komentara gospodina KisRoberta da nam je zinulo **greška za pare, sve se pitam da je ukinuto i ispod 10 vi biste sedeli kod kuce? Da ste gospodo "mali" (posto sam ja sad sa mojih 40 ha postao tajkun, blago meni!) izasli i vi, mogli smo zahtevati i jagode u decembru. Ovako, na moju veliku zalost, ali moram da primetim da to sto smo u istoj bransi (poljoprivreda) i sto smo na istom forumu , ne znaci da delimo i ista ubedjenja. Sad jedino sto mogu da kazem, sedeli ste u svojim kucama i nasladjivali se nasom mukom? Sad sedite nek vas cepa zavist!

Znam da je post malo ostar i molim moderatore da ipak ostave post jer mi je dosadilo da citam komentare nekih osoba ovde koje od samog starta podmecu nogu svima i u svakoj temi!
Ne,pises gluposti,derane da si samo malo bolje citao,video bi da sam ja bio na nasim blokadama....ovo ovakvo sto je usvojeno ide na ruku samo velikim,pod tim mislim na gazde koji u kuci imaju po 2~3 i vise gazdinstava.

.................Treba tu podneti puno raznoraznih zahteva i nadam se da ce sad kad je svako pokazao svoje lice (APS i APV, P100+ i ostali) konacno da se pojavi neko koce zastupati interese velikih, malih, ratara, stocara i inih.
.............................................
Treba ozbiljno razmisliti za buducnost o nacinu organizovanja poljoprivrednika.Ove asocijacije koje se medjusobno prepucavaju TREBA SVE RASFORMIRATI i organizovati jednu da li ce se zvati sindikat ili skupstina nije toliko ni bitno vec da sistem bude takav da odluke donosi vecina a ne pojedinac jer je Srbija u kojoj je lako (pod)kupiti coveka te iz tog razloga treba vise ljudi da bude ukljuceno u donosenje odluka samim tim postaje teze za podkupljivanje a i vise glava/mozgova proizvodi pravilnije ideje i odluke.I sto je jos bitnije po mogucnosti da bude vanstranacke licnosti. Moje je licno misljenje da je MK isuvise slaba licnost za vodju i za pregovaranje.Ne poznajem ostale koji su isli na pregovore ali u svakom slucaju treba izabrati "tvrdje momke"

Poslednja izmena:
onaj sto se izvinio gradjanima poslednjeg dana ispred izvrsnog veca u ns-u deluje krsteno.
zaboravih kako se covek zove.

Hmmm....zelite li moj komentar na sve ovo?

@Mil
Drago mi je sto se upeli u protestu. Ovo bio protest samo onih sa 10+ Ha, koliko god to ruzno zvucalo (iako je bilo i onih sa manje zemlje u protestima, cak sam i ja jedan dan bio autom da dam podrsku). Zahtev da mi sa manje od 10 ha ne placamo PIO je iscezao u vazduhu i niko ga nije spominjao, kao ni zabranu izvoza zita. U svakom slucaju lepo je videti snagu poljoprivrednika, sve najbolje.

Nazalost,to je ono sto sam ja kazao da se sa konjskim ocima gleda a niko nece da odgovori na moju konstataciju!
Dobili ste obecanje da ce te dobiti lovu,**greška vam zinulo i odma' ste zaboravili na ostale probleme i probleme nas malih proizvodjaca!

Slažem se sa vama,poštujem sve koji su od srca otišli na proteste ali jedna stvae je evidentna da je ova farsa otganizovana iz vrha i isto tako prekinuta ,hteli to da prihvatimo ili ne

Treba ozbiljno razmisliti za buducnost o nacinu organizovanja poljoprivrednika.Ove asocijacije koje se medjusobno prepucavaju TREBA SVE RASFOMIRATI i organizovati jednu da li ce se zvati sindikat ili skupstina nije toliko ni bitno vec da sistem bude takav da odluke donosi vecina a ne pojedinac jer je Srbija u kojoj je lako (pod)kupiti coveka te iz tog razloga treba vise ljudi da bude ukljuceno u donosenje odluka samim tim postaje teze za podkupljivanje a i vise glava/mozgova proizvodi pravilnije ideje i odluke.I sto je jos bitnije po mogucnosti da bude vanstranacke licnosti. Moje je licno misljenje da je MK isuvise slaba licnost za vodju i za pregovaranje.Ne poznajem ostale koji su isli na pregovore ali u svakom slucaju treba izabrati "tvrdje momke"

sada sam gledao statistiku i ovaj forum broji 8095 članova a takođe ima veoma pametnih i obrazovanih ljudi koi bi mogli da vode jednu da je nazovem FORUM ASOCIJACIJU i po meni je bitno da je to jedna a ne 5-6 asocijacia pa onda jedni pristanu na neke uslove drugi ne i ode mast u propast moj predlog je da se ovde sa foruma odaberu ljudi koi če nas predstavljati IZABRATI PRAVE DOMAČINE I STRUČNJAKE i iz drugih oblasti poljopribrede ( a ne da budu pravnici ko naš ministar ) koi znaju šta je največa problematika ne samo ratara nego i stočara i povrtara koliko mi se čini i ovaj protest je krenuo sa foruma pa zašto ne bi i jedna velika FORUM ASOCIACIJA mogla da postoi :ppozdrav:

Sorin cim sam procitao ovo nase i vase bitke, ja odustajem od bilo kakve rasprave. Pozdrav.

1.Pančevo,tamiški most.
2.Plavi na odmoru..
3.Neki profa koji mi poklonio svoje autorsko delo i moja malenkost.
4.Član foruma Danijel.V i Priko koji ruča.
5.Josa NJau
6.Blokada pred tamiškim mostom
7.Član f. Danijel.V,član f. Petru.(stoje),leže (Đura,član f. Peet,Josa i Dorel)
8.Član f .talianu (ja) se zamenio sa Danijel.V na slikanju.
9.Član f. Danijel V.pred povratak kućama.
10.Povratak

@Mil
Procitajte ponovo moj post sa malo vise paznje. S obzirom da sam bio od prvog dana tamo znam vrlo dobro sta su bili pocetni zahtevi.
Ponavljam, da ste bili prisutni mogli ste postaviti i svoje zahteve. Ne ocekujte da drugi bije vase bitke!
Sad se vidi da su ti takozvani veliki izasli samo zbog tih 14000/ha.I kada su to navodno postigli,sad je sve u redu.Sta cemo sa zabranom izvoza psenice,sa niskom otkupnom cenom stoke,sa povrtarima,sa vocarima,sta se radi sa proizvodjacima mleka i jos mnogo gorucih pitanja u poljoprivredi,sa nekontrolisanim uvozom poljoprivrednih proizvoda.Sve je to poljoprivreda.Niko ne bije nicije bitke ali se svi bave poljoprivredom i mali i veliki,zato ne deli seljake.Po tebi,kad uzmu psenicu u bescenje treba da se bune samo proizvodjaci psenice i tako svako za svoj proizvod.Ne zaboravi da svi dolaze na red i svi zajedno treba da se borimo da svakom seljaku bude bolje,i onom sa 3ha i onom sa 100ha.

Sad se vidi da su ti takozvani veliki izasli samo zbog tih 14000/ha.I kada su to navodno postigli,sad je sve u redu.Sta cemo sa zabranom izvoza psenice,sa niskom otkupnom cenom stoke,sa povrtarima,sa vocarima,sta se radi sa proizvodjacima mleka i jos mnogo gorucih pitanja u poljoprivredi,sa nekontrolisanim uvozom poljoprivrednih proizvoda.Sve je to poljoprivreda.Niko ne bije nicije bitke ali se svi bave poljoprivredom i mali i veliki,zato ne deli seljake.Po tebi,kad uzmu psenicu u bescenje treba da se bune samo proizvodjaci psenice i tako svako za svoj proizvod.Ne zaboravi da svi dolaze na red i svi zajedno treba da se borimo da svakom seljaku bude bolje,i onom sa 3ha i onom sa 100ha.
Sustina je recena....kao i sto sam malopre rekao,vlast im nagovestila,njima **greška zinulo,rate ce se koliko ~ toliko otplatiti...sto bi se reklo i vuk sit i ovce na broju....a glavni problemi ni u najavi za razresenje!

Pa zato i nismo izlazili jer nas niste spomenuli ni u jednom zahtevu a ima nas oko 600 000 gazdinstava,jedino ste tražili subvencije koje mi ne dobijamo.U sreći ih potrošite a dogodine će biti druga priča,vaša a naša će ostati ista

Ako mislis na mene,gresis,ja sam na blokade isao da bi poobedio unutrasnje svoje demone!A i eto,da podrsku dam tim ljudima....

I ja imam 10 krava 8 krmaca tovljenika i teladi kolko oces al imam i 75 ha zemlje
tako da bih isto postupio i da se izaslo samo zbog stocarstva

Ja sam se pridruzio drugovima,prijateljima i komsijama,niko me nije ni zvao a nije mi ni branio da izrazim svoje ne zadovoljstvo postupcima novog ministra poljoprivrede.Na pocetku protesta sam u ovoj temi zapoceo listu zahteva i to onih kojih sam se tog trenutka setio.Svi smo trebali da se udruzimo i da zajedncikim snagama izvrsimo jos jaci pritisak na vlast.Svako od nas je mogao da napise sta misli i da doda neki svoj zahtev.Nisu mi jasne pojedine kolega,zulja ih nesto ali nece da se malo potrude da daju svoj doprinos zajednickim interesima.Najlakse je onako sa strane zvocati.Ja licno podrzavam sve zahteve "malih"poljoprivrednika,vocara,stocara,...

Nazad
Vrh