Prikolice

Otviri gde ti najviše odgovara zbog istovara, prilaza

Obično stqvljamo na sredini prikolice, normalno sa strane, blizu stranice. Sam proceni koja ti odgovara strana, leva ili desna. To zavisi od mesta gde istovaraš, ako ti je dvorište uže, pa ulazis pod jednu stranu. Istovaraš kada je prikolica puna pa nije baš zgodno i lako okretati je. Kod mene su na sve 3 prikolice sa desne strane, tako mi je zgodnije zbog puža, dvorište nije preveliko pa onda uvek tako kipujem.

Ako je kiperka ugradiš ga na onu stranu na koju najčešće kipuješ jer tokom istovara zrnaste robe kada nakreneš sanduk lakše curi napolje.Kod sandučarke ugradnja ide kako je gore pomenuto a opet na stranu rinfuza.

Na sanducarki je bolje odmaci od stranice a cev sibera postaviti koso ka spoljnoj strani, manje se lopata, cak sam vidjao skoro na sredini pa stave odozdo plasticnu cev sa kolenom do kosa transportera

Код сандучарки шибер може какав било и где било,а код киперки треба пазити где се и какав ставља да се приликом киповања не би саставио са шасијом и поломио.

Ja sam ih na IMT i Tehnostroj trotonkama stavio na zadnju stranicu, tako najvise izadje i ostane za 2-3 dzaka na kraju lopatom da se izvuce. Ali za vece prikolice ne znam sta je pametno, verovatno je najbolje to na sredinu, to cu tek da razmisljam.. xD

Pozdrav ljudi! Interesuje me kakve su prikolice erdevik 3.8t, koliki im je sanduk i koliko u praksi mogu da nose? Planiramo da kupimo prikolicu za zrno tj ili jednu veliku ili dve manje. Zmajevke i loznice imaju bas napumpanu cenu a ove erdevicke mi bas deluju dosta povoljno.

Za nekr je emind dobra prikolica. Ko ima manjr zemlje. Uglavnom loznička je bolja a nije mnogo skuplja. Zmajevka je još bolja od loznice, ali i vidno skuplja.

Nazad
Vrh