Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Protesti ce proci kako ce vec proci, nece do veka trajati, ali izbori su vrlo blizu. Ako narod ponovo izglasa istu garnituru, onda je tu i kraj Srbije. Vojvodina ce se odcepiti, to je neminovno. Na barikadama oko Backe Palanke dve su teme zauzele veci deo rasprava, a to su SAMOSTALNA Vojvodina i Izbori 2012. Sta je jos zanimljivo, da nam se na protestima prikljucuju i ljudi sa kolima koji ni nemaju veze sa poljoprivredom, ali su tu da cuju sta se prica. Narod ovih prostora nece jos dugo trpeti nepravdu iz Beograda i vrlo brzo ce odluciti o svojoj sudbini. O izborima terba da misle po najvise jer tih 10000 traktora sto je sad na ulici direktno i indirektno vuce jos 500000 ljudi, a verovatno i vise.
Blokada oko Backe Palanke se nastavlja.
bravo za palancane!!!! potpuno si u pravu, problem i posle ovih protesta ostaje! ovakva vlast nam syvarno nije potrebna!

Moj predlog jos rigoroznije blokade netreba nikog pustati samo hitna kola pa ce da popuste.
Pravi ti je predlog, neka deca ne polože maturu, neka ne upišu daljnje školovanje ili neka peške idu u školu kao i ovih dana BRAVO TO JE USPEH!!!!!!!!!
A ima i drugih slučajeva prema kojima nije pošteno da budu blokirani!

Samo nastavite sa blokadama i sto vise snimaka sa lica mesta, na forum. Sto manje se prica a sve vise snimaka vise vrede od svega. Jedino se tako moze probiti medijska blokada jel se snimci mogu videti u selom svetu a RTS pusta samo razne dezinformacije da vas posvadaju.

Pa jeste , nije bio problem kad su prosvetari strajkovali mesec dana ali je problem kad poljoprivrednici strajkuju tri dana....JEL:haha::haha:Samo napred i samo hrabro i mislim da bi nam i bilo najbolje da se otcepi Vojvodina.....

Proizvođači mleka uz ratare
http://www.poljopartner.rs/index2.php?option=com_content&task=view&id=6941&pop=1&page=0&Itemid=1http://www.poljopartner.rs/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=6941&itemid=1Postavio Dejan Budić Wednesday, 01 June 2011
sanja_bugarski.jpg
Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine dala je saopštenje za javnost u kome se kaže: „Ovim dopisom obaveštavamo sve nadležne institucije da članovi Centralne asocijacije proizvođača mleka Vojvodine učestvuju u protestima, odnosno pokušaju da traktorima dođu do Vlade Republike Srbije, gde smo želeli da svoje nezadovoljstvo sa najnovijom agrarnom politikom podelimo sa članovima Vlade Republike Srbije i zaposlenima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Kao što znate, proizvođači mleka su u ovoj zemlji i proizvođači hrane za svoje životinje i takođe obrađuju zemlju.

Mere koje su donete za stočarstvo u tekućoj godini delimično zadovoljavaju proizvođače mleka, jer su ukinute mnoge mere za razvoj ove grane koje su bile na snazi prethodnih godina.

Samo neozbiljne i države sastavljene od amatera uređuju agrarnu politiku u junu mesecu za godinu koja je u toku, a period od 10 godina je očigledno nedostižan za Vas koji krojite sudbinu par miliona života!

Na pitanje zašto su nam sela prazna, samo lud čovek ne zna da odgovori!

Apelujemo na sve nadležne da regres za obradu zemlje ostane na nivou od prošle godine, takođe i količina obradive zemlje. Uredbe koje su se odnosile na kupovinu mehanizacije i investicije, takođe da ostanu na snazi.

