Prikolice

Lik iz sela je stavio te male 17.5" gume, nose teret kao blesave ali neke malene i uske skrooooz, tonu u suvu zemlju. Jesenas kada mi je dovlačio kukuruzu u zrnu zapao je na ravnoj i suvoj parceli (ima Zetor), morao sam ići da ga izvučem na put sa mojim 7045. Potonule gume skroz i osovina legla na zemlju. Mogu da nose teret ali su preuske za zemlju.

Luka nisam obratio paznju, pogledao sam jos jednom i u pravu si. Ja nemam iskustvo sa tim gumama ali gledajuci koliko tovare repe dobro to sve izdrzi.

Veruj da svaka ta 17,5" guma na traktorskoj prikolici može da nosi 4t!!!!!!Atego kiper ima oko 3t i ja sam vozio 4 kubika šljunka što je 6,5t
9,5t na 6 točkova i tako godinama voze na stovarištu
A i na labudici smo imali 8 točkova a tovarili po 18t tereta
I sve su brzine 70+km/h
Ja sam u potrazi za još felni 17,5 da uradim za moje Dubrave kiperke

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nisu sve 17,5 uzane, postoje sa profilom 265!!
Na mojoj prikolici su 225, koristimo sa malog kamiona prednje, gumama se ne boj samo da prikolica izdrzii teret.
Na drugom kamionu su 17,5/245 tovario sam skoro 8t+ 6t, kamion, veoma malo legnu sto se kaze, duvam na 7 bari.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Sad gledam imaju indeks nosivosti do 143. Sto odgovara 2650kg/tocak pri 120km/h za na primer kineski Mirage gumu. Cca 100e nova guma.

U temi o traktorima se povela priča o gumama. Nego, nedavno smo pricali opet o gumama na prikolicama i danas sam pricao sa par trgovaca o njima. Ono sto mi je privuklo paznju je Metal Fach T711/1 prikolica (8t). Na istu šasiju ide 8t, 10t i 12t nosivost, razlika je u visini tj dimenzijama sanduka. Tara prikolice od 8t je 3800 kg što znači da ima zverski jaku šasiju i sva tri modela (8t,10t,12t) imaju gume 385/65 r22,5. Šta mislite o toj kombinaciji, nosivost-tara prikolice-gume?

Mislim da je rekord, drugar ih je do skoro prodavao kaze da nisu imali zalbi. U rangu Pronarki, Poljaci ih prave svakako. Tad mi je vagonku sa tockom, vazd.instalacija,cerada napravio na 11 000 + PDV.

Polovne mogu da se nadju za male pare,a možda i za džabe i da služe dugo,ali felne ispod 5-6000 din teško. Jedina "mana" tih guma 17,5 je što su dosta tvrdje od npr 7,50-16 pa prikolica malo više skače (lupa) po lošem putu.

U temi o traktorima se povela priča o gumama. Nego, nedavno smo pricali opet o gumama na prikolicama i danas sam pricao sa par trgovaca o njima. Ono sto mi je privuklo paznju je Metal Fach T711/1 prikolica (8t). Na istu šasiju ide 8t, 10t i 12t nosivost, razlika je u visini tj dimenzijama sanduka. Tara prikolice od 8t je 3800 kg što znači da ima zverski jaku šasiju i sva tri modela (8t,10t,12t) imaju gume 385/65 r22,5. Šta mislite o toj kombinaciji, nosivost-tara prikolice-gume?
Piše da je tara 2550 kg od 8 tona.Ima kod mene u komšiluku 2 prikolice kupljene prošle godine.Jedna je odprilike 10 t,a druga 12 ,ova druga mi izgleda puno moćnije ,neliči mi da je ista šasija,il grešim možda je ova manja od 8 a veća od 10..nije ni bitno ,kupio ih čovek što radi puno zemlje i baš se razume u tehniku,,prevlače baš puno,,ako te nešto zanima mogu otići do njega da pitam. Sad vidim da je ova od 8 tona t 710 ,2550 kg,

Poslednja izmena:
Ima 2 u selu kod drugara dobre su skroz jedino vazduh ga nešto njaka od kad su došle
Ja sam uzimao jednu pre 3_4g za krunjenje sa čardaka i iznenadio sam se tarom!!!!!
Ja izvagao koliko je bilo bruto i kontam ima jedno 25_28 meteri prikolica kad sam iskipovo pa opet na vagu skenjao sam se!!!!!!!!!!
A on ima baš dosta tih metal FUCK mašina i zadovoljan je po priči
Gume su ubica!!!
Tubeles nema smrti

Sent from my moto e5 using Tapatalk

T710 je šasija za 6t i 8t nosivosti a T711 je šasija za 8t,10t i 12t zato je tolika razlika u tari prikolice.

Sta ocekivati od pneumatske instalacije na prikolici koja nikada nije koriscena za 40 godina? Da li ce trebati nesto zameniti, ocistiti, proveriti za svaki slucaj?

Ако добро видим приколице немају кочнице ни сигнализацију. Точкови као од шпедитера. А начин претовара и чишћења репе занимљив.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Pa ne bi ja rekao da su ovo gume kao na spediterima pogledajte koliko teret nose,a one se ne pljoste vec kao na prstima nose toliki teret.To su neke kamionske tipa 17".

Nazad
Vrh