Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
LJudi opet hoce da nas izvacare, da bi zito dobili po ceni kao i prosle godine,jer posto nisi dobio subvencije a obecali su ,a ti si racunao na njih rata za kredit dolazi pa ces zito morati ta prodas po bilo kojoj ceni, u stvari po ceni koju su oni isplanirali.

Ljudi smena ministra i celog njegovog kabineta! Pa nek na njegovo mesto dodje neko ko zna da resi ovaj problem! Pare su bile tu sada ih nema! Neka dodje neko ko zna gde su pare i kako da se vrate u budzet! Novog ministra ili nista!

I jos ovo : Nekoliko hiljada paora iz Vojvodine, koji se bune što veliki poljoprivrednici, sa više od 30 hektara zemljišta, ne mogu da dobiju subvenciju države, juče su ponovo pokušali da traktorima dođu u Beograd na protest ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, ali ih je policija sprečila.

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković rekao je da će poljoprivrednici nastaviti sa još žešćim pokušajima da stignu do Beograda.

Naši sagovornici tvrde da poljoprivrednici koji poseduju mnogo zemljišta i bez subvencija države mogu ostvariti odličan profit, dok mali nisu u takvoj mogućnosti.

- Treba pomagati male, a bogatašima subvencije i ne trebaju. Interesantno je da neki od njih imaju više stotina hektara, koje su rasparčali i registrovali na srodnike i prijatelje.

Kako je registracija završena, sada ne mogu dodatno da usitne gazdinstva i dobiju još novca od Ministarstva poljoprivrede - kaže izvor iz ovog ministarstva.

Koje bre usitnjavnje gazdinstava! Pa koliko puta bre pio fa se plati? Pa ni ovo ne mogu da platim ne da razbijam gazdinstvo na pet gazdinstava!

A ovako kaze Kurir Sastanak ministra i štrajkača

Ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović zakazao je sinoć sastanak sa predstavnicima nezadovoljnih poljoprivrednika. Do zaključenja ovog broja Kurira nije poznato da li je postignut dogovor.

ZARADA NA PŠENICI

Prihodi:
Zrno (rod od 6.000 kg) 168.486
Slama (250 bala) 12.500
Subvencije 14.000 po hektaru
Ukupno: 194.986

Rashodi:
Seme (350 kg) 11.340
Mineralno đubrivo 16.950
Stajnjak 12.000
Sredstva za zaštitu bilja 5.440
Troškovi mehanizacije 34.500
Ukupno 80.230

DOBIT 114.756 po hektaru
*Cene su u dinarima
po kojoj ceni je racunata dobit-a po kojoj ceni je vecina prodala? setite se proslogodisnjeg strajka oko cene psenice? ako je zaradio na slami ?kod nas niko. a gospodine ministre kada ste to sve znali sto ste to obecavali da ce sve biti kao prosle godine?

Koje bre usitnjavnje gazdinstava! Pa koliko puta bre pio fa se plati? Pa ni ovo ne mogu da platim ne da razbijam gazdinstvo na pet gazdinstava!

Saska da radis 500-600 hektara pitao bih te da li bi imala da razbijes gazdinstvo na 5-6 i platis 40-50 hiljada za svako?!Jedino cemu se protivim je to,sto tajkuni rade vec godinama,razbiju na 10-15-20 zavisno koliko imaju i dobijaju ogromne pare i kupuju jos zemlje,i jos,jos...Tako da mi sa 12-13 ha ne mozemo u utakmicu sa njima a npr..mogli bi da radimo jos toliko ako ne i vise.Moja puna podrska pravom Srpskom paoru i mnogim drugarima koji su u PA

Ma nije on nista obecao, on je dosao da pomrsi racune i ponisti ono sto je pre njega obecano. Smeniti ministra i kraj price. Traziti ponovo sastanak i traziti smenu kabineta ministra.

Saska da radis 500-600 hektara pitao bih te da li bi imala da razbijes gazdinstvo na 5-6 i platis 40-50 hiljada za svako?!Jedino cemu se protivim je to,sto tajkuni rade vec godinama,razbiju na 10-15-20 zavisno koliko imaju i dobijaju ogromne pare i kupuju jos zemlje,i jos,jos...Tako da mi sa 12-13 ha ne mozemo u utakmicu sa njima a npr..mogli bi da radimo jos toliko ako ne i vise.Moja puna podrska pravom Srpskom paoru i mnogim drugarima koji su u PA

PA SA 12 13 HA I NE MORAS DA SE TAKMICIS SA NJIMA I DO SADA A I OD SADA PO NOVOJ UREDBI IMAS PRAVO NA SUBVENCIJE OD 14000 DIN PO HA. A TI NE MOZES SPRECITI LJUDE KO GOD ONI BILI DA NADJU RUPU U ZAKONU I NADJE NACIN DA SE DOCEPA PARA, I SAMO ZBOG TOGA NE TREBA OVAJ PROTEST OSUDITI NA PROPAST. a to za jos i jos zemlje krivite ministarstvo koje je trazilo ukrupnjavanje poseda! uvek ce se naci neka ceca da se sa zakonom lepo nagodi i napuni drzavni budjelar!

