Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drzava upravo tme i sluzi da zastiti standard vecine gradjana i da intervenise trzisnim mehanizmima, a intervencija iz robnih rezervi je trzisni mehanizam koji povecava ponudu i tako smiruje cene, u slucaju da dodje do naglog nesrazmernog skoka istih.
U trzisnoj privredi prodavac je slobodan da za svoju robu trazi koju god zeli cenu i da je proda samo po onij ceni nakoju on pristane. Niko proizvodjace psenice ne moze prisliti da proadju svoju robu po ceni po kojoj nece osim trzista.
U scenariju koji predlazes je, nadam se ne razumom vec besom inicirana, ogoljena zelja za osvetom ogromnoj vecini gradjana koja nikakve veze sa subvencijama nema. Ako mislitre da hleb treba da bude 3,5 evra podignite cenu psenice na koliko god zelite, na 100 na 200 dinara i ne dajte je ispod toga. Samo nemojte ocekivati da u vasoj toj osveti prema drugim gradjanima saucestvuje i drzava pa da zabrani da jeftinija psenica dodje na trziste.
Pisuci ovakve komentare tesko da na svoju stranu pridobijate ikoga ako vam je do toga uopste stalo.
Potpuno si u pravu ne bi bilo 10000 paora nego mnogo mnogo vise
"IRONHEAD"-rekao sam ti da nekenjaš jednom,i nemoj da ti to više ponavljam.radi ti tvojih nekoliko hektara i ispiraj sam sebi mozak pametnjakoviću.to što se zovu subvencije tkz.to je regres za repromaterijal,to su se ljudi za to zadužili ili platili.država treba da vrati pare jer ja prvi nebi kupovao naftu na pumpi,skupo seme sa pdv-om,đubrivo sa pdv itd.......Nekenjaj više kad nemaš veze sa poljoprivredomPitalo se ovde sta se radi po centralnoj Srbiji i zasto je nezainteresovana.
Pa evo danas na preslavi (Spasovdan) se upravo o blokadama razgovaralo. Najvise se izvodila racunica 14000x100=1400000. Pare koje vecina u svom zivotu nije na gomili niti ce ih ikada videti, i toga su svesni.
Oni ovaj protest uopste ne dozivlajvaju kao protest nekih svojih, oni u ovome ne vide nista sto bi njima i malo poboljsalo i olaksalo polozaj.
Pitaju se, pa ako ja nekako zivim, skolujem decu, lecim, sahranjujem, vencavam, kupujem deci kompjutere, kupujem mehanizaciju, sa ovih mojih nekoliko hektara zemlje ko zna koje klase a on sa sto hektara vojvodjanske trazi da mu drzava da, onda tu nesto nije u redu. Ili su alavi ili ne znaju da rade. Pominju jos jednu mogucnost ali ne bih da je prenosim ovde, prilicno je neprijatna.
Ma hajde , oci si nam otvorio, samo si zaboravio da oni predstavaljaju 90% poljoprivredih parcela u privatnom vlasnistvu u Vojvodini.
Čanak: "Puteve blokirao Dačić"
IZVOR: BETA, TANJUG
Novi Sad, Beograd -- Nenad Čanak optužio ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da je "njegova policija" odgovorna za višednevnu blokadu vojvođanskih puteva.
Lider LSV-a je naveo da Vojvodinu nisu blokirali paori i njihovi traktori, nego Dačićeva policija koja im ne dozvoljava da odu za Beograd.
"Oni bi tamo u Beogradu izrazili svoje opravdano nezadovoljstvo zbog smanjenja prava na subvencije", izjavio je Čanak.
Lider LSV se potom zapitao kako je moguće da MUP dozvoli paradu ponosa ili miting podrške Ratku Mladiću, a ne dozvoli miran protest seljaka u Beogradu.
"Posetio sam učesnike protesta i oni su mi rekli da samo traže da ih primi neko ko može da reši njihove probleme. Očigledno je da te probleme ne može da reši Vlada Vojvodine, nego Vlada Srbije. Tu nastaju gotovo nepremostive teškoće, jer je Srbija visoko centralizovana država", zaključio je Čanak.
Drzava upravo tme i sluzi da zastiti standard vecine gradjana i da intervenise trzisnim mehanizmima, a intervencija iz robnih rezervi je trzisni mehanizam koji povecava ponudu i tako smiruje cene, u slucaju da dodje do naglog nesrazmernog skoka istih.
U trzisnoj privredi prodavac je slobodan da za svoju robu trazi koju god zeli cenu i da je proda samo po onij ceni nakoju on pristane. Niko proizvodjace psenice ne moze prisliti da proadju svoju robu po ceni po kojoj nece osim trzista.
U scenariju koji predlazes je, nadam se ne razumom vec besom inicirana, ogoljena zelja za osvetom ogromnoj vecini gradjana koja nikakve veze sa subvencijama nema. Ako mislitre da hleb treba da bude 3,5 evra podignite cenu psenice na koliko god zelite, na 100 na 200 dinara i ne dajte je ispod toga. Samo nemojte ocekivati da u vasoj toj osveti prema drugim gradjanima saucestvuje i drzava pa da zabrani da jeftinija psenica dodje na trziste.
Pisuci ovakve komentare tesko da na svoju stranu pridobijate ikoga ako vam je do toga uopste stalo.
"IRONHEAD"-rekao sam ti da nekenjaš jednom,i nemoj da ti to više ponavljam.radi ti tvojih nekoliko hektara i ispiraj sam sebi mozak pametnjakoviću.to što se zovu subvencije tkz.to je regres za repromaterijal,to su se ljudi za to zadužili ili platili.država treba da vrati pare jer ja prvi nebi kupovao naftu na pumpi,skupo seme sa pdv-om,đubrivo sa pdv itd.......Nekenjaj više kad nemaš veze sa poljoprivredom