Prikolice

Na Tehničkom pojma nemaju gde se nalazi Broj šasije ukucan na šasiji, niti ih interesuje...
Doduše, nemaju pojma ni gde je ukucan broj motora na Vladimirecu.... 😁
Slikaju i prepisuju podatke sa "librice", pločice, prikolice i to unose posle u sistem....

Ja kada sam na Majevici cisterni trazio broj šasije ljudi iz NS što rade ateste su mi rekli da su brojevi šasija u 99% slucajeva sa desne strane. Na prednjen delu, sa strane ... ali sa desne strane. Tako sam i nasao broj,sa prednje strane,malo desno od sredine.

Moze jedna pomoc,krenuo u renoviranje jedne nasicanke ali me jebe taj pod,kao limeni ali sastavljan kao laminat i sad neznam kako jel da varim na celu sasiji cevi visine od 2cm ili da sve okolo secem pa spustam na istu visinu,jel ima neko neki predlog?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ja imam jednu Zmajevku na kojoj cu pod menjati sledece godine,ima drveni pod sa limom trenutno,ali cu to sve izbaciti i ubacujem lim 3mm.Isti problem cu imati jer kad izbacim daske pod ce biti nizi od donjeg dela stranica,nzm kako da objasnim bas,i ja jos nzm sta tacno da uradim povodom toga.

Ja sam stavljao cevi 35×35x3...i to na svakih 50 cm jer sam limove imao takve,100x200,pa da bude cev na sredini i na sastavu lima...
Ili prepravljati komplet što podrazumeva da se izbaci vinkla što ide okolo,da se stavljaju u profili kao na nov tipu...
Meni je ovako bilo lakše i brže...

Mozda je jos jednostavnije da skratis stubove za debljinu daske. Skratis ih i povaris. Ne moras da diras nista vise.

Uf sad si me zbunio,šta stubovi imaju veze sa patosom,oni su svakako iznad daske?
Moglo bi da se vinkla u krug iseče i spusti za tih 35mm,al su flahovi koji ih drže preslabi da nose lim i sav teret odgore

Hmm,nzm sad tacno bas kako to izgleda na prikolici,ali mislim da Ima okoko vinkla u kojoj su sarke za otvaranje stranica,to ostane vislje,kao sto je sremac napisao.Znam ja sta bi sve moglo da se uradi,ali nzm koliko cu vremena i volje imati,mogu joj prepravljati celu kip rampu da bude kao na 486 ,a,mozda odradim samo nesto sto jednostavnije,a to bi bilo varenje nekih profila samo sa podignem pod za debljinu dasaka koje ce biti izbacene.

Onda ti je svakako najjednostavnije ovako kako sam ja odradio,poslažeš cevi 35x35,baciš lim odozgo i samo gas...
Jes da to nije remont kako neki rade,više krpež,al meni će tako da služi dok sam sposoban da se ovim bavim,prikolice su u garaži tako da sam im vek produžio...

Slika bi pomogla. Predpostavljam da je daska srafljena u rostilj prikolice pa onda lim. Stubovi moraju biti, ili zavareni, ili usrafljeni za rostilj.
Najbolje slikaj pa da se vidi, ovako pricamo na pamet.

Ušrafljeni odgore na dasku...
Daske su bile poslagane,pa poslagan lim odgore,pa je flah držao to sve zajedno u krug i na tri mesta popreko,flah okolo je bio ušraljen za vinklu koje ide okolo,a stibovi u ćoškovima iznad svega toga...
Ne znam koliko se vidi sa druge slike

Ako su bili samo za dasku pricvrsceni onda ih samo produzi za debljinu daske. Zavari ih za rostilj i poredjaj lim. Neces morati da prepravljas kacenja na stranicama.

U slučaju i da se vrate daske treba staviti i nov lim odgore,samo daska ne vredi,em zadržava vlagu em ostaje roba prilikom kipovanja...u tom slučaju može tanak lim...

Па то добре цоларице купити, прерађено уље и лим 1,5-2мм и опет 30-40година без бриге. А то је најбрже и најпростије што се може одрадити.
И оно главно неће звонити преко рупа као шерпа.

Daska samo komplikuje i nije prakticna. Mnogo pre rdja prikolica jer je daska magnet za vlagu. Ja je licno ne bih nikad stavio. Za Zmaj prikolicu je sasvim dovoljan lim 3 mm. Kad se pravilno ugradi moze da nosi sta hoces. Pre ugreadnje ga dobro odmastiti, premazati osnovnom oxid crvenom bojom, povariti sta treba, varove ocistiti i ponovo premazati osnovnom. Nakon toga zavrsna farba i uz adekvatnu upotrebu ce trajati 30 godina najmanje. Dobra priprema je pola posla. Ako niste dobro pripremili nemojte trositi vreme i novac na zavrsni premaz, nema svrhe.
Posto je to "nevidljiv" deo prikolice ne morate biti strucnjak da ofarbate, moze slobodno i cetkom/valjkom. Najpre istrune patos i dno stranica jer se tu najvise skuplja vlage.

Ne bih daske ponovo,nzm koliko ce trajati,meni prikolice stoje napolju cele godine,i taj lim gore ce propustati vlagu sigurno bar pri krajevima sanduka ,i tu pocinju da trunu.Cak i da su pod krovom prikolice ,lim mi je puno bolje resenje,jednostavnije.Ja nisam napisao ali lim vec imam ,za obe prikolice,ali na jednoj necu menjati jos patos ,dobar je.

Nazad
Vrh