Prikolice

Kod mene na Zmajevkama su takve gume, koliko sam gledao dot im je iz 2004/2005 godine.Jedna je počela da se odlepljuje a tako je i došla kod mene pre 3 godine i još ide.Na kamionku sam takođe namontirao takve gume a sakupljao sam ih gde god sam stigao, od 4 para točkova svaki je posebno. 😂 Jedan par su Satoya gume, drugi par Michelin, treći par Barum a četvrti Continental. 😂😂😂 Na svim prikolicama gume su naduvane na 8 bara i idu bez problema.

Te 385 gume nose 5t po gumi bez problema i na 100km/h. U poljoprivredi na ~5km kuca-njiva gde je traktor vuce punu ~30km/h kao sto kazu pre mene rok trajanja neogranicen. Propisno da je naduvana da je ne przi sunce i vatra.
@Spajki
Ako hoces da ne drndas se sa lancem onda uzmes sa stubom prikolicu. Mana stuba je ako tovaris palete pa na 5.2-5.3m duzine prikolice srednja paleta dolazi na mesto stuba. Ako ne tovaris palete stub je najbolje resenje.

Ako cu kupovati nesto sa stubom na sredini te stranice tj. prikolice sigurno necu otvarati da bih tovario bilo sta u njih. Opet ponavljam 8tona do maksimum 10t nosivosti je najuniverzalnija prikolica po mom misljenju.I našu kamionku smo tako uradili da je koristimo samo za rinfuz robu. Moze na njoj da se skinu arnjevi i otvore stranice ali mi ne pada na pamet taj teret da otvaram i da se mucim sa tim.

Sve ovisi za šta treba. Imam kamionku u fullu, utegnuta prikolica, ali zbog svojih povišica i tako nekih stvari dođe mi da je prodam jer mogu samo rinfuz sa njom radit i da kupim novu koja je više tako montažno urađena da kažem da mi služi za ostale stvari, palete i ostalo, ovako je koristim par dana u godini. Tehnostrojku rastave dvojica za pola sata cijeli sanduk, još sam ja i povišice radio, isto sam to napravio da se brzo skine.

Kakvo crno brzo otvaranje? Sanduk na 135cm od zemlje+130cm stranice=265 od zemlje gornji deo stranica+arnjevi sa ceradom. Treba alpinista biti da bi na toj visini bilo sta radio
U Zmajevku gde su zatvorene gornje stranice tovarim i vadim napolje dzambo vrece od 600-1000kg.

Kod ovih turskih muka je samo dok gornju stranicu otvoris, tj. spustis da visi pored donje. A jos veca da je podignes. Ostalo nije tesko. I naravno ako skidas moraju dvojica. Mana je sto zadnja stranica drzi zadnje stubove da se ne rasire, ako je otvorena, a stojis na bocnom nagibu ili ti teret gurnuo bocne stranice muka dok ih ispravis. Fale utege i za zadnje stubove.

Šta mislite, da li ce pojavom sve vise subvencija za nove prikolice, pasti cena polovnih zmajevki, čujem da su mnogi zainteresovani da konkurišu..

Gde si ti čuo da će biti konkurs baš za prikolice?
Čitam po netu komentare na oglasima gde ljudi prodaju polovne traktore i prikolice o tome.Većina komentariše da su cene polovnih previsoke i da nov traktor ili prikolica košta isto kao i novo kada ti država vrati novac! 🤔 Na pitanje kako to država vraća deo novca odgovor je uvek pa vraća, zar nisi čuo za konkurs!?Ja ne znam ni za kakav konkurs koji je otvoren tokom cele godine a da se tiče kupovine traktora i prikolica.Prosvetli nas ako si u toj materiji, tj.daj neki link ka konkursu da vidimo!

Nazad
Vrh