Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
atila pogledaj prethodnu stranu i video zapis sa ju tjuba o protestima u pancevu pa ce ti biti sve jasnije,,ja nemam nameru da tebi objasnjavam sta ja radim jer si se ti sada setio da upalis trktor ida mrdnes **greška a ja to radim dve god i na barikadama i na pregovrima i manje spavam od tebe i tebi slicnih i za razliku od tebe koji se boris za tvoju guzicu ja se borim za celu srbiju prema tome da si izasao prosle godine kad je bio onaj celavi sto nosi dzakove da protestijes sada bi bila druga slika a tada je tebi bilo lepo i u sebi si govrio i cak na forumu da smo mi budale ,e sada je mecka zaigrala i na tvojim vratima a sve vreme sam vas upozoravao da ne valja biti egoista i to se sada obestinilo,,mi se ne borimo samo za subvencije jer je tu i bacena koska? da se to stavi kao prioritet a sta ce biti posle? e to je pitanje? ,,vec sada kad se digla buna treba resavati mnoge nagomilane probleme a ne samo svoj .pozzzDAJTE POD HITNO JOS JEDNU TEMU,, NOVI PROTESTI TRAKTORIMA ,,DA SE MALO RASTERETI INACE UBI NAS ZAGUSENJE

Ej, Provac, smanji malo promaju u ustima. Ubija nas već mesecima. Na moja vrata nije nikakva mečka zaigrala jer ja od svega ovoga nemam ništa. Ne školujem se da bih se bavio poljoprivredom, a zemlju što imamo obrađujemo bez ikakvih subvencija poslednjih 200 godina i tako će i ostati. Ja sam oduvek podržavao naše paore i poslednji dinar ću dati za njih. Ali seratori kao što si ti - njih ne podnosim! Otkad si se pojavio na ovom forumu samo laprdaš i hvališ sebe, kitiš se tuđim perjem. Ali znaš kako kažu: ko o čemu - vojska o skraćenju, ku*va o poštenju. Niko vas drugi na ovom forumu ne hvali pa zato morate sami sebe. Zato ste mi se smučili i zato sam protiv vas od početka.
A sad se videlo ko je vera a ko nevera. Umesto da podržite paore od prvog dana, vi ste zbog svoje sujete stali na stranu ministarstva. Pa prema tome ćuti. Bolje ti je.

meeker
tebi za tvoje maline, krompir, šljivu nek daju 3000 vise, a meni nek daju mojih 14 000 KOJE SU OBECALI i gotovo, to je moje! ... a mlekarstvo i stocarstvo u Srbiji su oni unistili i sad ce da ga obnavljaju, oce Tatu svoga ... ja kao mladic od 19, 20 god vidim sta pomocnik ministra bunca, i prica bajke o 5 t psenice, i 8 t kukuruza, pa eto hvala mu sto mi je to rekao sad ne moram vise ici na fakultet, posejacu 1ha psenice i 1ha kukuruza otici kuci, doci pred zetvu, sama njiva ce se ovrsiti, ja cu samo otici u banku i uzeti novce i biti milioner!

Dok je dece koja ovako razmišljaju ima nade za Srbiju!! !! !!

Koja asocijacija? Pa više nemamo informaciju ni da li pregovarate ni ko ni za koga!!!
Ako nas mediji bojkotuju dajte bar neki info na netu!

A što se tiče kukuruza i pšenice baš me zanima o kolikoj površini je reč čisto ovako informativno pošto je užički kraj poznat po nepreglednim poljima obradive crnice zasejanih pšenicom i kukuruzom?
Zanimljivo vidjenje koje se moze prevesti na ovaj nacin - mi imamo kvalitetniju zemlju, iamo je u vecimpovrsinama pa smo zbog toga vazniji i nasi problemi se moraju resavati.
Dobro
A da stvar pogledamo sa druge, evo npr Uzicke strane?
Uzicani namaju tako kvalitetnu zemlju, nemaju na raspolaganju povrsine od stotina hektara a ipak proizvode bez subvencija i uspevaju da ostvare profit.
Znaci li to da sto bolja zemlja treba vise davati tome koji je obradjuje jer on na njoj ne moze da ostrari profit iz nekog razloga? Iz kojih to razloga?

Ironman i ostali sa sličnim stavom. Nije isto kad neko proizvodi voće i pšenicu i kukuruz. Voće ima slobodnu i daleko višu cenu od pšenice i kukuruza. Država nikad nije intervenisala na tržištu voća preko robnih rezervi, interventnog uvoza, i nikad nije zabranila izvoz...

NEZVANICNA INFORMACIJA !!!
Postignut je dogovor da se plati 100 ha ali u narednih 8meseci

i ako je istina ili bude istina NE TREBA IM VEROVATI jer ce nas Z A J E B A _ I u to sam siguran ISPLATA ODJEDNOM 30 DANA OD PREDAJE POTREBNE DOKUMENTACIJE

neko je napisao da je M.Kis smenjen? odakle Vam ta informacija ? Ko ga je smenio ?
Molim Vas da iznosite sto tacnije informacije jer u ovakvom medijskom ratu agresor je spreman na sve i sigurno siri dezinformacije

Moga bi onaj nas Civijas ako je vec ministar i da se pojavi u javnosti i iznese sta je odluceno zar toliko nema obraza da stane pred seljake.....a da zaboravio sam on je advokat a oni nemaju OBRAZA

ironman, i provac i slicni, pokusali ste da nam objasnite sustinu protesta, za sta treba da se borimo, da manjima treba vise nego onima koji imaju vise. mislim da smo uglavnom svi shvatili! vi se nalazite u protestnoj koloni, na temi PROTESTNA VOZNJA TRAKTORA. dakle, mozemo otvoriti i temu za raspravu o resenju aktuelne krize tako sto cemo traziti idealan pravac vodjenja agrarne politike. na ovoj temi se drzimo podrske ovom protestu.

Zanimljivo vidjenje koje se moze prevesti na ovaj nacin - mi imamo kvalitetniju zemlju, iamo je u vecimpovrsinama pa smo zbog toga vazniji i nasi problemi se moraju resavati.
Dobro
A da stvar pogledamo sa druge, evo npr Uzicke strane?
Uzicani namaju tako kvalitetnu zemlju, nemaju na raspolaganju povrsine od stotina hektara a ipak proizvode bez subvencija i uspevaju da ostvare profit.
Znaci li to da sto bolja zemlja treba vise davati tome koji je obradjuje jer on na njoj ne moze da ostrari profit iz nekog razloga? Iz kojih to razloga?

Ne vredi s tobom raspravljati ne razmeš suštinu stvari to je problem očigledno.
Ne postoji razlika između hektara zemlje bilo gde u Srbiji na svakoj nešto od proizvoda uspeva pa makar to i šume bile, a svaka država gradi agrarnu politiku na nekoliko strateških proizvoda kojima brani rentabilnost cele privrede, ali za tebe je to viša matematika čini mi se. Ili smatraš da je naš strateški proizvod Fiat Punto model '99 za koji je dato 3 agrarna budžeta!

Ironman i ostali sa sličnim stavom. Nije isto kad neko proizvodi voće i pšenicu i kukuruz. Voće ima slobodnu i daleko višu cenu od pšenice i kukuruza. Država nikad nije intervenisala na tržištu voća preko robnih rezervi, interventnog uvoza, i nikad nije zabranila izvoz...

Pa onda menjajte proizvod! Sta vas u tome sprecava?
Ili to necete da uradite jer se brinete za bilanse drzave?
Na jednoj strani se hvalite svojim nepreglednim poljima i sa nipodastavanjem pisete o nekome ko to ne poseduje a onda odjednom trazite pare i pored svog tog bogatstva o kom pistete.
Ili se bar uzdrzite od vredanja i nipodastavnja onih koji ne zive u Vojvodini i traze i nalaze nacina kako da proizvedu bez subvencija a ni njima njije lako.

Na jednoj strani se hvalite svojim nepreglednim poljima i sa nipodastavanjem pisete o nekome ko to ne poseduje a onda odjednom trazite pare i pored svog tog bogatstva o kom pistete.
Ili se bar uzdrzite od vredanja i nipodastavnja onih koji ne zive u Vojvodini i traze i nalaze nacina kako da proizvedu bez subvencija a ni njima njije lako.

Mi bi najradje proizvodili banane, za njih imamo dobro tržište, ima majmuna na svakom koraku, ali nemamo pogodnu klimu ni zemljište da bi uspevale kod nas! Gajimo ono što uspeva. Logično?

e to da vi u srbiji nemate subvencije nije tacno! premije za mleko su vam uvek bile vece nego kod nas, i svi imate na subvencije jednako pravo! ako nije po hektaru onda je neki drugi vid subvencionisanja! nije bas da jasni otpadate od posla i nista od drzave! molim vas! a vojvodina hrani celu srbiju! uvezite zito, uvezite mleko, uvezite kukuruz sve uvezite pa cete osetiti koliko znaci vojvodjanski seljak! svaki deo ove zemlje je vazan kao i svaki seljak, a vama ako je ciljj da nas svadjate nemojte to ni pokusavati jer necete uspeti. ima nas ovde koji se dobro razumemo! ovde farme proizvedu po hiljadu litara mleka dnevno, ovde se secer, brasno ulje skida sa njiva, i sta ces vise od toga! i nije nam lako i uvek nam je teze bilo nego vama! i dosta sad o tome! svi smo u istim govnima i dokle cete se svadjati kome je teze ko je vise radio! kao mala deca!

Citam temu od pocetka i sa velikom paznjom pratim situaciju oko protesta i morao bih nesto napisati jer sam iz Sapca,tj.Pocerine.Bezveze se raspravljate o zemljoradnicima iz Srbije i Vojvodine,jer to su dva razlicita sveta.Ja nisam registrovan i necu biti i naravno nedobijam nikakve subvencije kao i vecina u mom selu.Samo da naglasim da subvencije u Srbiji se teze ostvaruju nego u Vojvodini,a da nepricam o kreditima.Ovo pricam iz iskustva jer imam puno prijatelja i rodbine u Sremu i po Srbiji.Nije zakon isti za Srbiju i Vojvodinu po ovom pitanju!!!Moje selo ima 200 domacinstava i najmladji traktor i najbolji u selu je Rakovica 65 iz 88.I mi bi rado u proteste ali je kod nas zavladala takva beda da nemamo ni za gorivo.U svakom slucaju imate moju podrsku.Samo napred!!

Nazad
Vrh