Pa atila kriterijumi za odredjivanje sta je to konkretno su dosta fleksibilni.
Ja konkretnim podrazumvam to sto sa svojih nekoliko hektara bez ikakvih subvencija uspevam da deci svojoj obezbedim pristoijno skolovanje i koliko toliko normalan zivot.
Trudim se da im obezbedim i vise, i sto je narocito vazno pokusavam da procenim koji su to potezi koji mi mogu obezbediti uslove da sebi i svojoj porodici omogucim lepsi i kvalitetniji zivot. Za ovaj konkretno protest smatram da ja nikakve konkretne ni posredne ni neposredne koristi necu imati. Ovaj protest se ne tice mene vec poprilicno malog broja ljudi koji sigurno nisu reprezent srpskog seljaka. Bez uvrede i nadam se bez pogresnog razumevanja, ali mislim da oni sada vode samo svoju bitku i da vecina, i to znacajna vecina, od tog protesta pa ma kako da se on zavrsi nece imati nikakvu konkretnu dobit. Rekoh vec daje problem sprske poljoprivrede a time i moj je mnogo kompleksiji od pitanja da li ce par hiljajda ljudi dobiti bas vse sto su ukalkulisali.
Cena hleba....
Ok ok, ne poricem da su te cene tamo.
Da li treba da budu i ovde je sasvim drugo pitanje kao i to koliko bi procenata gradjana od takvih cena imalo korist a koliko stetu i treba li dtrzava da stiti interese svih ili samo pojedinih.
I na kraju najvaznije pitanje, kojim mehanizmima postici tu cenu?
A zasto su cene hleba u Evropi viskoke je viseslojno pitanje pa izmedju ostalog i kulturolosko. Hleb tamo nema vaznost kakvu ovde ima.