Prikolice

Има и оних што не могу да окрену главу назад.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Mislim da je najjednostavnije kaciti na "nos" - bar sam ja tako navikao... I onda nema toga da li ruda ima oprugu ili da dobijes kilu...

Ispada da ti ni traktor ne treba koliko lako idu. 🤣
Moje znajevke jednom prilikom uletele u bašticu, probile ogradu a sreća što je ruda bila smotana na tu stranu inače bi izašle kroz kapiju na ulici a bile parkirane u dvorištu, zakačena jedna za drugu.Od onda obavezno ubacim parčence cigle pod jedan točak.

Gde može da se nabavi peti točak ili okretnica, kako je već ko zove, za zmaj prikolicu ili manji ali opet za 8 t tereta?

Pozdrav ljudi. Imam problem, kad prikljucim prikolicu na vadusne kocnice vazduh ne dolazi do prikolice. Kako radi ta brza spojka za vazduh?
Izgleda mi kao da opruga na crevu nije dovoljno jaka da otvori ventil na prikljuc na traktoru, jel moguce da je do toga problem?

Ventil na prikolici ti nije ispravan.Odvrni ona 4 šrafa M8, skini poklopac i tu ćeš videti klapnu sa gumicom.Lepo to obriši, gumicu namaži kremom za ruke i radiće.Isti problem imam na jednoj zmajevki koja uvek ide druga a kada zablokira neće ni prva da koči pa je problem.

Pozdrav ljudi. Imam problem, kad prikljucim prikolicu na vadusne kocnice vazduh ne dolazi do prikolice. Kako radi ta brza spojka za vazduh?
Izgleda mi kao da opruga na crevu nije dovoljno jaka da otvori ventil na prikljuc na traktoru, jel moguce da je do toga problem?
Jesi li za početak "zatvorio" ventil? Probao si da okrećeš slavinu u sve položaje i vazduh i dalje ne ide u bocu?

Nisam zatvarao ventil, probao sam onu rucku da okrecem..onu na rudi sto ima tri polozaja (cemu ta rucka sluzi uopste? Radi se o loznici).. Meni se cini da je problem u prikljucku sto kacim na traktor.
Uglavnom kad prikljucim prikolicu ona bi trebalo da pritisne onaj pipak na prikljucku na traktoru a to se ne desava.. Kao da je opruga na traktoru jaca nego na prikolici.

Čekaj, aj polako jedno po jedno.. Isti su ti priključci i na traktoru i na prikolici?
Moraju biti različiti, na traktoru ženski(sa oprugom) a na prikolici muški(samo trn)..

Hmmm sad si me naterao da se zapitam dali sam uopste dobio dobar prikljucak sa prikolicom, posto mislim da su isti. Na prikolici je bio neki evropski prikljucak pa mi je onda bivsli vlasnik dao ovaj kao da zamenimo. A ja nisam imao pojma ni sta mi daje :sta:

Nazad
Vrh