Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Ako se ovo na mene odnosilo evo ponavljam....trenutno naravno sedim na nekoj stolici tj fotelji jer kucam, a inace sam svaki dan po ceo dan na svom imanju poljoprivrednom. Seljak sam koji iskljucivo od poljoprivrede zivi. Postoje clanovi ovog foruma koji sve to mogu da posvedoce jer su bili kod mene kuci i sve to videli.
Zao mi ze sto ovo moram da ponavlajm vec drugi, treci put ali zacudjuje cinjenica da se normalnoim smatra samo jednoumlje kada se o seljacima radi, da se tu drugacije misljenje smatra izdajom ili se cak ne veruje da ono uopste moze postojati.

Drzava upravo tme i sluzi da zastiti standard vecine gradjana i da intervenise trzisnim mehanizmima, a intervencija iz robnih rezervi je trzisni mehanizam koji povecava ponudu i tako smiruje cene, u slucaju da dodje do naglog nesrazmernog skoka istih.
U trzisnoj privredi prodavac je slobodan da za svoju robu trazi koju god zeli cenu i da je proda samo po onij ceni nakoju on pristane. Niko proizvodjace psenice ne moze prisliti da proadju svoju robu po ceni po kojoj nece osim trzista.
U scenariju koji predlazes je, nadam se ne razumom vec besom inicirana, ogoljena zelja za osvetom ogromnoj vecini gradjana koja nikakve veze sa subvencijama nema. Ako mislitre da hleb treba da bude 3,5 evra podignite cenu psenice na koliko god zelite, na 100 na 200 dinara i ne dajte je ispod toga. Samo nemojte ocekivati da u vasoj toj osveti prema drugim gradjanima saucestvuje i drzava pa da zabrani da jeftinija psenica dodje na trziste.
Pisuci ovakve komentare tesko da na svoju stranu pridobijate ikoga ako vam je do toga uopste stalo.

Evo, ti cene u Nemackoj, ZEMLJI SA TRZISNOM EKONOMIJOM cije cene nisu OSVETNICKE vec izgradjene na slobodnom trzistu!!!!!!!!!!! ps bio sam u Nemackoj pre godinu tako da pored linka, mogu i licno da posvedocim o ceni hleba u EU.
http://www.baeckerei-maus.de/cat8985.html

Mislim da bi realno leb trebalo da kosta 3.5e, ali i da plate budu proporcionalno vece. Medjutim, gospoda na vlasti upropastila drzavu losim potezima, vecina ljudi nema nikakve plate pa su i cene proizvoda nerealno niske da bi gradska gospoda mogla da uzivaju i da bi se odrzo socijalni mir. Kad cela ekonomija bude pukla, ode sve u Bozju mater, al sve uvek puca prvo po seljaku. Samo da dodam da podrzavam protest 100% i da istrajete u svojim nastojanjima. Pozdrav!

Mene samo interesuje šta ste vi "sa drugačijim mišljenjem" dosad konkretno uradili, osim što tupite kako bi trebalo ovako i onako. Lako je filozofirati na bezbednoj udaljenosti od fronta.

Ja sam hobista. Školujem se za inženjera. Tako da meni ni iz džepa ni u džep to što se tiče subvencija i svega ostalog. Ali sam prisustvovao i protestu u Bačkom Petrovcu, a za Novosađane sam i kesu odrešio. Ovu temu čitam jer me interesuje kako stvari napreduju za paore i izuzetno mi idu na živce oni što samo filozofiraju a ništa konkretno nisu u stanju da urade.

Slika danas iz Pećinaca.
2dvqv06.jpg

Ma treba hleb da poskupi,opet pisem isto sladoled 100dinara,pivo 50din,cigarete 100dinara,cokoladica 50din,samo vekla hleba da bude 30din i kila mesa 100din e pa nece moci !!

Da ne spominjem da je flasa vode cca 45din a litra mleka ni 35din...

Pa atila kriterijumi za odredjivanje sta je to konkretno su dosta fleksibilni.
Ja konkretnim podrazumvam to sto sa svojih nekoliko hektara bez ikakvih subvencija uspevam da deci svojoj obezbedim pristoijno skolovanje i koliko toliko normalan zivot.
Trudim se da im obezbedim i vise, i sto je narocito vazno pokusavam da procenim koji su to potezi koji mi mogu obezbediti uslove da sebi i svojoj porodici omogucim lepsi i kvalitetniji zivot. Za ovaj konkretno protest smatram da ja nikakve konkretne ni posredne ni neposredne koristi necu imati. Ovaj protest se ne tice mene vec poprilicno malog broja ljudi koji sigurno nisu reprezent srpskog seljaka. Bez uvrede i nadam se bez pogresnog razumevanja, ali mislim da oni sada vode samo svoju bitku i da vecina, i to znacajna vecina, od tog protesta pa ma kako da se on zavrsi nece imati nikakvu konkretnu dobit. Rekoh vec daje problem sprske poljoprivrede a time i moj je mnogo kompleksiji od pitanja da li ce par hiljajda ljudi dobiti bas vse sto su ukalkulisali.

Cena hleba....
Ok ok, ne poricem da su te cene tamo.
Da li treba da budu i ovde je sasvim drugo pitanje kao i to koliko bi procenata gradjana od takvih cena imalo korist a koliko stetu i treba li dtrzava da stiti interese svih ili samo pojedinih.
I na kraju najvaznije pitanje, kojim mehanizmima postici tu cenu?
A zasto su cene hleba u Evropi viskoke je viseslojno pitanje pa izmedju ostalog i kulturolosko. Hleb tamo nema vaznost kakvu ovde ima.

Nešto ne vidim da se okupljaju ljudi južnije od Save i Dunava. Ako već imaju neke svoje zahteve, zašto ne izađu na puteve i traže ih? Zašto sada ne iskoriste priliku nego sede kući i zaje*avaju Severnjake koji su se digli?
Filozofi neka mrdnu dupeta pa neka pridodaju svoje zahteve već postojećim. A ako neće, onda neka ne troše tastaturu uzalud.

evo kod nas u šidu je sve moguće blokirano-granični prelaz tovarnik sa hrvatskom,špedicija batrovci i kamioni kroz adasevce,vašicu nemogu da prolaze,neki idu lenijama i tu i ostaju:haha:zaglavljeni,opština šid je blokirana,granica sa bosnom u selu kuzmin je zatvorena,koliko čujem i selo ljuba je blokirano,kod nas trnutno ni muva nemože da prođe.granični prelaz batrovci je pretrpan sa kamionima i kamioni su sve zagušili.POZDRAV I NEDAJTE SE SADA!!!!!!

Čanak: "Puteve blokirao Dačić"

IZVOR: BETA, TANJUG
Novi Sad, Beograd -- Nenad Čanak optužio ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da je "njegova policija" odgovorna za višednevnu blokadu vojvođanskih puteva.

Lider LSV-a je naveo da Vojvodinu nisu blokirali paori i njihovi traktori, nego Dačićeva policija koja im ne dozvoljava da odu za Beograd.

"Oni bi tamo u Beogradu izrazili svoje opravdano nezadovoljstvo zbog smanjenja prava na subvencije", izjavio je Čanak.

Lider LSV se potom zapitao kako je moguće da MUP dozvoli paradu ponosa ili miting podrške Ratku Mladiću, a ne dozvoli miran protest seljaka u Beogradu.

"Posetio sam učesnike protesta i oni su mi rekli da samo traže da ih primi neko ko može da reši njihove probleme. Očigledno je da te probleme ne može da reši Vlada Vojvodine, nego Vlada Srbije. Tu nastaju gotovo nepremostive teškoće, jer je Srbija visoko centralizovana država", zaključio je Čanak.

Pitalo se ovde sta se radi po centralnoj Srbiji i zasto je nezainteresovana.
Pa evo danas na preslavi (Spasovdan) se upravo o blokadama razgovaralo. Najvise se izvodila racunica 14000x100=1400000. Pare koje vecina u svom zivotu nije na gomili niti ce ih ikada videti, i toga su svesni.
Oni ovaj protest uopste ne dozivlajvaju kao protest nekih svojih, oni u ovome ne vide nista sto bi njima i malo poboljsalo i olaksalo polozaj.
Pitaju se, pa ako ja nekako zivim, skolujem decu, lecim, sahranjujem, vencavam, kupujem deci kompjutere, kupujem mehanizaciju, sa ovih mojih nekoliko hektara zemlje ko zna koje klase a on sa sto hektara vojvodjanske trazi da mu drzava da, onda tu nesto nije u redu. Ili su alavi ili ne znaju da rade. Pominju jos jednu mogucnost ali ne bih da je prenosim ovde, prilicno je neprijatna.
"IRONHEAD"-rekao sam ti da nekenjaš jednom,i nemoj da ti to više ponavljam.radi ti tvojih nekoliko hektara i ispiraj sam sebi mozak pametnjakoviću.to što se zovu subvencije tkz.to je regres za repromaterijal,to su se ljudi za to zadužili ili platili.država treba da vrati pare jer ja prvi nebi kupovao naftu na pumpi,skupo seme sa pdv-om,đubrivo sa pdv itd.......Nekenjaj više kad nemaš veze sa poljoprivredom

Ma hajde , oci si nam otvorio, samo si zaboravio da oni predstavaljaju 90% poljoprivredih parcela u privatnom vlasnistvu u Vojvodini.

Pa to onda znaci da imaju moc i cemu onda pozivanje nemocnih da im pomognu ? Ovo pozivanje nemocnih da pomognu mocnima i to samo da bi mocni resili neki svoj problem je, hajd da budem blag, prilicno neukusno.
Kada bi se zahtevi odnosili na ukupan agrar onda bi imalo smilsa da svi ucetvuju jer bi tako svi branili neke svoje interese ali ovako to nije slucaj.

Ja vam zelim uspeh u pregovorima ali pored te zelje ne vidim razlog zasto bih se vise angazovao a verujem da ni velika vecina seljaka taj razlog ne vidi.

Miroslave, hajd pokusaj da budes pristojan. Vazi?
Inace, za tvoju informaciju, sam termin subvencija u sebi sadrzi mnogo mera kojim neko nekome pomaze pa izmedju ostalog i regresi i premije i dotacije i jos mnogo toga..Nemoj o terminologiji, manje je vazna a i ne poznajes je.

Čanak: "Puteve blokirao Dačić"

IZVOR: BETA, TANJUG
Novi Sad, Beograd -- Nenad Čanak optužio ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da je "njegova policija" odgovorna za višednevnu blokadu vojvođanskih puteva.

Lider LSV-a je naveo da Vojvodinu nisu blokirali paori i njihovi traktori, nego Dačićeva policija koja im ne dozvoljava da odu za Beograd.

"Oni bi tamo u Beogradu izrazili svoje opravdano nezadovoljstvo zbog smanjenja prava na subvencije", izjavio je Čanak.

Lider LSV se potom zapitao kako je moguće da MUP dozvoli paradu ponosa ili miting podrške Ratku Mladiću, a ne dozvoli miran protest seljaka u Beogradu.

"Posetio sam učesnike protesta i oni su mi rekli da samo traže da ih primi neko ko može da reši njihove probleme. Očigledno je da te probleme ne može da reši Vlada Vojvodine, nego Vlada Srbije. Tu nastaju gotovo nepremostive teškoće, jer je Srbija visoko centralizovana država", zaključio je Čanak.

Bato, zaboravio si da ne moze nista da mrdne a da nema befel Svemirskog Borisa. Juce vam je ''legitimni'' predsednik lepo rekao sta misli o vama i vasem protestu, i verujte mi, nece odustati, taj je spreman da ide preko mrtvih. Videli ste kako je onaj Nikolic mogao zamalo sebe da ubije. Sta mislite koliko ce imati sentimentalnosti za vase probleme? Ista je to sve marva, ili su uzeli predvidjene pare za sledece izbore ili ovim potezom nameravaju da Vojodjansku zemlju prodamo u bescenje kao Madjari i Rumuni velikim internacionalnim kompanijama u bescenje, a mi da ostanemo sa par hektara pa ko prezivi. SAmo da podsetim da su banditi vec podmirili tajkune Matiju u Miska i to da bi ih ovi odrzali na vlasti, sada slicno rade ali se nadaju proviziji od strane istih multinacionalnih agrarnih kompanija.
tako da ostanite dosledni u ostvarivanju svojih prava.

Drzava upravo tme i sluzi da zastiti standard vecine gradjana i da intervenise trzisnim mehanizmima, a intervencija iz robnih rezervi je trzisni mehanizam koji povecava ponudu i tako smiruje cene, u slucaju da dodje do naglog nesrazmernog skoka istih.
U trzisnoj privredi prodavac je slobodan da za svoju robu trazi koju god zeli cenu i da je proda samo po onij ceni nakoju on pristane. Niko proizvodjace psenice ne moze prisliti da proadju svoju robu po ceni po kojoj nece osim trzista.
U scenariju koji predlazes je, nadam se ne razumom vec besom inicirana, ogoljena zelja za osvetom ogromnoj vecini gradjana koja nikakve veze sa subvencijama nema. Ako mislitre da hleb treba da bude 3,5 evra podignite cenu psenice na koliko god zelite, na 100 na 200 dinara i ne dajte je ispod toga. Samo nemojte ocekivati da u vasoj toj osveti prema drugim gradjanima saucestvuje i drzava pa da zabrani da jeftinija psenica dodje na trziste.
Pisuci ovakve komentare tesko da na svoju stranu pridobijate ikoga ako vam je do toga uopste stalo.

"IRONHEAD"-rekao sam ti da nekenjaš jednom,i nemoj da ti to više ponavljam.radi ti tvojih nekoliko hektara i ispiraj sam sebi mozak pametnjakoviću.to što se zovu subvencije tkz.to je regres za repromaterijal,to su se ljudi za to zadužili ili platili.država treba da vrati pare jer ja prvi nebi kupovao naftu na pumpi,skupo seme sa pdv-om,đubrivo sa pdv itd.......Nekenjaj više kad nemaš veze sa poljoprivredom

Miroslave, nemojmo se uopšte baviti sporednim stvarima kao što je neko ko i sam vidiš nema veze sa onim što nas pogađa. Ignorišite ljudi ovakve provokatore sitne **greška i secikese koji pametuju a nisu ništa u životu uradili pa im je krivo zbog toga. Znam da je teško sada biti pamtan ali nedajmo se sada piriti sa promajom nego zauzmimo se za prave stvari!

BLOKADA DO ISPUNJENJA ZAHTEVA!
NEMA ODUSTAJANJA, NEMA NAZAD!
SADA ILI NIKAD!
PAORI POKAŽITE OD ČEGA STE SAZDANI!

Nazad
Vrh