Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
SUBVENCIJA x 100ha

pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.
OVAKO RAČUNA
U toku emisije na televiziji Avala prikazane je i kalkulacija za posed od 100 hektara pod kukuruzom, gde je prosečan prinos oko osam tona, što je oko 800 tona. Imajući u vidu cenu na tržištu od 21 dinar po kilogramu, vlasnik može da dobije 16,8 miliona dinara od prodaje te kulture.
Ako se na to doda 1,4 miliona dinara subvencija na 100 hektara, koliko traže poljoprivrednici koji protestuju, dobija se ukupno 18,2 miliona dinara (oko 190.000 evra), a kako je procenio Milovanović, čist prihod bi mogao da bude oko 9 miliona dinara (skoro 100.000 evra), što je, kako je kazao, visoka suma za srpske uslove.
Ukoliko se posmatra gazdinstvo od 100 hektara pod pšenicom i ostvari prosečan prihod od pet tona po hektaru, dobija se ukupno 500 tona hlebnog žita, koje na tržištu vredi 28 dinara po kilogramu ili ukupno 14 miliona dinara. Ako se na to, eventualno, doda i tražena subvencija od ukupno 1,4 miliona dinara, bruto prihod je oko 15,4 miliona dinara, od čega je oko 6,5 miliona dinara čista zarada poljoprivredniku.
VIŠE NEĆU NI DA ČITAM OVO ĐUBRE.

Zamoli bih gospodina Miloša Milovanovića iz Ministarstva poljoprivrede da ovakvu tvrdnju iznetu danas na televiziji pojasni ogorčenim zemljoradnicima. Slobodno neka dođe ispred Banovine u Novi Sad i u lice kaže to što je izneo u javnost i naravno da objasni tu svoju računicu!!
Ako gospodin ima svoju zemlju koju obrađuje molimo ga da nam pokaže kako se dobija prosečan prinos od 8t po hektaru kukuruza i 5t po hektaru pčenice. Samo praktično nas zanima ništa teorijski! Pa da i mi konačno zaradimo te silne pare o kojima priča gospodin Milovanović i neće nikada više biti problema u ovoj zemlji jer će svaki zemljoradnik imati za privatni JET, a kamoli novi kombajn.

GOSPODINE MILOVANOVIĆU, ČEKAMO VAS!!

Sad čitam i ne mogu da verujem http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=06&dd=02&nav_id=516255. Italijanima može da se garantuje za 200 miliona evrica, a za seljake ne može da se nađe 80 miliona (negde sam pročitao da toliko treba da se svi isplate po prošlogodišnjoj uredbi). E državo, državo. Za strance para uvek ima, a za seljaka nema. Ovi u ministarstvu me podsećaju na reči mog komšije kad mu se unuka udala i dovela muža u kuću pa ga pitali kakav ti je zeta, a deda odgovorio: "Pravo da ti kažem, u poluprivredu se nerazume ali što zna da ispeče palačinke". E tako i ovi u sve se razumeju u finansije, matematiku, pravo... a u poljoprivredu ne.
Evo jednog dobrog teksta http://poljopartner.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=6963&Itemid=1, a naročito zadnje dve rečenice.
Puno pozdrava i podrške za sve na barikadama.
Ako bude duplih poruka izbrišite izgleda da server nešto zeza ili neko.

Naravno Bobane, kad italijani placaju proviziju u evricima. Italijani su kupili zemlju u bescenje od Rumuna cije su mere prema sopstvenim paorima bile slicne, pa zasto to i Boris & Co. ne bi uradili. Isto tako, Boris & Mladja su dali i FIATU subvencije (nepovratna sredstva) u iznosu od 4500 e / po radnom mestu odnosno 300 000 000 evra za 2 godine pa sto ne bi i Benetonu. Jos se skolski psiholog nasao pametan da nam soli kako nismo konkurentni. Pa majmune jedan, mozda bi i bili da nam ne drzite naftu 130 sa najvisim akcizama u Evropi i da cenu mesa ne odredjuje samo Matijeivic u ovoj zemlji ko da je njegova prcija, a doso je s 2 kufera iz krajine.

evo ja mu dajem mojih 27h da mi obradi a da podelimo zaradu na pola ne trazim nista za kiriju nista ne trazim za rendu i potpisacu mu neka on uzme subvencije odbicemo troskove obrade a on meni samo od ciste zarade nek isplati pola toga po njegovoj racunici on ce zaraditi 27000evra meni nek da 13 500eva ja sam zadovoljan ja sam toliko nemogu da zaradim a kamoli da zaradim duplo vise !!Mamu mu **greška bezobraznu zbog takvih racunovodja zemlja nam je na ivici bankrota mada je vec bankrotirala samo niko jos ne priznaje!!!

cena nafte u francuskoj 1.17 eur,, bog te mazo pa mi jaci od evrope koji ce nam evropa,, trazice oni da dodju kod nas.a u hrvatskoj plavi dizel za poljoprivrednike kosta 60 din pa ti vidi gde smo mi i sta ce biti sa nama ,,to je ono sto ja vama braco pricam nisu subvencije samo problem izaci ce oni sa predlogom i dace nam to ( pretpostavljam ) a sta ce biti sa ostalim problemima koje ovde navode clanovi,,,hiljade hektara pod vodom, nema protiv gradne odbrane,, nema subvencija za vocare, registracija traktora, i sto je najgore smislice neku caku da nam te pare koje dobijemo odmah na neki nacin otmu ili ce naci neku rupu pa ce pola biti odbijeno ,,tako da protesti treba da se odnose na sve probleme.sutra je dan d ne budu li ispunjeni uslovi koje smo mi postavili bice srbija u problemu.

Vlada: Seljaci atakuju na budžet
četvrtak, 02 jun 2011 21:41
Izvor: Beta, Tanjug
Vlada Srbije ocenila je da bi ispunjenje zahteva malog broja poljoprivrednika koji protestuju ozbiljno ugrozilo agrarni budžet.
"Ocena Vlade je da bi ispunjenje zahteva poljoprivrednika dugoročno poremetilo tržište mleka i mesa", izjavio je šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.
On je dodao da Vlada nastoji da pronađe efikasne mere za subvencionisanje poljoprivrede, ali da se tim merama ne ugrozi snabdevanje tržišta mlekom i mesom.
Mihajlović je kazao da je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izvestio danas Vladu o problemima štrajka u poljoprivredi.
Predstavnici poljoprivrednika koji protestuju na putevima širom Vojvodine, nezadovoljni ishodom pregovora sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem, zatražili su da o rešavanju problema u agraru razgovaraju sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Opet filozof. A šta vi iz APS-a KONKRETNO radite osim što do zla boga hvalite sami sebe i palamudite? Kreće li se neka kolona traktora odatle?
Vojvođani će da nateraju ove iz vlade na pregovore, a vi biste onda da trijumfalno zauzmete stolicu za istim tim stolom pa da izigravate narodne heroje?

Ja bih pozvala gospodina Milovanovica da mu ustupim moje poljoprivredno gazdinstvo da upravlja sa nim jednu ekonomsku godinu.
Dala bih mu i mehanizaciju, a kad skinemo usev, da taj silni profit, nakon sto odbijemo troskove, podelimo na pola.
Mozda bi mu onda slika i racunica bila drugacija.

Sta mislis da taj nesto zna. To je bre obicna pijuncina koju su gurnuli u prvi plan da prima sve medijske udarce, a obecali mu posle ovoga mesto u nekom upravnom odboru ako izdrzi do kraja. Pa tom mama brise nos, i taj treba da nam drzi oracije kako da se dobije 8t prinosa.... SLazem se sa ostalim, dodji bato - slinavko na policijsku blokadu kod Panceva da nam objasnis kojim merama ces to postici i kojim otkupnim cenama. Oci nam otvori, ma... ti bednu. LJudi ovo mora jos zesce da se pritisne, ovo je otvorena provokacija od strane rezima. Kao pravi propali rezim, sto su slabiji to postaju bahatiji. Takav je bio i MIlosevic, sviro je k... u dok nije osvano 5 oktobar, posle toga je kaz'o guski dobar dan.

Kako cemo sutra u Rumu na vasar ako su putevi blokirani.Pozdrav i podrska svim ljudima koji protestuju.

Voleo bih da nekoga ko gaji maline , krompir ili šljivu u Šumadiji dođe u Vojvodinu da se uveri kakvo je stanje u poljoprivredi na severu Sribije! Ako neko ima 100ha pšenice pa još 100ha kukuruza pa još 100ha suncokreta pa 100ha repe pa 100ha soje baš me zanima kad je taj period u godine kada se možeš odmarati i koliko "dugo traje"?? Da ne spominjem mehanizaciju kaoja mora da isprati ratarske poslove, a ne pada sa neba i niko je ne poklanja! Koliko ima traktora u Šumadiji snage preko 200ks, a koliko na severu Srbije:haha: I malo se zapitajte da li jedete meso od životnja koje jedu maline, kupus, krompir i kelerabu ili od onih koje jedu stočnu hranu spravljenu od žitarica. A kad sledeći put budete u pekari portažite hleb od maline i mešan sa brašnom od krompira.

Bez uvrede i teških reči, ali koliko znaš toliko i pišeš. I u ovim krajevima uspeva i gaji se kukuruz i pšenica. Svoj kukuruz prodajem po najmanje duplo većoj ceni od tebe. Mnogo mi je bitnija profitabilnost prizvoda od snage traktora. Kvalitet jagnjetine mleka kajmaka pršute .... itd iz ovih krajeva neću pominjati ko je probao razumeće o čemu pišem. A maline pusti, jer ih očito nisi ni video. :ppozdrav:

Kako nema pravih paora?Ima mladjih ljudi koji rade zemlju i hoce da postignu nesto u zivotu pa su se zaduzili i rade arende.Mozda treba kao stoka svi da radimo do 50 godina i steknemo koju supu,ambar,za zivota makar jedan nov traktor i okrpljenu kucu ili jednu malu novu kucu?Pa sta sad ja da radim sto ima ljudi u selu koji rade vise zemlje od mene i sto su bogatiji da im vadim oci odakle ti...
A ta prica 300-400 eura je tajkunska jer je to rupa pre par godina bila u zakonu nabiju cene pa onda namerno preko suda ili kako vec ide vrate na pocetnu cenu i ispali pametnjakovici
kod mene ti je i ove godine cena 1h bila od 400 do 500 evra.

Nazad
Vrh