Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
kako pustate sutra ?nakon svakih sat vremena ?nesto se pricalo ako nema nagodbe sutra ce totalna blokada !?

Ipak u ovom protestu je nesto cudno; perdvode ga traktori poslanika ds iz republicke i pokrajinske skupstine a za njima su njihovi pulini, od kojih nemozes
uzeti ni jedan ha drzavne zemlje u zakup. Pa gospodo kad mozete da platite 300 Eura zakup 1ha, stace vam onda subvencije.
Podrzavam prave paore ali njih u ovom protestu nema.

Sabacka bitanga je samo jos jedan od pijuna Svemirskog Borisa, a koji radi za svog pajtosa iz Farmacoma i je... se njemu za vas. STo to djubre nije rekao koja je otkupna cena bila u zetvi, da je to bilo 8 i 9 dinara za zito? Zasto djubre ne kaze da prodaju zito u januaru za 28.7 dinara na EU trzistu? Voleo bih njega da vidim da li bi imao racunicu da radi sa ovim cenama. Nek se javi onaj kome je drzava isplatila te pare i onaj koji je imao taj prinos.! Zasto sabacko djubre ne kaze da vec 2 godine hiljade hektara leze bukvalno pod vodom i da je to sada zabokrecina koja ce biti neupotrebljiva narednih 5 godina ako se voda iole povuce! Idiot racuna i slamu, pa kome treba toliko slame majmune jedan kada ste unistili u toku samo 2009 godine ti i Milosavljevic stocni fond pa je samo u jednoj godini zaklano 60000 rasnih krava, da bi sada uvozili iscedjene krave iz Nemacke koje su i kosti pretvorile u mleko! Probaj ti da prodas slamu sa 300 ha kretenu jedan! Je.. te onaj sto te tu postavio da nam otimate zemlju bando jedna. Ma ovde su najgori novinari jer ili nece ili ne znaju da odgovore ovakvim djubradima!

Ipak u ovom protestu je nesto cudno; perdvode ga traktori poslanika ds iz republicke i pokrajinske skupstine a za njima su njihovi pulini, od kojih nemozes
uzeti ni jedan ha drzavne zemlje u zakup. Pa gospodo kad mozete da platite 300 Eura zakup 1ha, stace vam onda subvencije.

Kako nema pravih paora?Ima mladjih ljudi koji rade zemlju i hoce da postignu nesto u zivotu pa su se zaduzili i rade arende.Mozda treba kao stoka svi da radimo do 50 godina i steknemo koju supu,ambar,za zivota makar jedan nov traktor i okrpljenu kucu ili jednu malu novu kucu?Pa sta sad ja da radim sto ima ljudi u selu koji rade vise zemlje od mene i sto su bogatiji da im vadim oci odakle ti...
A ta prica 300-400 eura je tajkunska jer je to rupa pre par godina bila u zakonu nabiju cene pa onda namerno preko suda ili kako vec ide vrate na pocetnu cenu i ispali pametnjakovici

Svi vi koji se javljate sa komentarima da ovde paora nema, da je to samo politika, radite to po sluzbenoj duznosti, sto od strane BIA, DS ili tajkuna kojima usitnjavanje i siromasenje paora uvek ide na ruku, a sa ciljem kako bi unistili jedinstvenost i slogu paora kakva nije zabelezena na ovim prostorima.

Ne znam otkud im sad tolika briga za stočare. Nema razloga da ni jedan dinar ulože u stočarstvo samo neka garantuju ljudima cenu od 150 din za tovljenike i sve će biti ok. Oni prvo dignu cenu, ljudi zapate pa kad dodje da se prodaju tovljenici cena oko 90 din, a tu stvarno nema računice. A onaj mali iz ministarstva našao računicu na hektaru žita od 200.000 din. U mom selu je cena žita bila 12 do 13 din, ko će ga čuvati kad smo svi zaduženi, za arendu i kredite a oni sad lepo računaju kao cena 30 din. Rod je prosečan od 2 do 3 tone nemož više pa ni da ti bog ujak, cena 13 din, računica jasna.

Vise poljoprivrednika je to primetilo....i komentarisalo se...
...

pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.
OVAKO RAČUNA
U toku emisije na televiziji Avala prikazane je i kalkulacija za posed od 100 hektara pod kukuruzom, gde je prosečan prinos oko osam tona, što je oko 800 tona. Imajući u vidu cenu na tržištu od 21 dinar po kilogramu, vlasnik može da dobije 16,8 miliona dinara od prodaje te kulture.
Ako se na to doda 1,4 miliona dinara subvencija na 100 hektara, koliko traže poljoprivrednici koji protestuju, dobija se ukupno 18,2 miliona dinara (oko 190.000 evra), a kako je procenio Milovanović, čist prihod bi mogao da bude oko 9 miliona dinara (skoro 100.000 evra), što je, kako je kazao, visoka suma za srpske uslove.
Ukoliko se posmatra gazdinstvo od 100 hektara pod pšenicom i ostvari prosečan prihod od pet tona po hektaru, dobija se ukupno 500 tona hlebnog žita, koje na tržištu vredi 28 dinara po kilogramu ili ukupno 14 miliona dinara. Ako se na to, eventualno, doda i tražena subvencija od ukupno 1,4 miliona dinara, bruto prihod je oko 15,4 miliona dinara, od čega je oko 6,5 miliona dinara čista zarada poljoprivredniku.
VIŠE NEĆU NI DA ČITAM OVO ĐUBRE.

