Prikolice

Najbolje kupi orginalne gume i nemoj se zezati sa tim niskoprofilnim gumama.
Propisno namontirane i naduvane ce trajati opet 20 godina i za to vrijeme ce se sigurno isplatiti

Ja na moju dubravu stavio gumu skinutu sa C4 205-55-16 i radi posao. Malo je smešno videti špediter sa tri klasične gume i ali ide to.
Planiram sad kad budem kupio dve nove za C4 da stare prebacim na špediter jer su već ispucale i dotrajale.

Danas sam montirao na Kikindu Mišelinku 225 75 R16 c. Nova unutrašnja i Mišelinka 4000 dinara. Do sada je bila fabrička guma Obilićevo 7.5-16, stara 40 godina.

Moze li kociti prikolica ako ima dvokruzni sistem pneumatskih kocnica, a traktor je star i ima jedan prikljucak(imt558)?

Ne može... Nema veze sa godinama već sa drugačijim sistemom kočenja...
Mora ili prikolica da se prilagodi traktoru ili obrnuto..

Ako samo zajmiš prikolicu kratkoročno onda jbg, ako je tvoja može da se reši zamenom kočionog ventila, ja sam to uradio na kamioniki i bilo je super...

Na nekim prikolicama može da koči kada se jedno od creva spoji na traktor sa jednokružnim sistemom.Proveri, možda ti se posreći a ako ne ugradi ventil za jednokružni sistem kako su ti kolege i rekle.

Jedno pitanje za iskusnije imam kikindu i nasicanku od 4t, a gledam da klupovi za kipu su isti po velicini ko i na zmajevkama. Pa me zanima jel mogu to sa ove male prikolice da stavim na zmajevke? Ili ima ipak neka razlika?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Video sam u temi Rakovice onaj lom i setio sam se tvoje prikolice @Mušovac sto se nova iskrivila pri kipovanju, jesu ti priznali garanciju?
Ne zanima me kupovina takve prikolice nego cisto me zanima jesu li ispali korektni, koliko se secam pokusali su da izbegnu da rese to.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Malo pitanjce u vezi zmajevki,neke imaju gumene podloske ispod gibnjeva neke ne,da li je fazon samo u promeni visine ili ima jos nesto?

Zbog tockova, tj guma, pre je bilo povoljnih, jakih i visokih guma, one vojne , mada sad se polako prelazi na prepravljane felne i kamionske gume koje su iste visine kao standardne 13 65 18

Na koje tacno gumene podloske mislis, gde se nalaze?
To o cemu prica Farmer nisu gumene podloske vec celicne ploce koje idu izmedju gibljeva i osovina.

Bas na to mislim,meni izgledaju kao da su od gume nikad ih nisam drzao u rukama a prikolice zmajevke imam tek od neki dan i moje to nemaju.

Што се тиче лиамрско-браварских радова завршена је, сутра иде тапацирање углова и страница са силиконском гумом, да се тзо све фино заптије...

IMG-20220920-160149.jpg
IMG-20220920-160206.jpg

Арњеви су у фази израде, надам се да ће стићи да се и они ураде то жетве кукуруза...

Nazad
Vrh