Prikolice

Ne znam da li ti je Kosovka drvena ili metalna. Ali ako ti ne treba kiper (svakako prepravka više ne bi prolazila tehnički pregled ako radiš)... Na internetu možeš relativno lako naći Kosovku/Zastavu 5t sa metalnim stranicama i papirima za 1200-1500-1800e. Možda nisu u idealnom stanju ali verovatno je bolje kupiti i 2 takve pa ih malo zadihtovati.. Nego ulupati u prikolicu 3500e. A ona će opet vredeti tih 2000e Max i to na mišiće....

Ma bio sam onako do majstora pa stajala jedna sređena u dvorištu pa se raspitao da mi uradi kosovku kad sam čuo cenu oznojao sam se.
Prodao je stric prošle g jednu al ko lutka, nije pokisla ,stranice ,pod,gume odlične ,registrovana,samo nije kiper zato je nisam ni uzeo za 1300.
Neću je ni dirati može bar drva da čuvam na njoj ako ne mogu seme.Ja sam praktičar ako treba čekam neki konkurs-povraćaj pa uzmem nove,ovo je ludost dati toliko para za remont prikolice od 60 godina.

Pravo da vam kazem da ja sa Alenom iz Bavaništa uopste nisam zadovoljan. Meni je remontovao 2 vagonke,uzeo je 4000e po komadu pre ovog poskupljenja.
One na oko izgledaju dobro,ali dosta stvari je isfušerirao,stavlja dosta tanke cevi,stedi na varovima. 50% stvari koje smo stavili na "ugovor" nije ispunio.
Posle njegovog remonta ulozili smo jos po 400e u svaku prikolicu.
Nazalost vecina je takvih majstora, uvek neke trzavice sa njima, na pocetku sve moze a kako se krene u ozbiljan posao uvek neki razlog za odlaganje za drugi posao koji je vec pogodjen, retko kad je bilo u roku i da sam bio zadovoljan 100 posto, uvek žure i brzaju u radu , to je neko moje iskustvo

Ovde je problem sto je jajario na materijalu,a nije bio takav dogovor. Nismo hteli ni da se pogadjamo oko cene bas iz tog razloga,da ne bi zakidao na necemu,prvu cenu koju je rekao,mi smo prihvatili. Lezajeve u tocku,kaze da je otvorio,oprao,podmazao i da nema sta na njima. Mi kontrolisali,sve jedan je imao lufta,da otpadne tocak,skinuli kapice i vidimo da ih pipnuo nije.
Vucno oko stavio polovno neko kamionsko zavario maticu,a trebao je novo da stavi. Signalizacija stavljena neka bedna,da ne mozes sijqlicu da stavis,mislim kad bih hteo takve lampe da kupim,da ne bih mogao da ih nadjem. Odbojne gume je rekao da ce menjati,on ih samo prefarbao. Bas je ispao los,ne bi ga nikome preporucio.

Mene je zvalo njih surnaJest da pitaju za remont. Ja im kazem da nemam vremena za to, a oni navalili :)
Ko hoce da uradi pravi remont, a ne samo da zafarba i zamze oci to onda mora i da kosta. U tom slucaju se prikolica ostavlja sebi i tako se planira da bar 30 godina moze samo guma da se menja. Sve ostalo mora da izdrzi bar 30 godina.
Pravi remont je skuplji najmanje 1000 evra po prikolici. Najvise se stedi ako su stranice i pod dobre jer je to i najskuplji deo. Ako je dovoljno samo te delove ispeskariti i kvalitetno ofarbati u startu ste ustedeli najmanje 2000 evra.
Na zalost prikolice koje su za remont su uglavnom vec odavno trule i u vecini slucajeva bar malo krive.
Trgovci to lepo zamaskiraju i zafarbaju pa se nadje vec neko da to kupi pa onda posle godinu dana pocne da izbija rzdja koja vrlo brzo napreduje.
Uvek je kvalitet bio na ceni i vecina ljudi ce uvek pre dati onu hiljadu vise, ali da znaju da ce takva prikolica docekati i njihove unuke.
Ko nema trenutno para za remont bolje da se strpi jos jednu godinu, skupi novce i to odradi kako treba. U suprotnom ce za dosta para dobiti samo lepo ofarbano.

Ми спремамо сада нашу камионку за ремонт. Радићемо је сами прекључе одем до отпада, а тамо цеви са неког хангара успео неких 300кг да издвојим и извучем испод гомиле. Цеви све дебело зидне и јуче одем кажу товариће па кад мало разгрну да узмем још кад оно оћеш они све потоварили и однели. 😭

Данашња работа....патос уварен....сутра пауза, па наставак од недеље рад на страницама, тачније рамовима у које ће бити упасоване алу странице...
IMG-20220729-115731.jpg

IMG-20220729-115743.jpg

Људи, помену ту неко вучно око. Ја треба да сварим неку руду за шпедитер (да подсетим - то је приколичица носивости-тону-тону и по), уместо ове претходне, неке окрпљене, која је неко време била на том шпедитеру. Има ли неко предлог за неко "хендмејд" вучно око, окретно, све по ПС-у?

Imam utvu kiperku sa novim tablicama i pobedu nije kiper bez papira, menjao bi za Loznicu ili Tehnostroj..

Једно од решења покојног оца.
Знам за то - комшија то има. Рекао бих да је ОК решење, али морам крај топ-линка да тражим негде са стране. А то са стране је ко зна где - овде немам неки отпад... осим ако не питам Пунишу, што ради са "гвозјем"...

Људи, помену ту неко вучно око. Ја треба да сварим неку руду за шпедитер (да подсетим - то је приколичица носивости-тону-тону и по), уместо ове претходне, неке окрпљене, која је неко време била на том шпедитеру. Има ли неко предлог за неко "хендмејд" вучно око, окретно, све по ПС-у?
https://m.kupujemprodajem.com/poljo...i/vucno-oko/oglas/15162083#mhs0-1659126938250

Možda ovo može da pomogne. Ne bi trebalo da bude skupo 3-4 crvene.

Treba mi signalizacija za imt-ovu prikolicu. Ima ove komplet lampe na magnet sa kablom i utičnicom što se nude po oglasima, ne znam koliko je to dobro. Da li su katadiopteri obavezni?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Treba mi signalizacija za imt-ovu prikolicu. Ima ove komplet lampe na magnet sa kablom i utičnicom što se nude po oglasima, ne znam koliko je to dobro. Da li su katadiopteri obavezni?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Meni su trazili na tehničkom pozadi crvene katadioptere, sa strane narandžaste a napred bele.. Sa signalizacijom na magnet nemam iskustva, pretpostavljam da je zgodno da se prebacuje na druge prikolice po potrebi ali mislim da nije dobro da se ostavlja da stoji, ne znam koliko su jaki magneti, nemam iskustva..

Nazad
Vrh