Prikolice

Tu se zavare trouglovi, i na prednju i ns zadnju osovinu. Tu pucaju zmajevke redovno. Cesce na zadnjoj osovini nego prednjoj. Treba ih ojacati na jos jecnom delu na 5tom tocku.

Kad se vec prica o Zmajevkama da vam ispricam nesto.
Pre x nekih godina ja u dvoristu jednog naseg poznatog trgovca masinama i koje kakvim gvozdjem,u dvoriste rus sa rukom pozadi unosi sasiju od zmajevke od 8 tona, kriva kao gudalo, strasno je za videti.
Stavljaju sasiju na beton i pocinju po njoj da sipaju "cokove" kako oni kazu, stoji pored puna kiperka cokova, red cokova pa zaliju preradjenim uljem pa opet.
Zapalise oni lepo vatru i sede i cekaju pa kad se vatra malo smiri opet par korpi cokova.
Stajao ja tako da njima neko vreme, izgorela dobra kolicina cokova, oni lopate pa lepo razgrnu onaj zar koji je ostao pa zakace sasiju i izvuku je malo dalje, uzeli dva dobra cekica od po jedno desetak kila i udri, udri, udri
Gledao ja neko vreme sta jel " budale" rade,gledao gledao i vidim ja da tu nema nekog smisla a i dosadilo mi ljudi da gledam vise kako mlate po onoj sasiji.
Da skratim pricu mesec dana kasnije ja u tom istom dvoristu i prolazimo pored Zmajevke kao juce iz Zmaja da je izasla.
Jos se ja napravim pametan pa prokomentarisem kako vidi sta je prikolica a ne onaj cirkus od pre mesec dana, covek se nasmeja samo i mrtav ladan kaze "a sta mislis koja je ova nego ta".
Ja ubedjen da me zeza, posle pitam radnike neke sa kojima sa dobar kad kazu ljudi stvarno ta prikolica.
Al ljudi kao iz Zmaja, kad kupujete nesto polovno otvorite bar cetvoro ociju jer ja nisam mogao da verujem sta sam video prvi put a sta drugi put kad sam bio.

A sto da otvaramo 4 oci ? Ako je ko iz zmaja , sta joj fali .
Verovatno je mislio vizuelno je bila perverzija ali je to zajeban sport,tj kupovina prikolice jer je ona maltene vitalna stvar,za sve ti treba i ne daj boze da te izda u radu a kamoli neki karambol i veliki picvajz. Stricu sam vario sasiju jer ju je debilko pretovario a losi nam putevi i teraju kao sumanuti i na moje insistiranje smo dodali jos po jednu gredu a posle ju je prodao mom drugaru kome sam rekao da je ne kupuje jer je imao iste probleme dok nismo nasli original sasiju livenu i zamenili smo je sad krajem aprila

Kamionsku (sandučarku) ne možeš sada naći ni za lek. Listam tražim već više od godinu dana. Jednu pristojnu sam jedva našao. Drugu treću nema šanse.
Sanducarka,to ona bez kipovanja ?.Sto to trazis ?.Ima po oglasima takvih bez kipovanja nadje se,kiperke su veci problem i to pogotovo ove ispod 7m sanduk duzine.

A sto da otvaramo 4 oci ? Ako je ko iz zmaja , sta joj fali .
A sta da vam kazem vi nemoj da gledate nista kad kupujete ako mislite da je to dobro.
Pa zato malo malo neko kuka kako ga je neko od preprpdavaca preveslao.
Mozda gresim al ja je u moje dvoriste ne bih doterao ni u snu snova posle onog sto sam video,komplet sasiju grejati i pegleti macolama, i ko zna sta jos, i to ce da bude jako i cvrsto kao sto je nekad bilo.
Sto bi rekao Djordje Cvarkov "C".

A sta da vam kazem vi nemoj da gledate nista kad kupujete ako mislite da je to dobro.
Pa zato malo malo neko kuka kako ga je neko od preprpdavaca preveslao.
Mozda gresim al ja je u moje dvoriste ne bih doterao ni u snu snova posle onog sto sam video,komplet sasiju grejati i pegleti macolama, i ko zna sta jos, i to ce da bude jako i cvrsto kao sto je nekad bilo.
Sto bi rekao Djordje Cvarkov "C".
Pakistani truck sistem😁. Treba paziti,lepo Ste napisali,zamazu je,nalickaju je i pecaju ljude na to.

I moja zmajevka je imala malo krivi sasiju. Vozili su je oni tako jer nije bila jako kriva.
Meni je to smetalo i ja sam krenuo u proces ispravljanja. Nisam je grejao jer na taj nacin se menja struktura materijala i materijal postaje dosta kruci i tek onda hoce da puca. Sasija od zmajevke je po prilicno savitljiva i napravljena je od takvog materijala da to trpi. Svaka zmajevka je iskrivljena iskljicivo tako sto se zaborave klinovi, ili prilikom nekog prevrtanja. Ja sam dodatno ojacao sasiju na nekoliko mesta, kao i peti tocak. Ima sad jos jedna dobra stvar da se ugrade dodatni gibnjevi. Kad se to uradi vise nema problema sa gibnjevima i sa nosivosti jer ove balon gume nose bez problema 10 t neto.
Ja sam na svim prikolicama izvadio sa jedne strane klinove tako da nema mogucnosti da je klipovi iskrive.

Čitajući ovo ispade da su zmajevke dosta loše, krte i lako pucaju i krivi se šasija, a gledam po selu stare i 30-40 godine vuku i nose sve živo, stranice istrulile ali nose teret bez problema. Možda za Mačvanska sela prave bolju ojačanu verziju.

Nazad
Vrh