Prikolice

Prikolice 30-40 godina, sa novim patosom i daskama će trajati još toliko... Imate neki recepat za dug život?

Poslednja izmena:
Ako na pločici-librici piše TRAKTORSKA PRIKOLICA, definitivno i sigurno se može registrovati....
Ostalo, brojeve šasije, gde je ukucana i slično, niko ne gleda....
Kada dođeš na Tehnički pregled, odmah gledaju gde je pločica, slikaju je, i te podatke unose...

Kolege da li neko ima prikolicu majevica 4 ili 5 tona, ili zna nekog da ima, potrebne se mi neke informacije

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Treba da napravim prikolicu za drva (lafet, kareta) pa me interesuje od kog materijala može da se radi šasija. Plan mi je da bude 3 metra dužine i da je pravim od 100x100x3, jer tog profila imam kući koji stoji pa da se iskoristi. Ako neko ima iskustva sa ovakvim prikolicama svaka pomoć je dobrodošla.

Zavisi koliko misliš voziti. Ako imaš dovoljno cijevi , možeš na dijelu gdje je naprezanje preveliko, dodati cijev ispod talo da dobiješ visinu 200 i širinu 100 mm.

Da dobiješ predodžbu gdje su naveća naprezanja, pogledaj raspored momenata savijanja na radnim materijalima za moju univerzalnu prikolicu, ovisno o položaju osovine i opterećenju (3,5 ili 4 t).

Slika je na servisu postimage i nije mi jasno zašto je ne možeš otvoriti. Evo direktan link koji odmah na forumu prikaže veću sliku.

Ako razumiješ prikaz, a ne vidiš jer je sitno, mogu to postaviti kao 4 ili po potrebi više zasebnih slika.

• Like
Reagovanja: obi
probao preko dva telefona i računara, krene da otvori stranicu i samo blinka. Vidim i ovako po dijagramu otpirlike šta bi mi trebalo. Hvala na pomoći.

Nazad
Vrh