Prikolice

Ako je neko voljan da pomogne, imam kikindu prikolicu,kupljena od naslednika prvog vlasnika, sa kojim su otisli i papiri od iste. Ne mogu da pronadjem broj šasije. Ako bi neko hteo da slika kod sebe pa neka prekrije prstom broj samo da znam lokaciju gde da smirglam. Hvala i pozdrav svima.

Negde je na sredini zadnjeg nosača gibnja, al da me ubiješ nzm da li levog ili desnog niti da li je na prednjem ili zadnjem nosaču. Uglavnom, na šasiji nije niti je na prednjim nosačima gibnja. A svakako bi broj trebao biti i na pločici koliko se sećam.

Mora biti udaren iznad zadnjeg desnog tocka u šasiji. I u šasiji od napred gde je peti tocak, ali to ne može da se vidi dok se ne odseče taj lim napred....ja sam ga slučajno video kada sam menjao taj lim okolo.

Kod mene na kikindi je na zadnjem nosacu gibnja zadnjeg desnog tocka. Ali na tehnickom mi je receno bitno da ima br na plocici, ako to ima ovaj br im nije neophodan za tehnicki.

Na Tehničkom pojma nemaju gde se nalazi Broj šasije ukucan na šasiji, niti ih interesuje...
Doduše, nemaju pojma ni gde je ukucan broj motora na Vladimirecu.... 😁
Slikaju i prepisuju podatke sa "librice", pločice, prikolice i to unose posle u sistem....

Ja kada sam na Majevici cisterni trazio broj šasije ljudi iz NS što rade ateste su mi rekli da su brojevi šasija u 99% slucajeva sa desne strane. Na prednjen delu, sa strane ... ali sa desne strane. Tako sam i nasao broj,sa prednje strane,malo desno od sredine.

Moze jedna pomoc,krenuo u renoviranje jedne nasicanke ali me jebe taj pod,kao limeni ali sastavljan kao laminat i sad neznam kako jel da varim na celu sasiji cevi visine od 2cm ili da sve okolo secem pa spustam na istu visinu,jel ima neko neki predlog?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ja imam jednu Zmajevku na kojoj cu pod menjati sledece godine,ima drveni pod sa limom trenutno,ali cu to sve izbaciti i ubacujem lim 3mm.Isti problem cu imati jer kad izbacim daske pod ce biti nizi od donjeg dela stranica,nzm kako da objasnim bas,i ja jos nzm sta tacno da uradim povodom toga.

Ja sam stavljao cevi 35×35x3...i to na svakih 50 cm jer sam limove imao takve,100x200,pa da bude cev na sredini i na sastavu lima...
Ili prepravljati komplet što podrazumeva da se izbaci vinkla što ide okolo,da se stavljaju u profili kao na nov tipu...
Meni je ovako bilo lakše i brže...

Mozda je jos jednostavnije da skratis stubove za debljinu daske. Skratis ih i povaris. Ne moras da diras nista vise.

Uf sad si me zbunio,šta stubovi imaju veze sa patosom,oni su svakako iznad daske?
Moglo bi da se vinkla u krug iseče i spusti za tih 35mm,al su flahovi koji ih drže preslabi da nose lim i sav teret odgore

Hmm,nzm sad tacno bas kako to izgleda na prikolici,ali mislim da Ima okoko vinkla u kojoj su sarke za otvaranje stranica,to ostane vislje,kao sto je sremac napisao.Znam ja sta bi sve moglo da se uradi,ali nzm koliko cu vremena i volje imati,mogu joj prepravljati celu kip rampu da bude kao na 486 ,a,mozda odradim samo nesto sto jednostavnije,a to bi bilo varenje nekih profila samo sa podignem pod za debljinu dasaka koje ce biti izbacene.

Onda ti je svakako najjednostavnije ovako kako sam ja odradio,poslažeš cevi 35x35,baciš lim odozgo i samo gas...
Jes da to nije remont kako neki rade,više krpež,al meni će tako da služi dok sam sposoban da se ovim bavim,prikolice su u garaži tako da sam im vek produžio...

Slika bi pomogla. Predpostavljam da je daska srafljena u rostilj prikolice pa onda lim. Stubovi moraju biti, ili zavareni, ili usrafljeni za rostilj.
Najbolje slikaj pa da se vidi, ovako pricamo na pamet.

Nazad
Vrh