Stočarstvo je upropašteno sa lošim potezima prethodnih ministara i njihovog stručnog osoblja (bez iskustva i elementarnog znanja o poljoprivredi), sada na isti način se uništava i ratarstvo ukidanjem subvencija i davanjem nepovoljnih kredita (voleli bismo da stanovništvo može da uzima stambene kredite na 3 god. i da to neko nazove povoljnim sa samo 8% kamate).

Onog momenta kada shvatite da ratarstvo ne može da postoji bez stočarstva i obratno, moći ćemo konačno da krenemo napred” – poručila je Sanja Bugarski iz Centralne asocijacije proizvođača mleka iz Vojvodine.

Ljudi prihvatite savet Provca i izaberite delegaciju koja bi otišla u vladu.
Blokirati sve gradove nije rešenje,obični ljudi koji nemaju veze sa poljoprivredom su poprilično ogorčeni i govore da je to pijana rulja (sigurno su malo preterali)
Ne puštaju čak ni traktoriste.
Država je sada u kolapsu (Vojvodina)
u Srbiji su retki poljoprivrednici sa velikim površinama i gde je njihov interes u ovim protestima jer su se vezali 100ha ko pijan plota,To je Dragin dao prošle godine ali ovi ne daju makar mi čovili.
Neka delegacija POLJOINFO iznese ostale probleme a ne samo subvencije jel ti problemi rešavaju i problem subvencija-
Kako se niste setili da blokirate Matijevića i ostalu kompaniju,dobili bi podršku cele Srbije,njemu je malo i 100h
Ako želite da nastavite proteste,sklonite traktore sa strane,neka se saobraćaj odvija makar usporeno,jer ovako ne može ići u nedogled a može se izazvati i reakcija policije koja nije kriva,kao što i vi niste krivi

@zoran230 odabij
Ti si bio naj glasniji do sada
2 kad bi ti izdejstvovali subvencije bez pio do 30h ti bi cvetao
3 Zasto pare za subvencije da idu u predizbornu kampanju ili u neciji djep
4 Nisu zemljoradnici blokirali saobracaj VEC ORGANI REDA i cim ti izdejstvujes da se oni pomere traktori ce krenuti dalje da se krecu ka svom cilju

Pa jeste , nije bio problem kad su prosvetari strajkovali mesec dana ali je problem kad poljoprivrednici strajkuju tri dana....JEL:haha::haha:Samo napred i samo hrabro i mislim da bi nam i bilo najbolje da se otcepi Vojvodina.....
Nije problem što poljoprivrednici štrajkuju ali nismo mi poljoprivrednici jedini na ovom svetu, treba druge strukture da funkcionišu! Treba deca da stignu u škole ali ne peške oko blokada, treba pustiti druge ljude da rade, prosvetari nisu sa svojim štrajkom seli nama pred traktore i ne puštali nas u njive!

Osim ako ja nisam dobro razumeo PRAVE razloge ove takozvane protesne vožnje.

Jel cilj ulazak u BG? angažovati kamione sa ceradom, potovariti male traktore i skinuti ih s kamiona u BG!

I zajebite tu priču da je policija izazvala blokadu!! Ne pita se policajac da li može da se prođe blokada nego neki tamo NAJpaor od svih paora!!

Ajde ti angažuj kamione, pa nam javi gde da dodjemo na utovar ...
A što se tiče funkcionisanja druguih struktura, to neka reše sa policijom koja je postavila barikade.

mene trenutno najviše zanima zašto je ovaj kiš pozvao na prekid blokade i šta se to sinoć desilo.

