Prikolice

A kako sada drži gornju stranicu kada je utega stavljena na donju stranicu? Drži je preko donje stranice. Isti princip bude i kada stavis utegu na najniži deo gornje stranice. Kako ti na tehnostroju radis tj. otvaras donji rinfuz kada je praznis? Isto skidas tu utegu svaki put kao kolega na pronaru?

Nije isto. Pritisak na donju stranicu je veci nego na gornju. Sarke koje drze spoj gornje i donje stranice su na Pronar jace nego na Tehnostroj pa bi to i moglo nabudziti. Da to sve fercera bez sirenja donje stranice sarka treba da su masivne i da je jedna tacno na sredini jer je sredina najslabija tacka. Inace i druge prikolice imaju lim na stranicama 2-3mm. 3mm stranica je preteska i ako padne jedan covek je ne moze dici sem ako nije jako besan pa adrenalin ode na level 100.

Radoslave, da li možeš onu nesretnu sajlu tj. španer koji svaki put otkačinješ pre kipovanja da prebaciš na najniži deo gornje stranice da ne moraš svaki put da je otkačinješ? Mi smo na Zmajevkama namestili lanac u najnižem delu gornje stranice tako da i pri kipovanju kada se otvara donji rinfuz lanac ostaje zategnut i na mestu.
Kod mene je na zmajevci takodje tako

Dobro bi nam došlo jedno okupljanje da možemo ove svoje stavove uživo prezentovati. Ne vredi to ovako. Ja znam da sam ja u pravu

Nisi :) Na Fligel ima mogucnost obe varijante. Kada se zakaci na gornju stranicu onda malko zna ispasti koje zrno psenice izmedju gornje i donje stranice. Kada se zakaci na donju kao na Pronar, Farmtech onda ne ispadne nista. Ne znam koje su debljine stranica ali verovatno 2mm ili 2.5mm.

A kako sada drži gornju stranicu kada je utega stavljena na donju stranicu? Drži je preko donje stranice. Isti princip bude i kada stavis utegu na najniži deo gornje stranice. Kako ti na tehnostroju radis tj. otvaras donji rinfuz kada je praznis? Isto skidas tu utegu svaki put kao kolega na pronaru?
Da isto tako. Drži gornju tako da sa unutrašnje strane ima flah zavaren koji preklapa preko donje stranice.
Ako je utega samo na gornjoj, donju ne drži ništa.

Nisi :) Na Fligel ima mogucnost obe varijante. Kada se zakaci na gornju stranicu onda malko zna ispasti koje zrno psenice izmedju gornje i donje stranice. Kada se zakaci na donju kao na Pronar, Farmtech onda ne ispadne nista. Ne znam koje su debljine stranica ali verovatno 2mm ili 2.5mm.
Da li to onda znači da se na svim novijim prikolicama pre bočnog pražnjenja mora otpustiti ta utega??? Koja je logika da se to otpušta dok je puna prikolica jer i tada može doći do deformisanja stranica? Nešto tu meni ne štima. Baš ću morati da se potrudim i uporedim te neke sitnice pre nego što se odlučim koji će brend da menja Zmajevke.
Takodje jos jedna stvar oko koje sam se podžapao sa par trgovaca prikolicama su protektirane gume na novim prikolicama što niko ne spominje. Tek uz doplatu se dobijaju NOVE gume.

Turske su sve protektirane,ne kriju to trgovci.Kupci samo gledaj cenu da što manje boli.Neminovno će se sve te gume menjati za par g.

To je zato sto su pre svega sve te trostrani kiper, gde je prijoritet kipovanja nazad. Cela Evropa kipuje nazad, retko ko kipuje na stranu.

Koje to turske ne stižu sa protektom? Narvano da ima opcija da naručiš sa novom gumom ali ove cene što se kreću po sajtovima i oglasima su cene sa protektom.

Palazoglu jeste, ali gume 385/55 22.5 bez sare ima i dzabe. Za /65 tek da ne pisem. Na tandem se i trose pri skretanju, na klasicne nemaju od cega ni da se potrose. Koliko njih kazu da su im na kamionima pogonske protektirane, i to za male pare u SM dobiju i gumu, obicno Bridgestone.

Ne fali tim protektiranim gumama nista, pogotovo ne u poljoprivredi ALI, ako mi prodaješ nešto NOVO mislim da bi onda sve na toj mašini trebalo da bude novo.

Da li to onda znači da se na svim novijim prikolicama pre bočnog pražnjenja mora otpustiti ta utega??? Koja je logika da se to otpušta dok je puna prikolica jer i tada može doći do deformisanja stranica? Nešto tu meni ne štima. Baš ću morati da se potrudim i uporedim te neke sitnice pre nego što se odlučim koji će brend da menja Zmajevke.
Takodje jos jedna stvar oko koje sam se podžapao sa par trgovaca prikolicama su protektirane gume na novim prikolicama što niko ne spominje. Tek uz doplatu se dobijaju NOVE gume.
Neke to imaju riješeno sa bočnim flahom onim uz stranicu. Vidio to jesam, ali nisam zagledao pobliže taj sistem kako to funkcionira. Drugo rješenje srednji stub i onda je lanac na stubu pa nema zajebancije sa time. Prije nekih 18-19 godina Tehnostroj došao sa protektiranim gumama, prva je pukla nakon 15 godina i tad smo stavili 19.5 cola.

Novo je novo, pa od bolcne i srafa do gume sve treba biti novo ali ako je cena previsoka sa novim gumama ja bih istrpeo i te protekt.
17.5 za kamion placamo 100e po komadu, godinama ih kupujemo,nije se desilo nikad da se odlepi protekt ili bilo sta drugo.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Taj protekt uopšte nije loš za poljoprivredu
Nema tu ni tereta ni brzine da se ugreje pogotovo ako je propisno naduvana guma!!
Relacije su kratke tereti mali!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh