Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Proverena informacija, nocas oko 3h probijena blokada kod Opova, prosli su oko 3 traktora most na Tamisu, digla se malo frka u Bg, poslali su ninjdja kornjace sa Tamiskog mosta iz Panceva...

Ja sam u Beogradu, tu radim, ovde sve funkcionise normalno, cak su u gradu i manje guzve nego sto je uobicajeno. Ovde ljudi znaju da su blokade, ali to se njih ne dotice i to im je sve daleko i svejedno, vazno je samo da Beograd funkcionise, zato dok se ne blokira Beograd nema nista od protesta ni od medijske pokrivenosti, ovako je sve lokalno i daleko od ociju javnosti.
Vise pricaju o debelim i pijanim i razgolicenim seljacima nego o pravednosti protesta.

Poslednja izmena:
@SLAVKOS

Ajde lepo, a kad ta deca zavrse skole sta ce raditi? Pravice svoje barikade?
A ja jesam na barikadama, i tacno je da ima "pijanih budala" ali medju nama pokusavamo da ih eliminisemo, i u tome uspevamo.

A ako se pojavis na barikadi i bezobrazno zahtevas svoja gradjanska prava zapitaj se sta je sa NASIM gradjanskim pravima?
Ja imam traktor koji je registrovan, pokazao sam im i saobracajnu dozvolu i tehnicki pregled, ispravan traktor a nemogu da prodjem putem. Odakle im pravo da mi ogranicavaju slobodu kretanja (policija)? Mozda je uvedeno vanredno stanje a meni to nije poznato?

Ako se danas nešto više ne uradi bojim se da će vikend doneti smirivanje protesta, a sutra je već petak!!!

Mozda bi bilo pametnije da svi traktori koji blokiraju lokale krenu na one glavnije tacke okupljanja koje su blize beogradu i da se izvrsi pritisak da se probijemo kroz policiju da nas ima vise tamo (hrvatski scenario). Treba nositi sajle i nema problema ni za pandurske "kornjace". Ovako dosta zajebavamo svoje sugradjane!

mislim da se zahtevi moraju prosiriti da obuhvate poljoprivrednike od 0.5 do 100ha da se jos vise omasove protesti
ovako mediji predstavljaju ruznu sliku o seljacima burzujima koji dobijaju 14000e iz drzavne kase
mislim da sam video na tv oca od clana Bubu pored novog traktora i ubacili su samo deo gde on kaze kako je traktor platio 53000e i kako je racunao na te subvencije
i sad kad gleda neko to....mozete zamisliti kako to izgleda u osiromasenom narodu.....
zajednicki cilj je potreban za uspeh,ovako samo prave rezdor medju seljacima a revolt gradjana

Od smene ministra nema ništa ,tj. može on da se smeni ali se ništa neće promeniti pošto očigledno poljoprivredu i sve druge oblasti vodi i odlučuje Predsednik Tadić čovek je uzeo sve konce u svoje ruke a za Ministra je postavio svog dosadašnjeg savetnika šta treba više reći. .I mislim da se on nije umešao do ovoga ne bi ni došlo.

@Dolovac
Nije almex jedini koji gradi stale tako je kod svih tajkuna i u nasoj opstini se nesto culo za nove stale i izmuzista

Ako sa 50ha i više ne možete da preživite bez tričavih 14000RSD, na zemlji gde sve možeš zaboraviti samo ne da poseješ i ubereš, ni ne treba da se bavite onim čim se bavite. Ratarstvo je u principu sezonski posao i veći deo godine bi da se dosađujete i lepo živite. Samo dođe red i na te sa puno ha. Velika riba uvek pojede manju. Video sam razne stvari pa i one koji iz Vojvodine dolaze da pleve i okopavaju malinu, što vas više bude alavih biće više i onih drugih. A ove autonomaške pisanije ne bih ni komentarisao, valjda na forumu ima neko ko čita i briše takve politički orjentisane postove (Možda grešim, jer puno puta videh da da takvi postovi prolaze. Neki drugi bivaju sankcionisani).

U svakom slučaju podržavam proteste poštenih i radnih ljudi protiv ovakve nazovi vlasti, koju sami izabraše.

mislim da sam video na tv oca od clana Bubu pored novog traktora i ubacili su samo deo gde on kaze kako je traktor platio 53000e i kako je racunao na te subvencije
i sad kad gleda neko to....mozete zamisliti kako to izgleda u osiromasenom narodu.....

Ako je to zaista bio cika Tosa onda nek ljudi iz grada vide coveka koji je primer postenja i rada, koji je ceo svoj zivot radio kao crnac i koji ima sina koji ostaje na selu. On je covek iz mog sela i jako dobro znam o cemu govorim. A da li je rec o tajkunu govore njegove ruke. A gospoda iz grada nek dodju da se jedan dan menjaju sa cika Tosom pa da vide kako "tajkuni" zive.

NE DAM BRE VISE...DOKLE OVAKO...POSTENE I VREDNE LJUDE KAO CIKA TOSA SADA PREDSTAVLJAJU KAO KULAKE I KAO ONE KOJI KORISTE DRZAVU...A ON JE ETALON RADA I POSTENJA JEDNOG VOJVODJANSKOG PAORA

BOLI ME BRE OVO, COVEKA ZNAM I ODRASTAO SAM UZ NJEGA I NJEGOVU PORODICU

Izvinjavam se svima na :off_topic: ali su me pogodilu u zicu G

tacno je da su u ovoj situaciji vojvodjani najugrozeniji jer smo nase ljude i nasu decu blokirali dok u beograsu zive kao da se nista ne desava! boli ih **greška ne moraju nigde ni da mrdnu strazite ve imaju pa sto bi se trcali za tamo neke seljake koji se ubise da ih neko cuje! probijajte barikade ljudi, blokirajte autoput, ostavimo Vojvodinu na miru dosta su je pljuvali i gazili pa sad i od nas to da doceka! ulazite u beograd i trazite nov nacin da se sedne za pregovaracki sto! pokrajinska vlada nas je izneverila svi bi trebali da se stide i sami odu sa polozaja zajedno sa celokupnim ministarstvom poljoprivrede a i sama vlada! nemamo vise sta da trazimo ovde! u beogradu je resenje problema!

Voleo bih da nekoga ko gaji maline , krompir ili šljivu u Šumadiji dođe u Vojvodinu da se uveri kakvo je stanje u poljoprivredi na severu Sribije! Ako neko ima 100ha pšenice pa još 100ha kukuruza pa još 100ha suncokreta pa 100ha repe pa 100ha soje baš me zanima kad je taj period u godine kada se možeš odmarati i koliko "dugo traje"?? Da ne spominjem mehanizaciju kaoja mora da isprati ratarske poslove, a ne pada sa neba i niko je ne poklanja! Koliko ima traktora u Šumadiji snage preko 200ks, a koliko na severu Srbije:haha: I malo se zapitajte da li jedete meso od životnja koje jedu maline, kupus, krompir i kelerabu ili od onih koje jedu stočnu hranu spravljenu od žitarica. A kad sledeći put budete u pekari portažite hleb od maline i mešan sa brašnom od krompira.

Nazad
Vrh