Prikolice

Ja sam posle dugo potrage kupio malo vecu prikolicu.
Radi se o samoizradi ali ima uredne papire, nosivost bi trebala biti oko 7t
Ima hidraulicne kocnice
Tandem osovine 17,5 od nekog mb kamiona
Okretna ruda
Bas je dobro uradjena
Ovih dana sam napravio drvene nastavke visine 1m racunajuci metalne stranice
52618116baabdb26d5f26148e2f9ce48.jpg
c425d01426cee9cf34ce30120dec4de1.jpg
193f1c479cf593c4ce1eebbdd19c9f62.jpg
2cec405a716a123820a1e2c0f34d33d8.jpg
199930d69e255cfdad3a115fedfe1093.jpg
f3808af7ba4faf6b340fd7695ff66f95.jpg

Da ne bih čitao 550 strana, moze preporuka za prikolicu jednoosovinku, kiper.
Na selu (brdsko selo) imam IMT prikolicu sa balonkama, ona sa malkice visljim stranicama od standarda, zapremina sanduka 2,5 m3. (kod ostalih IMT prikolica zapremina je 2 m3.)
Za 40 godina smo je uspeli samo dva puta prevrnuti i to prilikom kipanja u obali,nasom greskom naravno, ostalo nikad i nigde.
Dok ove druge IMT-ovke sa uskim gumama, to je bilo malo malo ajmo u pomoć ovaj prevrnuo seno, slamu, zito, drva...
Medjutim, ovakvu prikolicu sam nasao samo jednu na oglasu i u jako je losem stanju, ima papire ali nije registrovana nikad. Cena 1800e.
Da li se isplati uloziti u nju jos 1000eur? Ne znam ni kako se moze registrovati, ako nije nikad registrovana?
Ostale IMT-ovke su od 2500-3000e u oglasima registrovane a tako se krecu i Tehnostroj prikolice.
Imam jednu u ponudi majevicu 2018 godine 3500 e, registrovana.
Sa majevicom nisam imao nikakva iskustva jedino sto me privlaci su upravo te gume, balonke. Očekujem da je stabilnija.
Prikolica mi treba za prevoz radne masine, zemlje, sljunka i slicno..., necu vuci seno da bi prevrtao :)
I to u Sremu, to je olaksavajuća okolnost.
Mora biti registrovana ili da je ja dovedem u stanje za registraciju.
Vućiće je traktor od 50ks.
Raspalite ::prica::
Samo se potrudi da izbegnes tehnostroj sa gibnjevima. Ta se prevrne kad je pogledas na ravnom. Ja bi gledao neku iz uvoza jednosovinku.

Leminar ako uzimas polovnu uzmi imt, fak loznica. Ako uzims novu pogledaj volkan tursku, jaka je. Testirao je otac skoro sa 3 kubika sitnog peska.

Putine imam dve fak i jednu tehnostroj 4t sa gibnjevima i 16" duplim tockovima.
U odnosu na Ljutomer, Fak nije video prikolicu kamoli sta drugo.
Ok, na nagibu se lako prevrne ako se ne vodi racuna...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Znači definitivno uzimam gotovu prikolicu, nemam mogucnost nikakve dorade. Mora biti spremna za rad.
Takodje otpadaju prikolice sa gibnjevima jer je radna masina solidno visoka a uska, mini bager, pa mi ne treba i o tome da razmisljam.
Vidim da se polovna ljutomerka kotira kao poprilicno bolja prikolica od lozničkih i imt-ovki.
Ima li ko majevicu, kakva su iskustva sa njom? Kod mene u kraju nema nijedna majevica pa bas nista ne znam o njima.

Znači definitivno uzimam gotovu prikolicu, nemam mogucnost nikakve dorade. Mora biti spremna za rad.
Takodje otpadaju prikolice sa gibnjevima jer je radna masina solidno visoka a uska, mini bager, pa mi ne treba i o tome da razmisljam.
Vidim da se polovna ljutomerka kotira kao poprilicno bolja prikolica od lozničkih i imt-ovki.
Ima li ko majevicu, kakva su iskustva sa njom? Kod mene u kraju nema nijedna majevica pa bas nista ne znam o njima.
Nisu sve Loznice iste, Loznica 443.5 je na prvom mestu među tim manjim prikolicama, deblja šasija i fabrička nosivost je 4.5 tone a može i više da izdrži bez problema. Malo ih je proizvedeno i vrlo se retko sreću na oglasima i kada ih neko postavi cena je 3000+ eura, svi se smeju i vređaju a ustvari pojma nemaju koliko je to jaka prikolica u odnosu na imt i ljutomer koje se cene oko 2000 u proseku.

Da ali je cvrsta, imam utisak sa Milerom da imaju veze.
Za mene vrhunska prikolica.
Njena stranica se uvija kao ku*va ali ne ostane savijena sto nije slucaj kod drugih.
Moje su vec trule, uzeo sam skoro alu stranice kamionske, planiram da ih skratim i upasujem na nju.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Oblik i dimenzije profila te debljina materijala definiraju progibe (savijanja, uvijanja), a kvaliteta materijala dopušteno opterećenje bez trajne deformacije. Korištenjem kvalitetnijih materijala se kod iste nosivosti dobije lakša prikolica.

Ja koliko znam ne moze da se registruje ako nema radne kocnice. Ako ih nije bilo fabricki onda moras da ih dogradis. Tako je i kod mene bilo na Loznici 74 godiste, nije mogla da se registruje jer je imala samo rucnu fabricki

Verovatno da će tražiti da bude kao "original"... 99% mora na vazduh... Čudno je to da ima pločicu, a nema kočnice..... Samo da ne bude kasnije da je neko zavrnuo pločicu od imt pluga na prikolicu, i da to ne važi.

Ma prikolica je org imt, a plocica mi deluje da je ok , zanitovana je, ne deluje da je nesto prckano... stranice s uradjene i patos, a dole sasija definitivno je fabricka....

Inace jel teba jos neki broj da ima negde ili samo plocica?.... a za vazduh jbm ga, ako budem mogao na dva svedoka uzajmicu od nekog samo da prinamestim za tehnicki da prodje.... inace za boju, jel mora u fabricku ili po zelji moze?

Poslednja izmena:
Original je, mislim da ima i kod mene u selu po koja. Samo sto ih je korozija pojela od stajanja.
Najbolje da odes na par tehnickih i pitas, svako ima svoju politiku.

Nazad
Vrh