Prikolice

Јесте али је имао финансијских издатак неких не предвиђених тако да се ево већ две године не чује и не појављује у јавност.

Nešto se razmišljam, ako se neki žale na nove jeftine prikolice, a pritom kupuju u nazad, na šuber da istovaraju preko puža, a prvo dignu punu skroz pa tako ostave dok ne iscuri na ono malo šubera, pa nije ni čudo što se iskrivio...

Nešto se razmišljam, ako se neki žale na nove jeftine prikolice, a pritom kupuju u nazad, na šuber da istovaraju preko puža, a prvo dignu punu skroz pa tako ostave dok ne iscuri na ono malo šubera, pa nije ni čudo što se iskrivio...
Ako bi je digao skroz a da je puna, sav teret bi se prosuo preko zadnje stranice, zna se kako se kipa na suber, ko je i samo jednom kipao. Ako se potpuno nova prikolica ne pretovara a iskrivi se ako se kipa u rikverc na suber, nece biti da je do rukovaoca vec do proizvodjaca. I sam radim dosta reparacija na prikolicama, uskoro ce biti slika izgradnje tandem prikolice u pretovarnu u mojoj izvedbi, tako da imam dosta iskustva oko toga. Proizvodjac koji proizvodi seriski prikolice a iste mu se krive pod teretom je za zatvor. Svakog privuce lepa cena i sam sam razmisljao o kupovini, ali ipak je proizvodjac i uvoznik najveci krivac,nema kontrole kvaliteta, moze on da je napravi i od 0.5mm lima ali ne sme da je proda jer ce mu sve prikolice imati reklamacija, ne bi trebao to da bude cilj proizvodnje

Pronarke sto ima clan @stp83 oni bukvalno nakipaju na konacno cim iscuri sto moze dok je nepodignuta. Sa Farmtech smo dizali na konacno iz 3 navrata. I jedno i drugo rukovanje apsolutno prikolicama nije nista.

Je
Ako bi je digao skroz a da je puna, sav teret bi se prosuo preko zadnje stranice, zna se kako se kipa na suber, ko je i samo jednom kipao. Ako se potpuno nova prikolica ne pretovara a iskrivi se ako se kipa u rikverc na suber, nece biti da je do rukovaoca vec do proizvodjaca. I sam radim dosta reparacija na prikolicama, uskoro ce biti slika izgradnje tandem prikolice u pretovarnu u mojoj izvedbi, tako da imam dosta iskustva oko toga. Proizvodjac koji proizvodi seriski prikolice a iste mu se krive pod teretom je za zatvor. Svakog privuce lepa cena i sam sam razmisljao o kupovini, ali ipak je proizvodjac i uvoznik najveci krivac,nema kontrole kvaliteta, moze on da je napravi i od 0.5mm lima ali ne sme da je proda jer ce mu sve prikolice imati reklamacija, ne bi trebao to da bude cilj proizvodnje
Ja bih dodao jos jednog krivca, Agencoju za bezbednost saobracaja( drzavu). Nas jebu za kutiju sa alatom i slicne gluposti a svako smece iz uvoza prodje atest. Ne samo prikolice vec uopste.Koliko toga prodje granicu bez ikakve kontrole

Sticem utisak da nasi uvoznici porucuju u turskoj najtanje limove i najslabije sasije samo da bi dobili bolje cene. Neshvatljivo mi je da fabrika ne moze da izracuna koji profil cevi treba da bude za npr 10t tereta.

Ne bi se čudio ni turci jednim delom da lažu. Imao sam slučaj da sam naručivao pokrovni lim za neku šupu .Čovek mi je doneo i ono se zgotivili na brzinu i pitam ga u čemu je fora da je kod njega najeftiniji.Kaže ništa specijalno kupi koturove lima iz kine i debljina na nekoj klasi bude škart npr 0,38mm i to ide kao 0,5 mm.Ko proverava tu razliku?On plaža na kilu te koturove pa gura kroz valjke tako da verujem da je isti slučaj sa tim prikolicama.Dosta da vidite te firme gde su parkirane palazogulu i humel prikolice u TR ,pa to izgleda ko pred nekim stovarištem ,baš bi voleo videti slike pogona kao što smo videli npr Hatat fabriku.

Kakve li su ove Hummel prikolice vidim u Agrostandardu ih ima sada?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Sta sam nocas propuatio,opet u rikverc da idem

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Uf ako hoćeš dobru prikolicu moraš i da je platiš dobro, mislim da su zmaj prikolice a ponaročito 510-511 (10 tona) i posle 20-30 godina upotrebe kvalitetnije od većeg dela tih turskih kojekakvih prikolica, da nema tih konkursa kojekakvih bar 50% manje bi se kupovale nove nego bi se remontovale stare koje posle dobrog remonta može da služe još jako dugo normalno uz osnovno održavanje.Mislim da dve prikolice od po 10 tona sasvim lepo opslužuju i dobra im je iskorišćenost i lakše i jeftinije održavanje a nisu zahtevne za velikom snagom vučnog vozila, sasvim dovoljno za 80-130ks a tih traktora je sad najviše u opticaju po gazdinstvima jer se koriste i za ostale radove a i potrošnjom bi zadovoljili.Mislim da je njih lakše i po lošim vremenskim uslovima vući i manja je verovatnoća od zaglavljivanja a i prevrtanja pošto su ove od 15-20 tona dosta visoke, za tu nosivost sam više za tandem varijantu, jako mi strašno izgledaju dvoosovinke sa tom tonažom, velika visina (kratke), velik pritisak na površinu zemlje zbog relativno uzanog balona, više su za asfalt ili tvrd put (tucanik...) koji mi nemamo po ataru ako se okiša i treba imati dobrog macana spremnog za izvlačenje ako mora mada ja mislim da kad ona stane može samo pretovar ili lomljenje i krivljenje iste.

Ja bih bas voleo da vidim te sto su pukle jer razmisljam o kupovini prikolica. Da li zaista vredi dati za 2 prikolice 30000 evra?
Povracaj ako bude, bude.

Nazad
Vrh