Prikolice

Zaneli se bili malo pa natovarili 14t zita

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
0a9259191fa3911964eda7da0652124d.jpg
Po kubikazi prikolice znao sam da staje dosta vise od 12t, ali kad se vozi sa njive mislim da ne treba preterivati, voziti oko 11-12t i malo sporije. Za suncokret je idealna jos kad bi se stavile povisice od 40cm moglo bi stati 10t sto staje u dve zmajevke.

Da, pneumtsko I hidraulicno kočenje. Na kuboti imam samo hidraulicno, pa sam zbog toga uzeo cilindre. Jeftinije mi je nego kompresor da ugradim. A drugi traktor mi ima kompresor, pa mi trebaju oba sistema.
Meni problem sto nemam ni vazduh ni hidraulicne kocnice, a hocu da uzmem ovu palazoglu od 12t pa ne znam da li da uzimam vazduh jer se doplacuje 570e+pdv. Ne znam sta je bolje, lakse i jeftinije ugraditi vazduh ili hidro izvod?

@miloskica jel imas kompresor na traktoru? Ja nisam imao izvod za vazdusne kocnice i kupio ventil kao za 539 namontirao i evo zavrsava posao.. bolje vazduh po meni
Ovo je natovarena bila od hale do puta i tu smo pretovarili u kadu,sto se tice njive necu da je silujem 11t-12t ona zbog arnjeva moze da se tovari vazdan ali i ovako da bude ravna sa stranicama ima 14t..

@miloskica jel imas kompresor na traktoru? Ja nisam imao izvod za vazdusne kocnice i kupio ventil kao za 539 namontirao i evo zavrsava posao.. bolje vazduh po meni
Ovo je natovarena bila od hale do puta i tu smo pretovarili u kadu,sto se tice njive necu da je silujem 11t-12t ona zbog arnjeva moze da se tovari vazdan ali i ovako da bude ravna sa stranicama ima 14t..

nemam kompresor na traktoru, bila doplata 3000e, ceo 560 kojeg imam da prodam ne bi zalegao za vazduh 😅

Auuu onda uradi preko hidraulike

Moram zvati Mileta servisera iz dajca da pitam za hidro prikljucak da li moze i koliko bi kostalo, kod njih je to sigurno preterano skupo. Sad je servis poskupeo a traktor je izasao iz garancije tako da cu sam menjati ulje ili nekog drugog zvati

nemam kompresor na traktoru, bila doplata 3000e, ceo 560 kojeg imam da prodam ne bi zalegao za vazduh 😅
Jako si pogrešio što nisi uzeo sa kompresorom. Kada si imao za nov traktor imao si i za kompresor. Učinilo ti se skupo, a sada treba. I kada dođu "neki" iz servisa da ti rade privatno "nov" kompresor vrlo verovatno da će ustvari staviti ofarban polovan koji je skinut sa nekog traktora koji je išao na reklamaciju. A ti se posle slikaj jer traktor nije u garanciji.

Vazduh mi ne treba, em se doplacuje kod traktora em kod prikolice tako da je to otpalo. Samo da vidim hidro prikljucak na traktoru i gas, ako ne moze nikom nista, ceo zivot vozim prikolice bez kocnica. Bilo bi dobro da se imaju kocnice ali kad covek pazi i vozi normalno ne bi trebalo da se nesto desi. Da li sam imao ili ne nije to bitno jednostavno nisam hteo nesto da preplacujem sto nije neophodno, a pritom sa novim traktorom trebaju i novi priključci

Znam to sve ali do sad ja nisam imao problema i ovako nisam cuo da je neko napravio problem. Naravno treba imati sve ispravno zato i gledam to da resim.
Signalizacija je broj 1, tu su se vec desavali problemi, bar da ljudi zakace svetlo od bicikla nego nista nemaju.

Poslednja izmena:
E bio danas na par mesta da vidim prikolice(polovne) zmajevke,to strasno kakvi su prodavci a jedna kriva ko zmija a druga ko banana a on me ubedjuje da su u super stanju

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh