Prikolice

Od jeftinog mesa nema dobre corbe, ne znam zasto gledate samo jeftino a uvek to posle kosta skuplje,bolje odmah 3,4 000e vise nego posle hvatanje za glavu ...

Stiglo je u zadnje vreme bogu hvala novih prikolica u selo, e sad za neke nisam obraćao pažnju, ali za one koje je komšija (dobri smo 😊) uzeo jesam, naime kupio je dve farm tech od 14 ili 15 t neto nosivosti i pronarku slagaću vas nosi tonu više ili 2..sa slovenkama sam oduševljen, završna obrada na svetskom nivou, ma sve naj naj.. Al skupe u majčinu, dok kod pronarke mi se ne sviđa baš šasija(đene đene) I obrtanj nikako, cenim da je isti ko i na prikolicama što ima naš nam drug olalija, a nosivost bez malo dulo veća, i deluje mi malo nestabilna kad ga gledam kad prođe... E za sad ni jednima ništa ne fali, vreme će pokazati...

Verovatno zato sto se nema ni za to jeftino,pa i to jeftino vecinom uzimamo na kredit.
Pa ne bih se bas slozio sa tim vidim jako puno kada se kupuju turske uglavnom po 2 i kao na povracaju ispadne jedna dzabe, za te 2 bolje 1 valjana malo veca a ko kupuje samo jednu neka saceka godinu dve i neka uzme bolje ako je mogao 30tak godina da radi sa starima moze jos te 2 ...

Jeste kad kupuje gleda neku najjeftiniju pa dodje Palazoglu, pa onda npr te Hummel, pa onda tu je Metal fah Poljska, pa onda Pronar sve korak po 1000e veci. Pa malo opreme tocak, led rasveta,pa mozda i cerada sa platformom.... lako se nakupi.

Slažem se da je skuplja i bolja, ali ako se recimo pokažu dobre ove dobre, opet moramo tu uzeti kao i u svemu faktor kako tko radi s njima, kao da ih je našao na putu ili da misli kolko tolko dok ih koristi, 6000 eura između Farmtecha i Hummela recimo kod nas nije zanemariva razlika, pogotovo to što puno ljudi govorim, mi koji imamo manje površine oko 50 ha i manje, nama se jako teško odlučiti jer kad će se isplatiti. Loš stroj je loš stroj imao ja 5 ha ili 150, zato je nama malo teže se odlučivati kod boljih i skupljih strojeva.

Pa ne mora sve bas da se gleda kada ce se isplatiti,i 1kj kosta 5-6000e pa kada ce se isplatiti za 30god,preskoci 1 godinu nemoj kupiti lanac zemlje nego kvalitetniju masinu, gledaj malo na to da ces raditi lako bez razmisljanja u malo duzem vremenskom periodu...

Pa ne mora sve bas da se gleda kada ce se isplatiti,i 1kj kosta 5-6000e pa kada ce se isplatiti za 30god,preskoci 1 godinu nemoj kupiti lanac zemlje nego kvalitetniju masinu, gledaj malo na to da ces raditi lako bez razmisljanja u malo duzem vremenskom periodu...
Meni je Farmtech skupa jer je to masina koja radi 5 dana godisnje. Ne planiram da idem usluzno u prevoz jer nemam vremena kada se to radi. Vukla bi samo moji robu. Nemam nameru dati 15000e za Farmtech zdk1100 iako znam da joj teret ne moze nista ma kako je vozio. Za moje potrebe taj Hummel ili sta vec nadjemo da je prihvatljivo radice radnju 20g takodje.

Zaslaw(poljska) prikolice ozgleda da nisu lose. Video sam neke nove kade Zaslaw kad smo vukli kukuruz i nisu bile nista losije od zvucnih imena.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ja robu uglavnom iz prikolice istovaram na rinfuzni otvor, jer ide u elevator, i čitajući prethodnih par stranica vidim da se najviše deformišu u tim slučajevima. Nije mi žurba i hića, kad sam do sad radio sa malim jednoosovinkama radiću još, pa kad bude prilike da kupim kvalitetnu prikolicu i da ne razmišljam kad će i gde će pući i deformisati se...

Mislim da bi bio velik problem da niste zadovoljni sa njima, mislim ipak je Brantner. A sad kad smo u diskusiji takvoj koja je bila cijena takve dvije ako se može znat?

Ajd malo i ja da se ukljucim u diskusiju, do sada sam video dve Parazoglu:
Jedna je jednosovinka cini mi se 4 ili 5t, uzeo je drug ove god,kad je gledas sa puta fino izgleda,medjutim zavrsna obrada '0',ajd i to nego gornja sasija lezi na donjoj samo na 4 kugle, izmedju dve sasije je razlika 30mm i ona se naravno povila na sredini. Lose resenje a uopste nisu morali tako da je urade, samo da se u transportnom polozaju oslanja sasija na sasiju, imalo je mesta.
Druga prikolica je 8t dvoosovinka, malo je bolje uradjena ali je dosta tanka, traverzne na sasiji koji povezuju levu i desnu stranu su od nekih plekova cini mi se 1mm debljine, kipao na zadnji rinfuz u spiralu i ona vise ne stoji dobro na kuglama, kao da se povila negde sasija.
Ovo su sve slucajevi gde su one kod vlasnika koji ne rade 1000hek, mala gazdinstva,mogu zamisliti kakve bi bile da vuku repu u kampanji po blatu. Meki i tanki materijali,losa je to kombinacija. Kao da ih uopste nije video inzenjer, a mogli su,ipak je to serijska proizvodnja. Postoji i sansa da one kostaju 50% od cene u Srbiji a uvoznici uzimaju ostatak, onda ko te pita za kvalitet. To bi verovatno objasnilo propuste

Nazad
Vrh