Prikolice

Žena moja sinoć da se parkira kad je došla s posla vidi da nema mesta u garaži i pita kakav je ono krš, ja reko ženo to je "nova" prikolica što smo pre neki dan kupili... Ajoj što me pogledala, kaže i ti si za to dao pare... 😊😊 E videće ona, pokazaću joj ja svoga boga...

Сремац, ево пошто си друг члан добијеш ову за 2 500€. И слама гратис
9242e7ec190b88b53a16f32b9dc03b92.jpg

Kakve su Visevica prikolice 5 t trostrani kiper u poredjenju sa Tehnostroj i Loznicom iste nosivosti? Koje su prednosti i mane?

Njih vecinom koriste oni koji su ih dobili uz traktor, jer je lakse prepraviti prikolicu na hidraulicne nego na traktor nabacivati kompletan pneumatski sistem.
Generalno je sistem dosta prost naspram pneumatskih kocnica

Njih vecinom koriste oni koji su ih dobili uz traktor, jer je lakse prepraviti prikolicu na hidraulicne nego na traktor nabacivati kompletan pneumatski sistem.
Generalno je sistem dosta prost naspram pneumatskih kocnica
Ja koliko kapiram tu se umesto pneumatskog ubaci jednosmerni hidraulični klip sa oprugom. Ili treba još nešto? Vidim kod nekih modernijih sistema i neke prigušnice

a ako traktor nema izvod za hidraulicne kocnice, da li moze to da se namesti? Jel komplikovano?
Ako je bila mogucnost da se stave kada se traktor kupovao onda mogu (mogu i ako nije predvidjeno ali treba budzenja), u svakom slucaju mislim da je jeftinije samu prikolicu prepraviti.
Ja koliko kapiram tu se umesto pneumatskog ubaci jednosmerni hidraulični klip sa oprugom. Ili treba još nešto? Vidim kod nekih modernijih sistema i neke prigušnice
Koliko sam vidio u praksi ne treba, ali ovi sto prodaju te sisteme govore da treba jos ponesto.
Uzmi i iscitaj ovo sto je kiraj postavio, tu su pisali mnogo strucniji ljudi od mene.
Evo ti jos jedan link gde se pisalo o hidro kocnicama:https://poljoinfo.com/threads/prikolice.108/page-438

Jel ima neko iskustva sa hidrauličnim sistemom kočnica?
Ubacio sam ja na zmajevku ove godine te kombinovane cilindre, poručene iz Slovenije. Postavljao sam u temi slike kada su stigli. Posto su stigli tik pred žetvu, na brzinu smo napravili nosače, i razvukli instalaciju i na jednoj prikolici namontirali oba, a bilo je u planu po jedan staviti na zadnjoj osovini na obe prikolice. Nisam ubacio nikakve prigusnice, ali trebalo bi, posto ako se pritisne naglo kočnica, hoce da zaustavi traktor, mada videcu prvo da dostelujem hod cilindra.
77903b4150064c0ef60269a06e0484b4.jpg
5b4e5c8f9ecf6f07a889e75b6f727a52.jpg
bafbd3beb71bc4060eccb13e15a57919.jpg

@Dobrinčan evo slike kako sam montirao

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh