Prikolice

И да једном је један слепац крену да је диже са сва четри клина клинови су се покривили шасија није мрднула. Онда смо некако окренули клинове контра заглавили их и опет лагано дижи да их испегла. Мене једино нервирају те уске гуме и ја имам троделне фелне па јој је газ мало ужи.

А прераду на ту варијанту са рађеним фелнама са 22.5" котачима ниси разматрао?

I to je kako gde, negde puštaju bukvalno sve i svašta, a negde ništa što nije fabrički.....što relano nije u redu jer bi za sve trebalo da važi isto ako je jedna država i ako je udaljeno samo 40km vazdušnom linijom ...

Kupio sam neku kamionsku prikolicu u 22h uveče. I dogovorio sa čovekom da uradi tehnički pregled da mogu da je dovučem. Uradili su mu tehnički bez ikakvih problema a na jednoj osovini bila različita dimenzija duplih guma. Niko mu reč nije rekao. Još me častio kao gume sve što je imao u rezervi. Posle sam ustvari video da je to verovatno namenio i za te što su bile različite.

Komšija je uzeo Majveicu jednosovinku sa nastavcima, onu pocinkovanu (srebrnu štagod) . Prijatelj pozajmio kada je vro pšenicu. Prvo siber je urađen loše zla boga. A drugo, na ravnom se kipa uvija, samo gicka. Ne da bog da je slučajno nervno bilo. Nismo smeli da je dižemo dok se ne odprazni. Dok stara Loznica koja sa njegovim nastavcima izmeri blizu 5t gde god hoćeš punu podigni i kipuj.

Имам је ја добра приколица изгледа мекано али није, јесте да се увија али боље лежи по атару. Пре неки дан сам улетео у рупу на путу, а била пуна јечма већ сам је видео са сва четри точка увис али није само се увила ископирала терен и гас.
Jel ti nije problem kada budes mogao da izmeris sanduk prikolice iznutra? trebaju mi dimenzije, ili @SaleCar ako moze..

Poslednja izmena:
Уффф моја није кући позајмио сам је пријатељу вуче сламу па ако није хитно?

Komšija je uzeo Majveicu jednosovinku sa nastavcima, onu pocinkovanu (srebrnu štagod) . Prijatelj pozajmio kada je vro pšenicu. Prvo siber je urađen loše zla boga. A drugo, na ravnom se kipa uvija, samo gicka. Ne da bog da je slučajno nervno bilo. Nismo smeli da je dižemo dok se ne odprazni. Dok stara Loznica koja sa njegovim nastavcima izmeri blizu 5t gde god hoćeš punu podigni i kipuj.
Ta Majevica od 3-4 tone je lepa samo iz daljine. Kad joj pridješ, onda možeš videti koliko je sve to slabo na njoj. Čini mi se da je Dubrava malo bolja, jača.

Kod nas ih je dosta prodano čovjek nema što da kupi novo u toj cijeni a sano mall šasiju da pojačaju išla bi prodaja ko luda

Otac gledao majevicu samo mi je reko cist preseraj.Vidi se iz daljine da je slaba a kamoli kad pridjes.Dubrava bi trebalo da ima jaku sasiju.

Moj cale kad je sve prodavao zao mi je sto nisam uzeo od njega tehnostrojki 4t sa gibnjevima i gornjim metalnim stranicama,tad mi nije trebalo jednoosovina prikolica ali gume jos original i taj lik sto je uzeo voza ugalj i pelet na njoj a znam kao klinac da smo vukli sa njom i preko 5 tona

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ima i Loznica vise tipova. Starije sa livenim Zenickim U profilima su osetno jace od novijih gde su koristili presovane U profile. Pritom su cak i smanjili visinu profila pa sam ih cesto vidjao krive po sredini. Sanduci su znali da se pokrive kada se ne izvadi klin i na jednoj i na drugoj, ali se to relativno lako vrati u libelu.

Ima i Loznica vise tipova. Starije sa livenim Zenickim U profilima su osetno jace od novijih gde su koristili presovane U profile. Pritom su cak i smanjili visinu profila pa sam ih cesto vidjao krive po sredini. Sanduci su znali da se pokrive kada se ne izvadi klin i na jednoj i na drugoj, ali se to relativno lako vrati u libelu.
Znas li mozda do koje godine su se pravile stari tip?

Nazad
Vrh