Ja radim 28h zemlje i uklapam se u onih 30 h ali bez obzira na to smatram da blokade treba da se nastave jer oni foteljasi u BG nece drugacije shaviti da smo i mi ljudi i da ne mogu da kad god im negde usfali para oni to nadoknade preko ledja poljoprivrednika. A sto se tice blokade , pa niko nije zeleo da blokira nista nego samo da ode u centar BG traktorom i nista vise ,sve ove blokade i zagusenja je napravila policija koja radi po nalogu tih foteljasa kojima (bar nekima) nije mesto tamo.
I ne treba da odustanu dok ne dobiju 30% za mehanizaciju, bez PIO za one do 10h,I DA SADA NAPRAVE PLAN I DONESU UREDBE ZA SLEDECU GODINU A NE U JUNU SLEDECE GODINE

Protesti ce proci kako ce vec proci, nece do veka trajati, ali izbori su vrlo blizu. Ako narod ponovo izglasa istu garnituru, onda je tu i kraj Srbije. Vojvodina ce se odcepiti, to je neminovno. Na barikadama oko Backe Palanke dve su teme zauzele veci deo rasprava, a to su SAMOSTALNA Vojvodina i Izbori 2012. Sta je jos zanimljivo, da nam se na protestima prikljucuju i ljudi sa kolima koji ni nemaju veze sa poljoprivredom, ali su tu da cuju sta se prica. Narod ovih prostora nece jos dugo trpeti nepravdu iz Beograda i vrlo brzo ce odluciti o svojoj sudbini. O izborima terba da misle po najvise jer tih 10000 traktora sto je sad na ulici direktno i indirektno vuce jos 500000 ljudi, a verovatno i vise.
Blokada oko Backe Palanke se nastavlja.
trebali ste pozvati čanka da vam vodi proteste.... ::lose::
Greška je što zahtevi nisu širi jer postoji gomila gorećih problema tako da obuhvati interesovanje poljoprivrednika iz cele srbije,već se uhvatili samo tih 100ha....
pa da je cela srbija u protestima moralo bi doći do većeg pomaka a možda i do vanrednih izbora....
ovako se plašim da će proći kao protest u mačvi pre tri god. kad su poslali naoružanu žandarmeriju da rastera "pijanu rulju" kako su neki predstavili mačvanske stočare
puna podrška od mene i nadam se da će te istrajati....

A kako da ne nazovu pijanom ruljom kad sam juče na jednoj blokadi morao čoveka sa pivskom flašom u ruci da pitam da me propusti da prođem na sahranu!!??

Nevredi da se vise blokira vojvodina treba se probijati za Beograd zabole njih sad za nas bitno je da smo svi spreceni da se priblizavamo glavnom gradu
Sta se dalje desava u ostalim krajevima?Jutros je propusteno nekoliko kamiona i vozila sad je opet zablokirano kod nas

A ovako kaze Kurir Sastanak ministra i štrajkača

Ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović zakazao je sinoć sastanak sa predstavnicima nezadovoljnih poljoprivrednika. Do zaključenja ovog broja Kurira nije poznato da li je postignut dogovor.

ZARADA NA PŠENICI

Prihodi:
Zrno (rod od 6.000 kg) 168.486
Slama (250 bala) 12.500
Subvencije 14.000 po hektaru
Ukupno: 194.986

Rashodi:
Seme (350 kg) 11.340
Mineralno đubrivo 16.950
Stajnjak 12.000
Sredstva za zaštitu bilja 5.440
Troškovi mehanizacije 34.500
Ukupno 80.230

DOBIT 114.756 po hektaru
*Cene su u dinarima

PROBLEM je u tome sto je Ministar ADVOKAT a ne neko iz poljoprivrede a tek onaj pomocnik je pametan ne za dve vec za cetri noge
6000 kg / Ha prinos zita.................pa ja mojim njivama nisam imao taj prinos ni u extra povoljnoj godini
ako prave statistiku zasto nisu uzeli prosecni prinos na nivou drzave ? ? ? koliko ja znam prosecan prinos je nesto malo veci od polovine te cifre
kao drugo racuna cenu psenice od 28 dinara.........pa nek izvadi statistiku koliko je seljaka prodalo i kasiralo zito po 28 dinara
u dalju matematiku i ne zelim da se upustam jer su vec prve dve stavke naduvane ne bi li prikazali narodu kako je seljak nezahvalan,nezasit

Nazad
Vrh