Prikolice

Komsija u zetvi ostavio prikolice na njivi par sati , i uredno doterao na vagu, kad je obisao prikolicu slucajno bacio pogled, a neko mu izvadio klinove , zamalo da sredi prikolicu komplet, nenormalno vreme

E to se i nama desilo pre 10-tak godina. Neko ukrao 3 klina sa Loznice i kada sam počeo da kipujem na silosu sleti prednji kraj sanduka. Sreća ništa se nije desilo ni iskrivilo.... Posle par godina se taj napio u kafani i izlano se da je to on uradio.

Moja je prikolica bila bas ta koja bude po selu pola mesec mesec, uvek joj nesto fali kad se vrati. Proslom vlasniku samo neko udje u dvoriste i odvuce je. Neko je poskidao kompletni zracni sistem ( pa cak i nosace klipova i boce), neko je zaboravio da prikolica ima 4 klina i on je krenuo kipati i prc, pukose uske. Svaka uska je varena, stranice dobile dobar stomak, sve stranice su otisle nazad i ne uklapaju lepo. Nekim cudom sasija nije motana ki nova je. Ali sam je uzeo je za bagatelu i za mojih par tura godisnje mi je taman. Jeste takva kakva je ali se ne ganjam po selu ko ima. Umjesto klinova su stavljeni saravi rdjavi, jedva sam ja to skino kada sam ih stavljao na drugu stranu.

Nema nista gore nego kad vozac ima strah, bolje ostati kod kuce nego prestrasen voziti.

Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Ma jebeni su pruzni prelazi kod nas,inzenjeri su celom duzinom atara kod nas podigli prugu zbog plavljenja Morave,sirina je taman za zmaj kombajn a nije ublazen uspon nego pocinje nekih 10tak metara od nulte tacke i ide 5 m u visinu to je problem,tu sam se uplasio.

Ја на мојим приколицама имам сва четири клина иако ми се то не свиђа, али јбг отац тако направио и место ланчића пошто су и са ланчићем обавезно нестајали клинови сада су добили ланчине за бикове. Два су увек намештена у ушкама,а два имају своје лежиште ван ушки тако да никада сва четири нису закачена.Мада ја обавезно пре киповања проверава јер су се клинци једном играли и сва четири била закачена па за мало да искривим шасију на приколици.

Moja je prikolica bila bas ta koja bude po selu pola mesec mesec, uvek joj nesto fali kad se vrati. Proslom vlasniku samo neko udje u dvoriste i odvuce je. Neko je poskidao kompletni zracni sistem ( pa cak i nosace klipova i boce), neko je zaboravio da prikolica ima 4 klina i on je krenuo kipati i prc, pukose uske. Svaka uska je varena, stranice dobile dobar stomak, sve stranice su otisle nazad i ne uklapaju lepo. Nekim cudom sasija nije motana ki nova je. Ali sam je uzeo je za bagatelu i za mojih par tura godisnje mi je taman. Jeste takva kakva je ali se ne ganjam po selu ko ima. Umjesto klinova su stavljeni saravi rdjavi, jedva sam ja to skino kada sam ih stavljao na drugu stranu.
Slicno i kod mene sa prikolicama dok je deda vodio posao tako da kazem😁. Elem,jedne zime,ja mislim 2008 na 2009 natovarim prikolicu sa stajnjakom jednoosovinku,sva sreca nisam stavio stranice i odem da istovarim na uvratini za bastu za prolece. Surva se sanduk,ostane na strani,genijalci kad uzimali odjebu klip i nisu rekli dedi. Ja sta cu,polako je istovarim rucno i vratim sanduk,dignem ga rukama koliko sam mogao,gurao ledjima,otkacim na kraju traktor i sva sreca uvek neka vrengija ima u kabini nekako vrati i ajde kuci. Ma vise nikom ne dam,ako imam vremena ja odradim prevoz

Gde se nalazi broj sasije na kikindi 4t kiper i da li ga ima uopste? Zvao sam jedan tehnicki oni kazu da kikinda ima samo plocicu da nije kucan br na sasiju, a drugi kazu da treba biti i br negde...

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Trebalo bi da ima u šasiji iznad zadnjeg desnog točka. I u šasiji od napred iznad rude. Kod mene je na 3 prikolice tako. Samo što je to rđa načela malo. Pa moraš malo bolje potražiti.

Ovde ne puštaju na tehničkom. Ako ne postoji i ne slikaju broj šasije na prikolici.

Gde stoji plocica na zmaj prikolici

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh