Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

I šta konkretno će se raditi na protestnoj vožnji.Kako ide plan? Skupimo se i provozamo po gradu i šta onda?

Aaaa jok ide se po gradu u 1 ili 2 sporohodnoj,posto je predstavnistvo u SM oni ce da gase pred opstinom masine i bice tamo ceo dan jer su ministri obecali da dolaze i ispune data obecanja,a posto nece ispuniti dan ili 2 posle toga krecemo na BG da se sve razjebe,zapravo mi necemo da rusimo vlast ali hocemo da ova radi za nas pa mi ih placamo od nasih poreza dobijaju plate.
Post je spojen: [time]1277634368[/time]

Hajde bar organizujte 2 komsija i 3 druga iz sela-ulice kad se bude islo za BG da nas bude sto vise,niko ne sme da nas bije ovo je demokratska zemlja,bice kamere sa te strane smo skroz sigurni za razliku od macvana koji su pre dobili batine.

u opštini Alibunar opšte siromaštvo i nezadovoljstvo a o ovome niko nije ni čuo ništa!!!!

Videćemo kako će ovo ispasti ali to ljudi mora biti organizovano_Ozbiljniji protest ne može da se orga nizuje za tako kratko vreme;sve mora da funkcioniše kao singerica inače uspeha nema.Jedino mi sa foruma umamo neka saznanja ali ovo ostalo pojma nema,a mi smo sitne ribe.treba obavestiti policiju o okupljanju.Pa ne mogu ja otići i reći da će nas biti 100 ili ne znam koliko kad ne znam.Molim Boga da protest urodi plodom pa da nastavimo sa organizacijom do konačnog ispunjenja naših zahteva koji još nisu definisani.

North ARMY je napisao(la):
Aaaa jok ide se po gradu u 1 ili 2 sporohodnoj,posto je predstavnistvo u SM oni ce da gase pred opstinom masine i bice tamo ceo dan jer su ministri obecali da dolaze i ispune data obecanja,a posto nece ispuniti dan ili 2 posle toga krecemo na BG da se sve razjebe,zapravo mi necemo da rusimo vlast ali hocemo da ova radi za nas pa mi ih placamo od nasih poreza dobijaju plate.
Post je spojen: [time]1277601968[/time]

Hajde bar organizujte 2 komsija i 3 druga iz sela-ulice kad se bude islo za BG da nas bude sto vise,niko ne sme da nas bije ovo je demokratska zemlja,bice kamere sa te strane smo skroz sigurni za razliku od macvana koji su pre dobili batine.

Јел ово неко зезање? ''Сада смо сви закаснили''. Ја седео целу ноћ да видим дан и време почетка протеста. па нисмо ваљда могли да најавимо протест пре три дана а незнамо за када га најављујемо! :nono: :udri: :udri: :udri:

Pridruzujem se Stizaninu! Toliko ste otegli da smo mi ostali kratki :zli:

Protest se najavljuje 48h pre pocetka.
Svi smo kratki sa vremenom i njih u asocijaciji zavlace i politicari su ih molili da pomere par dana jer i politicari "podrzavaju" seljake,a jasno je ako nas razvuku za cetvrtak-petak ima da se prosusi seljaci u njive,a politicari na zasluzen vikend. ::lose::

Morali smo brzo delovati,bitno je da budete spremni kad se krene na BG ako ne ispune u utorak nase zahteve.

ljudi,ko je bliže sr.mitrovici može doći kolima,kamionom čime hoće nemora traktorom jednostavno da se pridruži protestu jer biće tu ljudi i koji nisu poljoprivrednici a žele da podrže poljoprivrednike :ppozdrav: :ppozdrav:

Sa kojim zahtevima se izlazi-dali ima neko neku predstavu o tome da možemo bar da upoznamo ljude koje znamo za ubuduće,koji su nam ciljevi
Post je spojen: [time]1277635648[/time]

Pa i ovde smo samo Jovanovic i ja ali se trudimo i ne odustajemo.

Ciljevi su jasni:
Zito 15-16din za SVE.
Da i mi seljaci imamo neko obojeno gorivo kao sto u HR imaju plavi dizel ispod cene.
Mleko 38din/l.
Da se zabrani uvoz mesa sa zapada jer imamo i naseg previse.
Spominjali su cene malina i oko vinograda ali to nisam pratio...

