Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Ma znam ja da bi najbolje bilo da se samo Vojvođani čvare na suncu i da se oni sami izbore za svačija prava, dok ostale trutine sede kod kuće za kompom i naširoko dele pamet kako valja a kako ne valja činiti.

Nisam dobio odgovor. Zašto se i trutine ne mrdnu pa da kažu: *Ej! A nama treba to i to.* ?

Novi pregovori večeras?
četvrtak, 02 jun 2011 17:40 ShareThisIzvor: Radio Pančevo
Nezvanično saznajemo da su za večeras najavljeni novi pregovori između predstavnika poljoprvrednika i Vlade, nakon što su sinoćni propali. Članovi udruženja zemljoradnika su nezadovoljna ishodom sinoćnjih pregovora sa ministrom, rekao je našem radiju predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš, ali je dodao da je njegov stav da blokade puteva treba prekinuti, s čim se poljoprivrednici ne slažu.
I dalje su blokirani stari i novi put za Beograd kao i put preko Opova. Od juče je blokiran i put preko Kovina, ali se vozila povremeno propuštaju.

Pa atila kriterijumi za odredjivanje sta je to konkretno su dosta fleksibilni.
Ja konkretnim podrazumvam to sto sa svojih nekoliko hektara bez ikakvih subvencija uspevam da deci svojoj obezbedim pristoijno skolovanje i koliko toliko normalan zivot.
Trudim se da im obezbedim i vise, i sto je narocito vazno pokusavam da procenim koji su to potezi koji mi mogu obezbediti uslove da sebi i svojoj porodici omogucim lepsi i kvalitetniji zivot. Za ovaj konkretno protest smatram da ja nikakve konkretne ni posredne ni neposredne koristi necu imati. Ovaj protest se ne tice mene vec poprilicno malog broja ljudi koji sigurno nisu reprezent srpskog seljaka. Bez uvrede i nadam se bez pogresnog razumevanja, ali mislim da oni sada vode samo svoju bitku i da vecina, i to znacajna vecina, od tog protesta pa ma kako da se on zavrsi nece imati nikakvu konkretnu dobit. Rekoh vec daje problem sprske poljoprivrede a time i moj je mnogo kompleksiji od pitanja da li ce par hiljajda ljudi dobiti bas vse sto su ukalkulisali.

Cena hleba....
Ok ok, ne poricem da su te cene tamo.
Da li treba da budu i ovde je sasvim drugo pitanje kao i to koliko bi procenata gradjana od takvih cena imalo korist a koliko stetu i treba li dtrzava da stiti interese svih ili samo pojedinih.
I na kraju najvaznije pitanje, kojim mehanizmima postici tu cenu?
A zasto su cene hleba u Evropi viskoke je viseslojno pitanje pa izmedju ostalog i kulturolosko. Hleb tamo nema vaznost kakvu ovde ima.

Ma da, tamo su kobasice osnovna prehrambena jedinica - pricas mi gluposti, pola rodbine mi tamo zivi i isto im je osnovna prehrambena jedinica kao i ovde. Ovde se kupi zito po 9 dinara u julu, jer paori nemaju gde da ga skladiste a da zauzvrat ne budu oderani, a potom ga prodaju na evropskom trzistu za 28.7 dinara! Naravno kad dzaba dobijes brasno, da je i hleb dzaba 40 dinara. E vidis, da paori mogu da ga prodaju po 28.7, ne bi ga predali drzavi vec bi ga isto januara ekspeditovali, a drzava posto ga ne bi imala ni do avgusta, isto bi morala da ga kupi po toj ceni. SAMO ONDA NE MOZE DA BUDE VEKNA 40 VEC 200 DINARA! I samo jos na tu pljacku, fali da ukinu subvencije, to je onda trostruka pljacka!

Kako ovaj Milosavljevic laze i muti pa to je umetnost,gledao sam emisiju u kojoj je gostovao i barem me 3 puta ubedio da tako treba.Traba pomoci one sa 10 hektara kaze i hvali se time a ne kaze KURVA da moraju da plate 45000 din PIO i da 99% njih nema odakle to da plati pa kome su onda pomogli?Jedan od nasih zahteva je verujem da mali zemljoradnici ne placaju PIO a da dobiju subvenciju i to nije spomenuo nijedanput a znao je da izracuna basnosnovne cifre koje nemaju veze sa realnoscu...

Koje sr---e na avali ovaj M M sve računa za 100 h i pšenicu i kukuruz i po najvećim cenama , a mi dobili po 13.- lane za žito.
NI GRAM ŽITA LOPOVIMA.

blokada danas u centru alibunara , blokiran i granicni prelaz Vatin, danas na Vlajkovackom mostu dobili smo pojacanje iz Nikolinaca. Pozdrav za sve ljude na blokadama

Da a nije racunao kada je cena psenice bila 9 dinara ili kad je kukuruz 12din... Onda treba malo da dometnes da bi bio na NULI. ::samo bes::
I sad kad covek iz grada gleda emisiju pita se zasto mi strajkujemo kad nam je tako dobro!

po kojoj je ceni jesenas prodat kukuruz 13 - 17 dinara . ma ljudi samo odvlace temu i pokusavaju da nas predstave u losem svetlu? toliko forsiraju stocarstvo tu mi je nesto sumnjivo da nema neko neki udeo u nekoj mlekari?

gledam ovo sta se radi i stvarno mi je mrsko da vidim da drzava ne jebe ni 1% narod i to ne obican narod nego narod koji hrani tu drzavu i od koga ona zavisi evo ja hocu da vi pruzim podrsku al nemam skim zvao sam drugare oni kazu dosta im do 10h ja imam 27h i zelim da vi pruzim podrsku jer da nije vas i ovog protesta nebi ni ja dobio i pitanje je dali cu dobiti narod ne shvata da nije samo subvencija u pitanju vec sve sve sto srpski seljak proizvede mora da bude jeftino da bi se cuvao socijalan mir kako narod ne shvata da je 1l kisele vode skuplji od 1l mleka 1 flasa piva skuplja od hleba pa to nije moguce sta se radi gorivo najskuplje u evropi mozda ili tu je medju najskuplje ako ima neko iz paracina cuprije ili bilo kog mesta u blizini a hoce da pomogne da krenemo za bg neka se javi na 0641677548 nije u pitanju samo subvencija u pitanju je buducnost srpskog seljaka nemojte da se zavaravate da mislite da samo subvencije fale fali mnogo sta tu!Gledao sam forume i gospoda iz grada kaze smrdlji,pijani seljaci blokirali sve ja sto bi voleo da takve poberem pa posaljem na njivu jedno nedelju dana da svako okopa po 50ari kukuruz ne treba vise promenili bi misljenje odmah!

Sad stigao kuci sa blokade u Ns... Danas smo konacno dobili pomoc u vidu nekoliko traktora..sad tus i spavanje...sutra ujutru u 5h nazad...

Pa ulozili su u djubrivo,seme i ostalo oni koji nisu platili PIO a njih niko ne spominje !!!
a koliko su uložili,jel su možda uslovljeni koliko moraju da kupe?nelupetaj gluposti kada neke stvari nerazumeš.plati pio,uslove te koliko đubriva,goriva,semena po paprenim cenama i prc.a zašto neki neuplaćuju pio-pa rade otac,majka u firmama,baba i deda penzije i hoće leba preko pogače(primer).a ko je čist poljoprivrednik nemože da ostvari svoja prava....regresa za skupi i uslovljeni repromarerijal

brate svi koji rade ovaj krvav posao trebaju da dobiju subvencije.a drzava je vec dobila svoj deo kolaca pdv 18 % cak i na vazduh koji dises. ugledajmo se na razvijenije i BEZ PODELA svi smo mi seljaci koji ulazu i polednji grasak znoja u nas posao ,samo zajedno cemo ostvariti bolji zivot za nasu decu .

Zaista nisam poljoprivrednik ali podržavam proteste.
Ne moraš mnogo ni da poznaješ materiju. Menjanje pravila usred sezone, pa to je STRAŠNO! Horsko pljuvanje po paorima (od danas su malo popustili) kao da su zločinci. Još se i Dejo (Guverner) oglasio danas i indirektno optužio poljoprivredu i poljoprivrednike (aman, bar on nije morao).
Ma i dete od 5-6 godina bi ukapiralo ko je u pravu.
Nego imam je jedan KONSTRUKTIVAN predglog (ako već nisu i razmatrali): ma neka ukinu sve subvencije i neka uvoze poljoprivredne proizvode iz Španije, kako stavari stoje cena im je drastično pala poslednjih dana. Pravo u veletrgovine, pa izvoli narode, vitamini, minerali, ešerišija koli ...(svega ima). I još: preuzmite "braćo" i neku nuklearku iz Dojčlanda, njima ne treba, pa da se ne baci ... možda onda budu dali subvencije i za milion ha zemljišta koje će takva zauzeti.
Naravno još ima "stručnjaka" koji nisu shvatili zašto je poljoprivreda strateška delatnost, no možda će posle salate iz EU (pa na prestolu u svom kupatilu ako ne završe u bolnici) i da ukapiraju.
Prebaciti veći deo subvencija stočarima? Pa čime će da hrane tu stoku? Pomenutom salatom iz Španije?
Ima tu verovatno i nekih interesa (industrije pre svega kao i trgovine).
Uzgred odakle im onih 10ha, kao da smo u '45. ili '46. Strašno! Da neće opet da se robija (kao moj pokojni deda Toša) zbog nemogućnosti plaćanja globe. Ništa me ne bi čudilo. Sve mi ovo nekako deluje - crveno . Ili mi se zbog pretežne boje traktora to samo tako čini?

danasnje slike...
22b7lj.jpg
2nk5nrm.jpg

Nešto mi zaglavjluje ova moja kanta ili sa serverom nešto nije O.K.
Prvo nije prošlo pa sam poslao istu poruku. Može i da se briše!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh