Prikolice

Meni se iskreno ni jedna palazoglu prikolica nije svidela, ni tandemka ni dvoosovinka. Za moj pojam je to sve previše tanano odradjeno.
Kad budem bio u prilici kupiću ozbiljnu prikolicu. Dva puta skuplja ili više, neću da razmišljam o njoj dok je mene.

Neću kritizirati nijedan model, ali me mišljenje vodi u jednom smjeru. Ako vozite npr. 5 tona Čak i samo povremeno), ne kupujte 4, čak ni 5 tonke nego barem 6-7 tona. Ako su preskupe u odnosu na kvalitetne 5 tonke, imate izbor. Uvijek imajte na umu da novi modeli više nemaju toliki faktor sigurnosti (rezerve nosivosti) kao nekad. Tko ne vozi osobno nego ima šofere, neka prikolica bude duplo veće nosivosti nego je teret i mirno spavate. Jeftinije je platiti skuplje nego imati havariju kad prikolica najviše treba.

Nekada se nije ni znalo da prikolica može biti slaba, a pogotovo da se nova iskrivi.
Mi smo imali nekada Tehnostroj 5t sa duplim točkovima 16 koja je bez problema dosta puta vozila i kipivala 4 kubika kamena što mu dođe preko 8t.
Sa sadašnjom imt jednoosovinkom od 3t kada god je bilo potrebe vozilo se 5t.
Nemogu da verujem da su dobili uverenje za javnu upotrebu, a da nije istestirano ponašanje sa deklarisanom masom utovara.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Kod,mene je palaz kargo 15 t nosilac , prevukla za ove dve godine 100 tinak vagona,prikolica za svaku pohvalu..Uzimam još jednu običnu od 12 t da je uparim sa njom ali menjam brend najverovatnije pronar.Te sa stranicama turske mi ne ulivaju neko poverenje ima u selu palzogulu,kaprol,kaseli i još neke nisam čuo da se neko žalio ali nekako kad sam video pronarku uživo mislim da opracdava tu razliku u ceni.

Neću kritizirati nijedan model, ali me mišljenje vodi u jednom smjeru. Ako vozite npr. 5 tona Čak i samo povremeno), ne kupujte 4, čak ni 5 tonke nego barem 6-7 tona. Ako su preskupe u odnosu na kvalitetne 5 tonke, imate izbor. Uvijek imajte na umu da novi modeli više nemaju toliki faktor sigurnosti (rezerve nosivosti) kao nekad. Tko ne vozi osobno nego ima šofere, neka prikolica bude duplo veće nosivosti nego je teret i mirno spavate. Jeftinije je platiti skuplje nego imati havariju kad prikolica najviše treba.
Koji si ti kralj sa ovom izjavom! Po tebi treba kupiti prikolicu od 10t nosivosti da bi u njoj bez problema vozio 5-6t?
Da dodam, zmajevke su mi u ovogodišnjoj žetvi nosile do 8800 kg pšenice (80-82hl). Koliku nosivost turske prikolice treba da imam da bih bezbedno i sigurno prevezao taj teret?

Poslednja izmena:
Niste me dobro razumeli , svakako je strašno da se na novoj prikolice desi takav slučaj ...Ja sam hteo da kažem da su to prikolice za umerenu upotrebu , i drugo taj lažljivi uvoznik proda oko 250 komada godišnje tih prikolica , procentualno se dešava svašta ...pa i takve strašne gluposti
Sad kad su otvorili novu fabriku umesto da porade na kvalitetu oni promenuli boju i sa crvene u neku nedefinisanu sivu ....ali kad čovek radi oko 50 -100 kj jutara njemu je skupo dati 16000 + pdv za 10 tona i još da ne dobije subvenciju
Mnogo pameti ima na ovom forumu od 15-20 ljudi ....dajte malo samokritičnosti a više realnosti
Svi mi znamo šta je dobro ali se ponašamo kako možemo i mislimo da treba....

A ja mislim da oni zaradjuju duplo, videli da to ide i onda otisle cene ne opravdano, nisu lose ali treba to biti dosta jeftinije

U zmajevke bez problema staje 9 tona psenica,pa i par stotina kg vise ako se seta do druge parcele pre nego sto se napuni,i one to nose bez problema.U turske pretovarati toliko,dosao bi kuci a iza traktora samo ruda od prikolice bi ostala :oops:.

Koji si ti kralj sa ovom izjavom! Po tebi treba kupiti prikolicu od 10t nosivosti da bi u njoj bez problema vozio 5-6t?
Da dodam, zmajevke su mi u ovogodišnjoj žetvi nosile do 8800 kg pšenice (80-82hl). Koliku nosivost turske prikolice treba da imam da bih bezbedno i sigurno prevezao taj teret?
Pokušaj još barem jednom, pročitati moj post. Ali ne šablonski nego s razumijevanjem.

Drugar ima dve Palazoglu, mi imamo dva komada. Nose 11 t, a 10 se vode. Za sad su odlicne
On ima godinu vise i ako bi sabrao koliko su prevukle njegove i moje bilo bi to lepa kolicina.
Ja iskreno imam u planu kupovinu jos dve.

Vozim ih normalno. Po atarskim putevima je mnogo vise bitno kako se voze prikolice. Na asfaltu retko koja strada. Tad najcesce stradaju gume ako su lose.
Prikolice se vuku vrlo lako pre svega zbog guma koje se duvaju na 7+ bara.

Ivanho, Imenjače moj, razumem ja šta si ti hteo reći ali to nema nikakvog smisla. Za pare koje dajemo kada kupujemo neki proizvod treba da dobijemo kvalitetan i ispravan proizvod a ne poluproizvod, bez obzira na njegovu cenu. Ni onoj najjeftinijoj prikolici ne sme da se desi ovako nešto.

Ivanho, Imenjače moj, razumem ja šta si ti hteo reći ali to nema nikakvog smisla. Za pare koje dajemo kada kupujemo neki proizvod treba da dobijemo kvalitetan i ispravan proizvod a ne poluproizvod, bez obzira na njegovu cenu. Ni onoj najjeftinijoj prikolici ne sme da se desi ovako nešto.
Onda dodje na isto kupio dve turske od 8 tona ili jedna farmtech ili pronar od 8 tona :osmeh: .
Ali eto, kod paora ide i puna bez problema.

Kad taj uvoznik bude napismeno dao da to nije 10t nego tu do 5-6 onda može tako_Ovago nije to spala farba ili izbledela lampa od sunca.Ovo je nešto što može da ubije čoveka pa i još par radoznalih oko njega.

Nazad
Vrh