Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
kao prvo trebalo bi da ih bude sramota , drugo svi se znamo ko je bio ko nije bio ovde svi koji nisu bili na proteste su predali za refakciju jer nije bilo guzve ,ne znam onda mi koji smo bili tamo 5 dana ispadamo budale il sta oni su kuci radili svoje poslove spavali sa njihovim porodicam a oni sto su spavali na travi i u traktore sta su oni, jer svi kazu nije zavisilo bas od mene a svaki ko je tamo bio da je tako mislio onda ne bi bilo nikoga, na svakoga je da misli :ppozdrav:

Nazalost tako ce i biti ja par dana nema sanse ko i prosle godine da stignem na red da predam racune od tih sto su se smejali u ponedeljak ujutru kad su nas videli da krecemo za beograd ja i brat jedini iz svog sela.
Pozdrav za sve koji su terali traktore na proteste

Evo samo par slika večeras od drugara skidamo stotine slika i video zapisa sa fotoaparata.[FONT=&quot][/FONT]

rw5af7.jpg

2im58if.jpg

345h7uu.jpg

20qjh2r.jpg

Lepo je videti ove slike ali mene zabrinjava sto se ovaj ministar busa u prsa kako nas je z....o a Zaharije ga ljubi u ruku!

A di su vam zandarmi ?
U Pancevu smo imali par autobusa kornjaca, oklopna vozila i kamione da preprece put .

Drago mi je sto se upeli u protestu. Ovo bio protest samo onih sa 10+ Ha, koliko god to ruzno zvucalo (iako je bilo i onih sa manje zemlje u protestima, cak sam i ja jedan dan bio autom da dam podrsku). Zahtev da mi sa manje od 10 ha ne placamo PIO je iscezao u vazduhu i niko ga nije spominjao, kao ni zabranu izvoza zita. U svakom slucaju lepo je videti snagu poljoprivrednika, sve najbolje.

Kornjaca je bilo samo prvi dan,a posle su valjda skontali da mi nismo huligani i da je dovoljno da kod nas budu interventna bez opreme i po koji saobracajac...Policajci su kod nas i pili i jeli...Zadnje vece su cak sa kolegom otisli preko nadvoznjaka u grad po hranu za njih na john deere 8320...interventna je bila iz juzne Srbije nikada nisu imali prilike videti uzivo takve masine,a kamo li voziti se u njima...

Ma i kod nas su ovi bili na nasoj strani ali je jedan deo kornjaca ostao do kraja posto smo bili jako blizu Beograda

Drago mi je sto se upeli u protestu. Ovo bio protest samo onih sa 10+ Ha, koliko god to ruzno zvucalo (iako je bilo i onih sa manje zemlje u protestima, cak sam i ja jedan dan bio autom da dam podrsku). Zahtev da mi sa manje od 10 ha ne placamo PIO je iscezao u vazduhu i niko ga nije spominjao, kao ni zabranu izvoza zita. U svakom slucaju lepo je videti snagu poljoprivrednika, sve najbolje.
Ja sam dao izjavu za televiziju i pored ostalog pomenuo sam da gazdinstva do 10 hektara nebi trebalo da plaćaju PIO, a što se tiče podrške kod nas nisu izašli ni jednom mnogi preko 30 ha i treba da ih je sramota da od sedam dana koliko je kod nas trajao protest nisu mogli ni jednom da dodju nego imali su onu parolu šta bude biće. Stvarno je to tužno. Inače bi se zahvalio listu Moje gazdinstvo i gosp. Čedomiru na pravovremenim informacijama.

Mico to si u pravu, cak sta vise, mnogi su govorili da se ljudi sramote tim protestima, ali bice im slatke pare :sjasi:. Ja sam na razne elektronske medije poslao na desetine komentara, kako bi neupucenima objasnio o cemu se radi u protestima, jer su mediji preterivali sa glupostima, racunicama o zaradi, u stotinama evra, o mocnim traktorima (a ne spominju da je vecina na kredit). PS znam da su mnogi poljoprivrednici spomenuli to o PIO, ali pregovaraci verovatno nisu.

Kornjaca je bilo samo prvi dan,a posle su valjda skontali da mi nismo huligani i da je dovoljno da kod nas budu interventna bez opreme i po koji saobracajac...Policajci su kod nas i pili i jeli...Zadnje vece su cak sa kolegom otisli preko nadvoznjaka u grad po hranu za njih na john deere 8320...interventna je bila iz juzne Srbije nikada nisu imali prilike videti uzivo takve masine,a kamo li voziti se u njima...
Hmmm....zelite li moj komentar na sve ovo?

@Mil

Nazalost,to je ono sto sam ja kazao da se sa konjskim ocima gleda a niko nece da odgovori na moju konstataciju!
Dobili ste obecanje da ce te dobiti lovu,**greška vam zinulo i odma' ste zaboravili na ostale probleme i probleme nas malih proizvodjaca!

jeste li procitali sta ovaj idiot i dalje s..e!
Petrović: Nismo popustili ratarima

A. Slović | 04. 06. 2011. - 22:00h | Foto: Z. Šafar | Komentara: 0

BEOGRAD - Nije tačno da je Vlada popustila poljoprivrednicima. Država je donela odluku da jedan deo novca iduće godine izdvoji za obaveze koje su formirane za 2011. Mi vodimo politiku kakvu smo procenili da treba da vodimo, a to što je odluka o subvencijama doneta jednoglasno na nivou koalicije govori da oko važnih pitanja nema dilema, kaže u intervjuu za „Blic“ Dušan Petrović, ministar poljoprivrede i trgovine.
148061_0105-dusan-petrovic-fot-z-safar_f.jpg
Farmeri nisu imali negativan stav, već nejasnoće: Ministar Petrović

Predstavnici poljoprivrednika iz Vojvodine koji su od ponedeljka držali u blokadi puteve po pokrajini i ministar juče su razjasnili nedoumice u vezi sa uredbom koju je Vlada usvojila.
Šta donosi ova uredba?
- Odluka je doneta u Vladi posle sastanka koji su imali predsednici vladajućih stranaka, da na ime regresa poljoprivrednicima bude isplaćeno po 14.000 dinara u 2011. za najviše 30 hektara zemljišta, a da razlika za one koji imaju između 30 i 100 hektara bude isplaćena do 31. januara 2012.
Sećam se izjave od pre desetak godina kad je jedan zvaničnik izjavio da smo pobedili NATO.

Jedan od zahteva je bio i da gazdinstva <10 Ha ne placaju PIO za subvencije, kao i da ministar polozi ostavku. Na kraju je izbaceno sve (na moju veliku zalost) a ostalo je samo ono sto je ministar petrovic na svoju ruku doneo i izmenio.

Treba tu podneti puno raznoraznih zahteva i nadam se da ce sad kad je svako pokazao svoje lice (APS i APV, P100+ i ostali) konacno da se pojavi neko koce zastupati interese velikih, malih, ratara, stocara i inih.

Iz mog sela sam bio samo ja (iako ima mnogo vecih od mene) i nek im je na cast! A sto se tice komentara gospodina KisRoberta da nam je zinulo **greška za pare, sve se pitam da je ukinuto i ispod 10 vi biste sedeli kod kuce? Da ste gospodo "mali" (posto sam ja sad sa mojih 40 ha postao tajkun, blago meni!) izasli i vi, mogli smo zahtevati i jagode u decembru. Ovako, na moju veliku zalost, ali moram da primetim da to sto smo u istoj bransi (poljoprivreda) i sto smo na istom forumu , ne znaci da delimo i ista ubedjenja. Sad jedino sto mogu da kazem, sedeli ste u svojim kucama i nasladjivali se nasom mukom? Sad sedite nek vas cepa zavist!

Znam da je post malo ostar i molim moderatore da ipak ostave post jer mi je dosadilo da citam komentare nekih osoba ovde koje od samog starta podmecu nogu svima i u svakoj temi!

Sorin, vise nego jadno i bedno je govoriti da se iko icijom mukom nasladjivao. Necu ulaziti u raspravu, ali jasno je da je jedini vazan zahtev bio da se do 100 Ha dobiju subvencije, ostalo velikoj vecini nije bilo bas toliko vazno.

dospeo malo, pa gledam ko su iz instituta za ekonomiku poljoprivrede, sto su izraculi da nam po ha kukuruza ostaje 1000 a po ha psenice 750 evra i to bez subvencija.
direktor je neki drago cvijanovic.
ovo mu je deo CV-a
Diplomski rad pod naslovom “Društveno-ekonomski uslovi i rezultati razvoja poljoprivrede u opštini Ćićevac”, je nagrađen Oktobarskom nagradom grada Beograda za 1981. godinu.
stvari su sad malo jasnije.

Nazad
Vrh