a i moj dugorocni plan i jeste da radim oko 500ha zemlje? zar je to lose? digli smo kredite i vredno radili da osnujemo rentabilno gazdinstvo u kom moze pristojno da se zivi! zelim da radim i da znam zasto radim, ja necu da mi ministar da socijalu pa da prezivljavam hocu da zivim od svog rada, i svoje gazdinstvo ostavim u amanet mojoj deci,a hvala bos bogu imam ih troje i to tri sina pa imam za kog da radim! pomazu se najbolji djaci, stipendiraju najbolji studenti, najboljima se pruza dodatni podsticaj da budu jos bolji. mi smo od porodicnih gazdinstava stvorili mala porodicna preduzeca i trazimo od drzave da prepozna rentabilnog paora koji ce ime srbije proneti van granica zemlje.

PA SA 12 13 HA I NE MORAS DA SE TAKMICIS SA NJIMA I DO SADA A I OD SADA PO NOVOJ UREDBI IMAS PRAVO NA SUBVENCIJE OD 14000 DIN PO HA. A TI NE MOZES SPRECITI LJUDE KO GOD ONI BILI DA NADJU RUPU U ZAKONU I NADJE NACIN DA SE DOCEPA PARA, I SAMO ZBOG TOGA NE TREBA OVAJ PROTEST OSUDITI NA PROPAST. a to za jos i jos zemlje krivite ministarstvo koje je trazilo ukrupnjavanje poseda! uvek ce se naci neka ceca da se sa zakonom lepo nagodi i napuni drzavni budjelar!
U pravu si za utakmicu,ne zelim da igram sa takvima...Mene kaci u svakom slucaju ali znam ljude koji rade po 70-80 ha i mnogo su dobri i vredni ljudi njih mi je zao, a Halavih tajkuna i biznismena koji koriste rupe u zakonu i na tome zarade po 200-300.000 e mi nije zao,javno izjavljujem!Sa tim parama kupuju propale firme,otpustaju radnike i nista dobro za narod ne urade nego samo za sebe!

U pravu si za utakmicu,ne zelim da igram sa takvima...Mene kaci u svakom slucaju ali znam ljude koji rade po 70-80 ha i mnogo su dobri i vredni ljudi njih mi je zao, a Halavih tajkuna i biznismena koji koriste rupe u zakonu i na tome zarade po 200-300.000 e mi nije zao,javno izjavljujem!Sa tim parama kupuju propale firme,otpustaju radnike i nista dobro za narod ne urade nego samo za sebe!

zaboravite bre na tajkune, i prestanite da se okrecete oko sebe da vidite ko ce se sad od svega ovoga obogatiti! idemo da trazimo ono sto nam pripada, a onih koji kradu, otimaju, tajkuna, bogatasa koji su preko noci postali bogati uvek ce biti i ne treba zbog njih ovo sve prekidati! samo zato sto su tajkuni u poljoprivredi cutite p-okrijte se usima i ne trazite nista samo da oni ne bi dobili! to ne ide mi trazimo sto je nase a ako jos neko to moze da iskoristi neka, a drzava neka nadje modus da bespravno pribavljanje koristi spreci zakonom!

Braćo samo blokada guzonja u Beogradu može da donese rezultat!
Ne znaju oni gde se i kako pravi ono što jedu svakog dana, i koliko je truda potrebno za to!
Oni misle da im sve pada sa neba i da im, valjda, pripada!
ZA BEOGRAD!

Evo i koje slike iz Rume,blokiran je magistralni put Novi Sad-Sabac
2me3801.jpg
soq2vk.jpg

Protesti ce proci kako ce vec proci, nece do veka trajati, ali izbori su vrlo blizu. Ako narod ponovo izglasa istu garnituru, onda je tu i kraj Srbije. Vojvodina ce se odcepiti, to je neminovno. Na barikadama oko Backe Palanke dve su teme zauzele veci deo rasprava, a to su SAMOSTALNA Vojvodina i Izbori 2012. Sta je jos zanimljivo, da nam se na protestima prikljucuju i ljudi sa kolima koji ni nemaju veze sa poljoprivredom, ali su tu da cuju sta se prica. Narod ovih prostora nece jos dugo trpeti nepravdu iz Beograda i vrlo brzo ce odluciti o svojoj sudbini. O izborima terba da misle po najvise jer tih 10000 traktora sto je sad na ulici direktno i indirektno vuce jos 500000 ljudi, a verovatno i vise.
Blokada oko Backe Palanke se nastavlja.

Moze se doci do vasara,blokiran je magistralni put a vozila se usmeravaju kroz grad.Verovatno ce biti velika guzva.

Nazad
Vrh