Zmaj od Noćaja
Član
Sad je 12700 u toj opremi !10800e
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad je 12700 u toj opremi !10800e
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Koju bese Kubotu imas, jesi doplatio za hidro kocenje ili je bilo fabricki?Da, pneumtsko I hidraulicno kočenje. Na kuboti imam samo hidraulicno, pa sam zbog toga uzeo cilindre. Jeftinije mi je nego kompresor da ugradim. A drugi traktor mi ima kompresor, pa mi trebaju oba sistema.
Postoji jedno relativno jeftino home made rješenje, ali se ne može registrirati kao koćena prikolica (barem u RH). Traktor sigurno ima kiper ventil. Crijevo za koćenje prikolice hidrauličnim cilindrom se spaja na izvod kiper ventila. Ručka za aktiviranje kiper ventila se sajlom u bužiru, koji na završetku ima vijak za podešavanje dužine, povezuje s pedalom nožne kočnice. To služi da se lakše fino podesi početak kočenja prikolice u odnosu na početak kočenja traktora. Na crijevo se ugrađuje regulator pritiska (bolje, ali skuplje) ili prigušnica protoka (jeftinije, ali bitno lošije) za regulaciju kočenja. Ima malo posla, košta minimalno, a daleko je bolje nego voziti punu prikolicu bez kočnica. Kad je prikolica prazna, koćnica ne mora biti spojena na kiper izvod.Meni problem sto nemam ni vazduh ni hidraulicne kocnice, a hocu da uzmem ovu palazoglu od 12t pa ne znam da li da uzimam vazduh jer se doplacuje 570e+pdv. Ne znam sta je bolje, lakse i jeftinije ugraditi vazduh ili hidro izvod?
Upravu si sigurno da je i tako bolje nego nikako. A kazi mi je l tu sajlu posle skidamo sa nozne kocnice da ne zeza pumpu ili neki prikljucak kad povezemo?Postoji jedno relativno jeftino home made rješenje, ali se ne može registrirati kao koćena prikolica (barem u RH). Traktor sigurno ima kiper ventil. Crijevo za koćenje prikolice hidrauličnim cilindrom se spaja na izvod kiper ventila. Ručka za aktiviranje kiper ventila se sajlom u bužiru, koji na završetku ima vijak za podešavanje dužine, povezuje s pedalom nožne kočnice. To služi da se lakše fino podesi početak kočenja prikolice u odnosu na početak kočenja traktora. Na crijevo se ugrađuje regulator pritiska (bolje, ali skuplje) ili prigušnica protoka (jeftinije, ali bitno lošije) za regulaciju kočenja. Ima malo posla, košta minimalno, a daleko je bolje nego voziti punu prikolicu bez kočnica. Kad je prikolica prazna, koćnica ne mora biti spojena na kiper izvod.
To je samo moje razmišljanje, a odluku o načinu rješavanja problema donosi svatko za sebe u skladu sa svojim mogućnostima.
Sjecam se da je neko pisao o kocnicama i napisao je:Hidro kocnice se koriste gotovo samo u Francuskoj. Sav ostsli normalan svet koristi vazdusne. Govorim za evropu.
Od 85ks, fabrički je bilo.Koju bese Kubotu imas, jesi doplatio za hidro kocenje ili je bilo fabricki?
Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Ja sam, da se tako izrazim, samo naglas razmišljao.Upravu si sigurno da je i tako bolje nego nikako. A kazi mi je l tu sajlu posle skidamo sa nozne kocnice da ne zeza pumpu ili neki prikljucak kad povezemo?
na deutz fahr-u dx 7.10 koji je uvezen iz francuske nema vazduh ali kad pritisnem desnu kocnicu cuje mi se pumpa a kad levu onda ne sigurno ima sistem za hidro kocnice.
Ovo obeleženo žuto crevo ide u prednji deo cilindra. Kada dobije pritisak unutrašnja membrana gura kompletan hidraulicni cilindar, koji je u ovom slučaju samo poluga. U principu klasičan vazdušni cilindar kao na kaminoskim prikolicama, samo što je umesto poluge, ubačen mali hidraulicni cilindar. Kada se hidraulika aktivira, tada tek izlazi klipnjaca cilindra, I ona je u ovom slučaju poluga.@Druškan odlicno si ih uradio,svaka cast. Jedino sto ne vidim gde je vazdusno crevo,odakle dobija pritisak vazduha kada prebacis na vazdusno?
Razmisljao sam se na slican nacin da uradim samo da napravim za jednosmerni cilindar ali onda u potpunosti gubim vazduh.
A mozes li mi nesto reci posto nisam imao iskustva sa time.Ja sam na rođakovu prikolicu stavio tristop cilindar. Crevo direktno na izvod za kočenje. Kad nema pritska prikolica je zakočena, čim dobije pritisak odkočuje. Znači radi normalno kao redovne kočnice. Rođak je prezadovoljan. Sve sam uradio i na mojoj prikolici samo da kupim cilindar. Samo kod nas nema baš mnogo ravnice, kad idem za drva imam 500m visinske razlike na 15 km, a na jednoj deonici sa jjužne strane je provalija gledaš dole ko iz aviona. opet 90 % prkolica nema nikakve kočnice, čim je puklo crevo nikad više nije zamenjeno.
Jel to ima samo kod slovenaca?Ovo obeleženo žuto crevo ide u prednji deo cilindra. Kada dobije pritisak unutrašnja membrana gura kompletan hidraulicni cilindar, koji je u ovom slučaju samo poluga. U principu klasičan vazdušni cilindar kao na kaminoskim prikolicama, samo što je umesto poluge, ubačen mali hidraulicni cilindar. Kada se hidraulika aktivira, tada tek izlazi klipnjaca cilindra, I ona je u ovom slučaju poluga.
Nadam se da je jasno. Nisam se uopste setio da napravim snimak kako radi, jer kao što rekoh, žurilo se, a posle mi nije ni palo na pamet.