Ljudi moji, ovde je već nekoliko puta postavljano pitanje zahteva iza kojih bi stali. Nešto maglovito je rečeno, ali ja koliko shvatih tog terzića iz asocijacije, on je zadovoljan sa puštanjem u rad javnih skladišta i plaćanjem troškova skladištenja 50% od strane države iako je obećano 100%. Protest će izgleda uspeti al samo u vojvodini i tamo gde ima udruženja. Treba ovu situaciju iskoristiti za formiranje i organizovanje svuda tamo gde nema nikakvog oblika organizacije. Meni nije problem da dodjem u bgd kad god se dogovorimo ali šta da kažem npr. komšiji zašta se ide? KONKRETNO.

Kad bi bar pola uspeli u startu da izvučemo

Treba težiti organizovanju sindikata poljoprivrednika-zadatak br.1

Uspecemo jer ovako organizovani nismo bili nikad,kad se ide u ministarstvo ne ide samo predsednik nase asocijacije vec ide i jos nekoliko clanova jedan je iz macve predstavnik malinara on je bio sinoc sa nama,ima ih dosta,napokon da smo se slozili u svim oblastima poljoprivrede i izasli pred njih.
Svaka lokalna tv prenosi da ce biti protesti,prenosi B92,Pink,Jesenjin,Fox,Sremska,mozda jos neka ali sam za ove siguran.

Idemo da se borimo za bolje sutra ovo nije borba samo za vas vec i za vasu decu ja nemam punih 20g i borim se za moju buducnost da nas ne uguse kako su poceli majku im lopovsku. :zli:

Nasi se nece prodati za to mogu da se kladim za ljude sa kojima sam sinoc bio nakon masovnog sastanka,oni su ozbiljni a imaju podrsku jos nekih ljudi koji su veterani svih protesta... i znaju kako pregovarati i na koji nacin traziti. ::namigivanje::

Obećanja odlažu blokadu puteva
Autor B92

Asocijacija poljoprivrednika zadovoljna je sastankom sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede, kaže potpredsednik Asocijacije Dragiša Terzić.Dogovoreno je da ministarstvo izdvoji novac za osposobljavanje javnih skladišta, čime će prema rečima Terzića biti razbijen monopol.Asocijacija poljoprivrednika Srbije od Vlade je zahtevala ukidanje monopola na tržištu, suzbijanje kriminala u poljoprivredi, posebno od strane uvozničkog lobija.

“Ono što nam je obećano je da će javna skladišta najkasnije do utorka proraditi i da je Ministarstvo poljoprivrede odnosno kompenzacioni fond obezbedio sredstva da naši proizvođači mogu skladištiti robu u zemljoradničkoj zadruzi Arilje da će na osnovu skladištnine koju dobiju od zadruge moći da dobiju kredit od tr posto kamate i čekati povoljan momenat da prodaju svoju robu na evropskom i svetskom tržištu“, kaže on.

Terzić dodaje da će se „na taj način razbiti monopol, time što će proizvođači koji su spremni da predaju malinu u javno skladište napraviti zdravo tržište slobodnim gde će se ostali hladnjačari utrkivati sa cenom”.Na pitanje da li to znači da Asocijacija poljoprivrednika Srbije neće blokirati puteve u Srbiji, kao što je najavljivala, Terzić kaže da blokade "za sad sigurno nema, ali videćemo kad ovo zaživi“.„Ja se nadam da će sve biti kao što smo se dogovorili i da neće biti nikakvih problema. Ono što je veoma bitno za proizvođače je da zadrže javno skladište i da mi ne zavisimo od toga da robu moramo davati hladnjačarima”, dodaje on.

Ko je ovaj lik Terzic :sta: sigurno se dobro "ogradio" ::novac::

Pa o tome sam govorio i stavljao link sa Poljopartner sajta gde sam prvo i naišao na ovo. E sad kome verovati??
NA da li je i taj lik terzić bio sa vama?

Lazu novine :cao:

Ako je vama razumno da se samo nekolicina zita da u rezerve vi slobodno cekajte da vidite listu na kojoj mozda jeste mozda niste.
On je podpredsednik i mali autsajder,glavni je Sujmanac on je predsednik i on odrzava sastanke.

North ARMY je napisao(la):
Svaka lokalna tv prenosi da ce biti protesti,prenosi B92,Pink,Jesenjin,Fox,Sremska,mozda jos neka ali sam za ove siguran.

Znaći jednog smo uhvatili da laže :zli:

Nazad
Vrh