Prikolice

180e mi platili nov pre 5-6 god...
Za Fak Loznicu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kolege, jel ima neko od vas ili poznaje nekog ko ima prikolicu jednoosovinku tipa tehnostroj ili imt na prodaju? Bilo bi dobro da je u mojoj okolini i da su papiri uredni. Hvala unapred.

Ako neko od vas nije gledao na yutjubu moju recenziju Pronar T672/1 prikolice, evo linka...
Recenziju sam uradio posle 3 sezone eksploatacije, pošto je video dosta dugačak, izbacio sam deo o osovinama, glavčinama a malo sam skratio o elektro instalacijama, hidro instalacijama i pneumatskim kočnicama.
Kupljene su uz subvenciju ministarstva na predračun, ukupno su me koštale oko 7500 evra posle povrata.

Pošto su sada takve prikolice u toj nekoj osnovnoj opremi, bez platforme i cerade? Nije im ni rezervni točak u osnovi više. Čini mi se da su znatno poskupile.

Nataknem i njih i ceradu. Mene je cerada za kamionku kostala 17000 dinara u Kaću i dve cevi koje sam kupio. I sa povraćajem od 50% pa su im skupe doplate za cerade. Platforma na kamionci neka me je stajala 100 eur ali nije ni toliko. Jbg, svi koriste povraćaje države koliko god mogu.

Mislim da najvise vacare na tu "dodatnu opremu"

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Skoro sam im pustio mail sa upitom za neke modele.

Odgovor je bio:

T654/2 nudimo po ceni od 5,500 Evra + PDV (6,600)

zapremina sanduka 3,2 m3
visina stranica 500 mm,
Gume 11,5/80-15.3
jedno-kružni sistem kočenja
osloni točak

Opcije:
Stranice 500+500mm (zapremina cca. 6,4 m3) 700 EUR + PDV
Rezervni Točak (11,5/80-15.3) 170 EUR + PDV

Prikolice koje pominjete su slično opremljene,
T655 ~ par stotina Evra jeftinija
T654 ~~ par stotina Evra jeftinija
T654/1 ~ skuplja od T654/2 ( u standardu ima stranice 500 +500 mm)

Bio bi zadovoljan i sa T654, otac oce neku od 4t.Skupe su, pojma nemam dal ce i opstina da daje neka sredstva ove godine.
Prosle je bio limit 400000din.

E sad nisum upucen da li vracaju nesto ako prekoracis limit, da li daju povracaj po ceni od 400k ili daju sipak ako prekoracis limit.

Ko te zna, zna i da si picajzla, i da, su ti mašine u odličnom stanju, mene interesuje ako možeš da izvučeš neku paralelu između zmaj i loznice, najviše oko stranica tj sistema zatvaranja i šarki, kako to na loznici stoji posle toliko godina, jesi li imao problema, itd..
Što se tiče šarki kopči i rinfuze sve to stoji i radi kako ga je fabrika stavila ali je po meni zmajev sistem kopči i rinfuze bolji.Špingla rinfuze na zmajevki bolje dihtuje nego na loznici zato što kod loznice se zatvara na natezanje i dolazi do uvrtanja po dužini OK materijala i usled pritiska tereta u donjem delu stranice hoće malo da izguriva stranicu te u pšenici može biti da ispadne neko zrno, znači mora se voditi računa kod dihtovanja, ja sam stavio flahove po celoj dužini po patosu nuz stranicu i to tesno ga pribio a i na zmajevkama sam isto uradio.Kopče za zatvaranje stranica su jednostavnije na zmajevkama i lakše ih je zatvarati pošto stranice vise na špinglama koje su u fiksiranijem položaju dok kod loznice hoće da šeta i ima više lufta pošto je drugi sistem zatvaranja rinfuze.U ćoškovima kod loznica treba stavljati džak pošto je lošije rešen sistem zatvaranja stranica, kod zmajevke se bočne stranice (duže) preklapaju preko prednje i zadnje (male) stranice i fiksirane su stubom za patos dok kod loznice se na zadnjoj preklapa a prednja je starija od bočnih stranica i prednja stranica nije fiksirana stubićima već se plitko ubadaju u gornju šasiju poda sa čela dok zadnja ima stubiće i stranice su zašrafljene stim da donja ima šarke. Teško je malo objasniti rečima ali definitivno je bolji sistem na zmajevkama što se tiče stranica, čudno da nisu iskopirali ali no.Da su iskopirali kao na zmajevki bilo bi super mada i ovako rade posao.
Što se tiče šasije i gornje šasije (kipe) to je ok jedino im zameram što nisu stavili deblje sigurnosne klinove kipe bar ko zmajevkine a i osovine su ostale kao od loznica 5-5,5 tona mada nisam imao problema niti sam čuo da je nekom pukla osovina a gibnjevi su dobri. Nemože kraće.

Има прве лозничанке са дводелним фелнама и пет рупа за шрафове,а новије су са обручом и шест рупа пашу фелне од змајевки и уске и балонке.

E jbg sad...komsija ima dvodelne ne znam koliko rupa imaju ali znam da su u milimetar na Zmajevku 489, ne znam ni koja je njegova Loznica jer su stranice budzene.

Video sam oglas razmatram turske prikolice ali je neko vec pisao o alperu da je krs pa sam ga precrtao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh