Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Opet prozivka na račun hobista, jel?
Nije vam to lepo...

Kod nas se organizuje blokada Prema bašaidu i zrenjaninu.HOBISTI NISU POŽELJNI Jer će izazvati gnev ostalih.Plati PIO pa ćeš biti naš.Svaka čast,tako treba

Svi su dobrodošli, to je podela ministarstva koja je neopravdana
1. Subvencije od 14000 po hektaru za sva registrovana gazdinstva do 100h (manji od 10 h bez pio obaveze)

Poljoprivrednici se ne dele prema nacionalnosti, političkom opredeljenje ili veri nego na vredne i manje vredne.

ništa se sakriti nemože,ni jedna tajna se nije razotkrila,vreme sve pokaže ko je ko i šta je šta.Nemože niko da trguje sa nama a ponajmanje asocijacije,udruženja itd....STAV JE JASAN

Možda treba ponoviti zahteve:
1. Subvencije od 14000 po hektaru za sva registrovana gazdinstva do 100h (manji od 10 h bez pio obaveze)
2 Ukidanje uredbe o zabrani izvoza Pšenice i
3. Ostavku Min. Poljoprivrede Petrovića
+ zabrana prodaje zemlje strancima
+ ukidanje obavezne reg traktora i meh svake godine,
+ povraćaj refakcije za 100 lit po hektaru
+ povraćaj od 40 % za traktore i mehanizaciju i izdržati do potpunog ispunjenja zahteva.
Doneti dugoročnu strategiju razvoja poljoprivrede, a za 2012 uredbe doneti do jesenje setve tj. 01.10.2011
i isplatiti subv za 30 dana po prijemu.

A stočarima kojima je uredba doneta izvršiti urednu isplatu.

Pre sat vremena sam stigao sa puta NS- Apatin. Ukljucio sam se u B. Petrovcu od pravca Glozana i bilo je samo par vozila do Silbasa, u povratku jos manje. Sigurno je negde blokiran. Ljudi kada ste poceli sada ne odustajte, terajte do kraja.

Neka neko prosledi zahteve ministarstvu.
Važna je i logistička podržka,
i pozdrav za sve naše na braniku blokada.

PANČEVO, 31. maj 2011. (TV Pančevo) – Zbog protesta poljoprivrednika, od jutros su ponovo u blokadi oba puta za Beograd. Porpuštaju se samo kola hitne pomoći, i to preko novog puta preko mosta na "prevodnici".
Zoran Sefkerinac iz Asocijacije poljoprivrednika je kazao da se traktori neće skloniti sa puteva sve dok im ne bude ispunjen zahteva da svi zemljoradnici dobiju subvencije bez ograničenja u hektarima. Na sastanku koji je održan sinoć u Ministarstvbu poljoprivrede poljoprivrednicima je, kako je kazao Sefkerinac, ponuđeno da dobiju subvencije za 30 hektara, ali je ta ponuda ubijena.

Deo Kikindjana je i Basaidaca je u Centi, a jedan deo je cini mi se u Banatskom Dvoru. Policija je uzasno bila agresivna, bar kikindska policija. Kako cujem skakali su po traktorima. Mislim da bi i to trebalo da se javno kaze! Da se i Ministru Dacicu skrene paznja da se na seljaka na miran protest ne ide sa zandarmerijom i bornim kolima! Sada ne odustajte! PODRSKA SVIM PAORIMA, KOJI UMESTO U SVOJIM DOMOVIMA SPAVAJU PORED DRUMOVA!!!!!!! SAMO NAPRED!!!!!!!!!

Ja baš i nemam neka prava tu piskarati i to na cicijevom profilu ali nemojte se prepirati. Svi smo mi naši, poljoprivrednici, voćari, stočari, ljudi o kojima se najmanje vodi računa u ovoj državi i koji ćute, trpe i rade svoj posao ali sad kad smo se pokrenuli, pokažimo solidarnost i mi kući i ljudi koji evo već drugi dan stoje na putevima i ako treba, stajaće još nedelju dana samo da vidi država da je bilo dosta majku mu. Vladu nek ruši ko hoće i gde hoće, mi smo izašli da tražimo samo ono minimalno za koje smatramo da imamo pravo, zaslužujemo.

Podrška i pozdrav svima koji su u koloni, Moricka

Tek sada su poceli da malo intenzivinije obavestavaju o protestu zbog guzve u saobracaju, a izivljavanje policije nad seljacima niko i ne spominje! Sramota, bruka za celu Srbiju!!!!

Nazad
Vrh