Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Onda je ovo podmetačina.

Ako nema dogovora, to je podmetačina NJIHOVIH SINDIKATA/UDRUŽENJA (koji su u rukama vlasti). Nastavite dalje, i pravac Beograd. Jedna ekipa na "pregovore" sa Petrovićem (znam da od toga nema ništa) a druga da koordinira blokade.
I naravno, logistika da prati vesti i donosi osveženje.

Pozdrav i sve najbolje vam želim.
Da istrajete do kraja! Ugledajte se na Grke!

Ti nikad nisi blefirao? Taj blef je dobar adut u pregovorima. Blefiraj, neka ti i to bude adut. Ne ide vlastima u račun da imaju nemire kada treba da dobiju status kandidata za članstvo u EU!

A adut broj jedan je ono prvo što sam naveo. Nisi ti za pregovarački tim.

Kakvi blefovi i blefiranje? Ovo su ozbiljne stvari da bi se nešto blefiralo!
A za pregovarački tim si u pravu, nisam ja za to, nit' znam to, nit' me zanima. Al' znam da ja zemlju nikad ne bih prodao za šaku evrića!

Република Србија​
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ТРГОВИНЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ​
Кабинет министра​
Немањина 11​
Б е о г р а д​
01.06.2011. године​

САОПШТЕЊЕ​

У Влади Републике Србије вечерас је одржан састанак између министра пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душана Петровића и представника пољопривредника који последњих дана протестују. Министар Петровић је као и на састанку који је одржан пре два дана изнео став да није могуће обезбедити стабилно снабдевање домаћег тржишта основним животним намирницама по прихватљивим ценама и повећати извоз без промене структуре субвенција и подстицаја. Влада Републике Србије ће створити услове да пољопривредницима буду на располагању јевтини динарски кредити са роком доспећа до три године и са фиксном каматном стопом од 8% на годишњем нивоу и то како за инвестиције тако и за текуће финансирање.
Представницима пољопривредника су изнети разлози због којих ће Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде предложити Влади Републике Србије да подстицаји од 14.000 динара буду стављени на располагање регистрованим пољопривредним газдинствима за максимално 30 хектара по газдинству. Представници пољопривредника су такође упознати и са другим мерама пољопривредне политике. Министар Петровић је изразио наду да ће протести бити окончани и позвао представнике пољопривредника на сарадњу у интересу свих грађана Србије.

Ово је званично саопштење Министарства, а као што већ знате од пола три ноћас, представници Асоцијације и осталих удружења позвали су пољопривреднике да обуставе блокаде. Због чега?

Bescani,Krcedinci,Cortanovcani,Maradicani i ljudi iz okoline nista nisu organizovali,a auto put je ispred nosa odnosno Bescanski Most jako sam razocaran u njih ne znam sta bi rekao,osim da im je dobro ako je!Ljudi koji su blokirali Novi Sad i puteve svaka vam cast samo napred!!!

Министар Петровић је као и на састанку који је одржан пре два дана изнео став да није могуће обезбедити стабилно снабдевање домаћег тржишта основним животним намирницама по прихватљивим ценама и повећати извоз без промене структуре субвенција и подстицаја.Одавно нисам чуо луђу изјаву неког министра,Па хајде онда да покренемо аутомобилску индустрију па ћемо од ње живети!Какав дебилизам не могу да верујем!Људи црно нам се пише у овој поквареној Држави односно поквареној власти.

Kiš za RTV:
- Ne možemo ništa da kažemo, jer je protest prerastao u pokret...Čuli smo da para nema i jaednostavno je na znam šta bih više rekao...Poljoprivrednici će uraditi kako ko misli da mora.

Novinar: Da li su blokade negde prekinute?

Ne, svugde sam dobio odgovor, jednostavno poljoprivrednici ne žele čuti i pitaju se zašto bi otišli kući, a da ništa ne urade.

Министар Петровић је као и на састанку који је одржан пре два дана изнео став да није могуће обезбедити стабилно снабдевање домаћег тржишта основним животним намирницама по прихватљивим ценама и повећати извоз без промене структуре субвенција и подстицаја.Одавно нисам чуо луђу изјаву неког министра,Па хајде онда да покренемо аутомобилску индустрију па ћемо од ње живети!Какав дебилизам не могу да верујем!Људи црно нам се пише у овој поквареној Држави односно поквареној власти.

Ma jeste, od toliko nezaposlenih koji su otisli na selo da rade poljoprivredu i od toliko plodne zemlje koju Srbija ima, mi ne mozemo da zadovoljimo trziste:haha: Price za malu decu. Pa nista, pustimo onda da se uvezu krastavci i druge namirnice sa virusom iz Spanije, kad nasi nisu dobri i mnogo skupi. :osmeh:
Jao, dodje mi da pobegnem na Mars!

Молио бих све колеге сељаке да се не упецају на политичке изјаве. НИКОМЕ не одговара самосвестан сељак. Мислим да је и власт и опозиција просто затечена тиме да се сељаци тако масовно и добро организовали и да су решени да истрају док не добију шта им (нам) припада. Ни највећа опозициона странка (да не помињем име) се није искидала од подршке, јер има огромну шансу да на пролеће дође на власт, па ће и они бити у истој ситуацији, јер се критике власти немају идеја шта чинити.
Само чврсто и до краја, мора се једном рећи ДОСТА.
Ако је некоме информација, блокада на мосту између Смедерева и Ковина је таква да се на сат-два времена пропуштају возила на по 10минута. Шта мислите да ли ико упути "гадан поглед" према онима на блокади? Није све једно имима који чекају, јер знају да ће проћи, али само кажу - ма и ја сам у сосу...

A ovako kaze Kurir Sastanak ministra i štrajkača

Ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović zakazao je sinoć sastanak sa predstavnicima nezadovoljnih poljoprivrednika. Do zaključenja ovog broja Kurira nije poznato da li je postignut dogovor.

ZARADA NA PŠENICI

Prihodi:
Zrno (rod od 6.000 kg) 168.486
Slama (250 bala) 12.500
Subvencije 14.000 po hektaru
Ukupno: 194.986

Rashodi:
Seme (350 kg) 11.340
Mineralno đubrivo 16.950
Stajnjak 12.000
Sredstva za zaštitu bilja 5.440
Troškovi mehanizacije 34.500
Ukupno 80.230

DOBIT 114.756 po hektaru
*Cene su u dinarima

Kiš za RTV:
- Ne možemo ništa da kažemo, jer je protest prerastao u pokret...Čuli smo da para nema i jaednostavno je na znam šta bih više rekao...Poljoprivrednici će uraditi kako ko misli da mora.

Novinar: Da li su blokade negde prekinute?

Ne, svugde sam dobio odgovor, jednostavno poljoprivrednici ne žele čuti i pitaju se zašto bi otišli kući, a da ništa ne urade.

Ovo nisu organizovale Asocijacije niti udruzenja i zato i ne mogu ni prekinuti. Sta god da se desi narednih dana ovo treba iskoristiti kao strategiju i plan nekih narednih /mogucih vrlo/, protesta i demonstracija. Koriscenje interneta je i kod nas konacno urodilo plodom. Grupe na drustvenim mrezama i ovakvi forumi su nase mogucnosti za komunikaciju i dogovaranja. Neophodna masina seljaku je pored traktora postao i kompjuter.
A sto se tice pisanja na mrezi zapamtite svi da vase reci napisane ovde moze da procita svako i zato pripazite malo. Imali su nasi clanovi vec nekih losih iskustava.

Nazad
Vrh