Pitalo se ovde sta se radi po centralnoj Srbiji i zasto je nezainteresovana.
Pa evo danas na preslavi (Spasovdan) se upravo o blokadama razgovaralo. Najvise se izvodila racunica 14000x100=1400000. Pare koje vecina u svom zivotu nije na gomili niti ce ih ikada videti, i toga su svesni.
Oni ovaj protest uopste ne dozivlajvaju kao protest nekih svojih, oni u ovome ne vide nista sto bi njima i malo poboljsalo i olaksalo polozaj.
Pitaju se, pa ako ja nekako zivim, skolujem decu, lecim, sahranjujem, vencavam, kupujem deci kompjutere, kupujem mehanizaciju, sa ovih mojih nekoliko hektara zemlje ko zna koje klase a on sa sto hektara vojvodjanske trazi da mu drzava da, onda tu nesto nije u redu. Ili su alavi ili ne znaju da rade. Pominju jos jednu mogucnost ali ne bih da je prenosim ovde, prilicno je neprijatna.
..................iako učešće centralne Srbije u ukupnoj strukturui obradivih površina iznosi 61 odsto.
"O tom regionalnom disbalansu, govori i procena da je od 250.000 hektara neobrađenih oranica u Srbiji, samo 10.000 u Vojvodini, dok je ostatak u užoj Srbiji", kazao je Ševarlić.

dal smo mi alavi ilinimo to je tvoja licna procena,podatke koje sam ti zacrnio su suve cinjenice a to prokomentarisi sam sa sobom i naravno da nije u redu da kukate kako nemate a prst upirete u pravcu severa kad imate toliko neobradjene zemlje.

Ne znam otkud im sad tolika briga za stočare. Nema razloga da ni jedan dinar ulože u stočarstvo samo neka garantuju ljudima cenu od 150 din za tovljenike i sve će biti ok. Oni prvo dignu cenu, ljudi zapate pa kad dodje da se prodaju tovljenici cena oko 90 din, a tu stvarno nema računice. A onaj mali iz ministarstva našao računicu na hektaru žita od 200.000 din. U mom selu je cena žita bila 12 do 13 din, ko će ga čuvati kad smo svi zaduženi, za arendu i kredite a oni sad lepo računaju kao cena 30 din. Rod je prosečan od 2 do 3 tone nemož više pa ni da ti bog ujak, cena 13 din, računica jasna.

Pa sad im je bitno sve samo da toboze pokazu kako je to samo par pojedinaca u pitanju. A kada su te iste stocare naterali da pokolju 60000 rasnih grla za samo godinu dana i da zbog hipoteka izgube kola, kucu ili prodaju deo zemlje, to nije bitno. To djubre nije rekao. Vazno da su im sada i stocari bitni, nemam nista protiv ljudi, samo hocu da kazem koji su to manipulatori propagandom, Gebels im nije ravan. Da ih je Hitler imao, dobio bi II sv. rat, a da ne kazem Milosevic.
A drugo, fala bogu da se neko i na to osvrne. Ja stvarno ne znam ko moze da ima toliki prinos veci od 30 -35 meteri, pogotovo sto ljudima i dalje stoji voda i lupa grad jer protivgradna zastita je samo da za slikanje za Dnevnik RTS 1.

.Ti mora dasi slep::suncanje:: dodi u pančevo pa nas vidi dal ima paora ili ne ja radim 17-18h a tamo sam većinom nije tu problem samo subvencija nego i opšte ponašanje drzave ili štaje već prema poljoprivrednicima

Samo kreteni pričaju ovakve stvrari na televiziji

pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.
OVAKO RAČUNA
U toku emisije na televiziji Avala prikazane je i kalkulacija za posed od 100 hektara pod kukuruzom, gde je prosečan prinos oko osam tona, što je oko 800 tona. Imajući u vidu cenu na tržištu od 21 dinar po kilogramu, vlasnik može da dobije 16,8 miliona dinara od prodaje te kulture.
Ako se na to doda 1,4 miliona dinara subvencija na 100 hektara, koliko traže poljoprivrednici koji protestuju, dobija se ukupno 18,2 miliona dinara (oko 190.000 evra), a kako je procenio Milovanović, čist prihod bi mogao da bude oko 9 miliona dinara (skoro 100.000 evra), što je, kako je kazao, visoka suma za srpske uslove.
Ukoliko se posmatra gazdinstvo od 100 hektara pod pšenicom i ostvari prosečan prihod od pet tona po hektaru, dobija se ukupno 500 tona hlebnog žita, koje na tržištu vredi 28 dinara po kilogramu ili ukupno 14 miliona dinara. Ako se na to, eventualno, doda i tražena subvencija od ukupno 1,4 miliona dinara, bruto prihod je oko 15,4 miliona dinara, od čega je oko 6,5 miliona dinara čista zarada poljoprivredniku.
VIŠE NEĆU NI DA ČITAM OVO ĐUBRE.

Zamoli bih gospodina Miloša Milovanovića iz Ministarstva poljoprivrede da ovakvu tvrdnju iznetu danas na televiziji pojasni ogorčenim zemljoradnicima. Slobodno neka dođe ispred Banovine u Novi Sad i u lice kaže to što je izneo u javnost i naravno da objasni tu svoju računicu!!
Ako gospodin ima svoju zemlju koju obrađuje molimo ga da nam pokaže kako se dobija prosečan prinos od 8t po hektaru kukuruza i 5t po hektaru pčenice. Samo praktično nas zanima ništa teorijski! Pa da i mi konačno zaradimo te silne pare o kojima priča gospodin Milovanović i neće nikada više biti problema u ovoj zemlji jer će svaki zemljoradnik imati za privatni JET, a kamoli novi kombajn.

GOSPODINE MILOVANOVIĆU, ČEKAMO VAS!!

Nazad
Vrh